Életed legizgalmasabb vakrandija... a szülés
Címlap / Otthon / Életed legizgalmasabb vakrandija... a szülés

Életed legizgalmasabb vakrandija... a szülés

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Az emberiség léte óta a szülés, mint misztérium él a nők körében. Egy megfoghatatlan, megismerhetetlen élettani folyamat, egy varázs, egy beavatás, egy átkelő, ami a nőt egyik életszakaszból, szerepből a másikba helyezi. A XX. század orvosi technológiája, a biztonságos császármetszés megismerése és elterjedése, az ultrahangok és a különböző vizsgálati lehetőségek sokat megmutatnak és rengeteg eddig ismeretlen tényezőről rántják le a leplet, mégis maradtak fekete foltok, amire nincs válaszunk. Elméletek vannak persze, de a bizonyítás része messze elmarad. A természet tartalékol magának egy aprócska részt még, amit én csodának nevezek. 

Csoda az, amikor a baba megfogan, beágyazza magát a méh puha falába, beépül és növekszik. Csoda az, amikor a vajúdás és szülés megindul, hormonhatásokra adott válaszként és halad lefele a hüvelyen. Csoda az, amikor a csecsemő először néz az édesanyja, édesapja szemébe.

Mi is történik a szülés alatt? Röviden és tömören, a szülés egy élettani folyamat, ami alatt a baba áthaladva a szülőcsatornán, megszületik. Mi történik ilyenkor az anyával? A foganás pillanatával kezdődik tulajdonképpen a test és lélek átalakulása. Lehetnek testileg kellmetlen tünetek, nehézségek, itt-ott fáj, ez-az kijön esetek, lelkileg viszont mindenképp borul az addigi egyensúly. Ha várt baba és készültek rá, azért, ha meglepetésből érkezik, akkor meg azért. Mert egy gyerek mindent borít, ami addig kialakult. Az Univerzum helyet készít neki, így az addigit kicsit elrendezi. És elindul az anyában a vágy egy tökéletes várandósság, szülés, gyerek, család felé és az elvárások is indulnak a százas listán 110 irányába.

Egy csomó kérdés merül fel a szülőpárban, mélyebben az anyában a gyerek nemével, kinézetével, egészségével kapcsolatban. Milyen lesz, ha megszületik, hogyan fogjuk nevezni, stb... És pár évvel ezelőttig, az ultrahang elterjedése előtt nagy izgalom volt, manapság nagyjából mindenki tudja a legapróbb részleteket is. Amit azonban nem tudunk kiszámítani pontosan a szülés megindulásának ideje. És ez így is van rendjén, bár nagyon idegörlő az, amikor már a kiírás napjához közeledik az anya és nincs jele a szülésnek vagy amikor már mindenki azzal zargatja, hogy ti még mindig egyben? Ennél rosszabbat senkinek nem kívánok. Aztán persze már a szorongástól, az aggodalomtól nem tud megindulni, mert ahhoz, hogy a méh kontrakcióban legyen, oxitocin kell, nem adrenalin. Tehát ez egy mókuskerék, amiből nagyon nehéz kilépni.

Nem is beszélve azokról az esetekről, amikor a baba nem 40 hetesen óhajt megszületni, hanem mondjuk 2 héttel később. Az már a minden éjjel farmerben alszunk időszak a pár számára. Ez a hetekig tartó aktív figyelem nagyon megviseli az anyát, gyakran belefárad a várakozásba, a tehetetlenségbe és a kétéségbeesésbe, hogy valami nem normális vele.

Pedig az igazság az, hogy a várandósság 37-42 hétig teljesen normális... csak idegtépő, és a mai tervezett, struktúrált világunkban szokatlan.

Kedves várandósok, fel a fejekkel, a várakozási idő valamikor úgyis végetér, és akkor végre elindulhatnak a babával történő randijukra, ami tuti életre szóló szerelem lesz, kinek előbb, kinek utóbb.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 3635 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x