Van zsákodban minden jó, avagy mit ne felejtsünk ki a Mikulás-csomagból?...
Címlap / Otthon / Van zsákodban minden jó, avagy mit ne felejtsünk ki a Mikulás-csomagból?

Van zsákodban minden jó, avagy mit ne felejtsünk ki a Mikulás-csomagból?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

December 6. Miklós napja, a gyerekek misztikus ünnepe. De honnan is jön valójában a szokás? Mit szimbolizál a piros alma, mogyoró? Mit is jelképez a gyermekek és a családok számára a Mikulás-napi ünnep?  

A gyerekek minden évben nagy izgalommal pucolják a csizmákat, és készítik ki az ablakokba december 5-én este, hogy aztán a csillagos éj leple alatt a piros ruhás Télapó reggelre megtöltse azokat kedves ajándékokkal.

Manapság ennek a hagyománynak az eredetére már nagyon kevesen emlékeznek, és a szimbolikáját is kevesen élik meg a családi életben.
 


A mitológiai történetek szerint Szent Miklós a családok és a gyermekek jótevője és védelmezője volt. A gyerekek a mondókákban és a dalokban még most is tudják, még ha csak tudatalatti kódokból is, hogy a Mikulás zsákja piros almát, mogyorót és diót rejt. Ez a három szimbólum az, amelyről a gyerekeknek elmondhatjuk a mesék és a szimbólumok nyelvén a családi szeretet, a harmonikus otthon jelentését.

Manapság a csoki figurák idejét éljük, ami fogható a gondtalan gyermeki lét és a játékosság szimbólumának, de mindig érdemes elhelyezni a Mikulás zsákba egy piros almát, pár mogyorót és diót is, és megfigyelni gyermekünk csillogó szemeit, ahogy azok lelkiségéről mesélünk nekik.

Az alma:

A Nő jelképe, akinek belsejében ott van az új élet szimbóluma mag képében.


A mogyoró:

A Férfi, aki apró magvakban szórja el tudását és bölcsességét a természetben, hogy a tavaszi Nap újrafakassza és tovább érlelje azt.


A dió:

Maga a Család, hiszen ha ügyesen törjük meg, akkor közepében megtaláljuk a két egymást ölelő angyalt, a nőt és a férfit, valamint az ölelésükből született Gyermeket.
Így jelképezi a Mikulás napi népszokás a családi egységet, az anya - apa - gyermek szimbólumaiban.


Az édességek - az élet jóságát, a boldogságot, a mindennapok örömeit jelképezik. Azt az örömforrást, amit mind megtalálhatunk az élet ajándékai közt. 

A gyermekek még hiszik és tudják a csodákat, és ezeknek a jelképeknek a segítségével, szimbolikus kódjaival meg tudjuk teremteni Bennük a biztonság, a szeretet, a meghittség és a családi egység megéléséhez szükséges lelki stabilitást, valamint a képi üzenetek segítségével össze tudjuk Őket kapcsolni saját magukkal, így a külvilággal való kapcsolódásuk is erősödni fog.


Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 11708 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x