Tele a lakás poloskával, mit csináljak?!
Címlap / Otthon / Tele a lakás poloskával, mit csináljak?!

Tele a lakás poloskával, mit csináljak?!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Tavalyelőtt még csak sok volt a poloska, tavaly meg már rengeteg. Az idei inváziót szívesen kihagynám...  

A poloska bizonyos értelemben olyan, mint a macska. Nem te választod lakótársadul, ő választ ki téged. A macskával ellentétben azonban a poloska kicsit sem cuki, hiába nevezed el Viktorkának vagy Ferikének, sose lesz belőle igazi házikedvenc. 


A polos (minek becézzük?), legyen bár ugyanúgy élőlény, mint te vagy én, a természet része, ki tudja, talán még lelke is van, egy igazán rusnya dög. Túl azon, hogy nem igazán bírom a rovarokat bent a lakásban, ő még hangos is, az éjszaka közepén berreg, mint egy megvadult 30 éves Zaporozsec. A jó szóra nem hallgat, ha meg meglecsapod, iszonyat büdös.

Eddig nálam még az vált be legjobban, hogy becserkészem egy nagy műanyag pohárral, amint leszáll valahol, ráborítom, alácsúsztatok egy papírlapot, és rohanok ki vele a teraszra: menjél haza magadnak, hülyelény.

A betolakodók kétfélék: vannak a maguk módján még szépnek is nevezhető zöldek, a vándorpoloskák, meg a barnák, az ázsiai márványospoloskák
. Egyik se honos Magyarországon, az utóbbi években migráltak ide Ázsiából, Afrikából, illetve Európa déli részéről, hogy természetes ellenségeiktől földrajzilag megszabadulva boldogan éljenek és szaporodjanak.

A napokban hallottam egy, a poharas vadászatnál sokkal hatékonyabb megoldásról: kifejezetten poloskák ellen kifejlesztett háztartási permettel kell jól megszórni a nyilászárók környékét, meg minden olyan helyet, ahol szívesen tanyáznak.

Szóval idén be lesz fújva minden: a Piretmix távol tartja a "büdösbogarakat", ráadásul 100%-ig magyar vállalkozásban készül, a cég szakembergárdája pedig közel 35 éves tapasztalattal rendelkezik az irtószergyártás és az állatgyógyászati készítmények gyártása terén.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 2294 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x