Erőssé és érzékennyé is tesz minket a jelen helyzet
Címlap / Otthon / Erőssé és érzékennyé is tesz minket a jelen helyzet

Erőssé és érzékennyé is tesz minket a jelen helyzet

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Olvasói gondolatok önzésről és önzetlenségről, összetartásról, alkalmazkodásról - üzenet a karanténból és a Karanténnak.  

Polgáron nőttem fel, itt élek most is. Ez egy kisebb város Debrecen közelében. Szingli vagyok, de nem telnek a mindennapjaim kizárólag a négy fal között a vírus idején, mert jelenleg heti két napot vagyok a munkahelyemen, a többit home office-ban töltöm.

2020. március 22- én a város polgármestere részleges kijárási tilalmat rendelt el. Az iskolák digitális formában oktatják a diákokat. A szülők egyre jobban tiszelik a pedagógusokat, mert most ők tanulnak otthon a gyermekeikkel. Vannak, akik tudnak home office-ban dolgozni és vannak munkahelyek, ahol bent kell lenni, és védőfelszerelést kell viselni.

Azok az idősek, akik egyedül vannak, az önkormányzattól kérhetnek segítséget. Viszont így is vannak olyanok, akik kényszeresen mennek vásárolni és úgynevezett „pánikvásárlók”. Vannak, akik önző módon felvásárolnak mindent, másra nem gondolva.

A részleges kijárási tilalom nálunk bevált. A legtöbben nem mennek utcára, csak tényleg akkor, ha nagyon muszáj, és azt is kesztyűben és maszkban teszik. Persze, vannak kivételek, de a többség szabálykövető.

Aggódunk, hogy mi lesz pár hónap múlva, lesz-e nyarunk… Mi lesz a szüleinkkel, nagyszüleinkkel?

Én egy éve éltem túl a rákot, ezért fokozottan figyelek magamra, betartva az vírushelyzettel kapcsolatos utasításokat. A barátaimmal lassan 6 hete nem találkoztam, a családom többi tagjával is csak kapun keresztül beszélgetünk. Nem könnyű, viszont figyelnünk kell egymásra.

 

(képünk illusztráció)

Többféle dolgot vettem észre, amit a koronavírusnak köszönhetünk. Sokan önkéntesen maszkokat varrnak a helyi önkormányzatnak, ezzel segítenek a kórházaknak és a város lakóinak.

A járvány rákényszerített minket, hogy sokkal jobban odafigyeljünk egymásra, beosztóbbak legyünk és gondolkodjunk előre, hiszen nem tudunk leszaladni a boltba, amikor kedvünk szottyan.

Az egészségügyi dolgozók lettek a mi megmentőink, a Batmanjaink. Igazi szuperhősök! Ők nem maradhatnak otthon, készenlétben vannak, ha neked, nekem vagy épp a családodnak, ismerőseidnek kell segíteni.

Ha ők bent maradnak értünk, és vállalják a kockázatot, akkor mi maradjunk itthon, hiszen nincs elegendő lélegeztetőgép. Hogyan élné túl a lelkiismereted, ha épp miattad halna meg valaki, mert nekik választaniuk kell? Feltételezhetően téged fognak választani, mert te fiatal vagy, és előtted az élet…

De gondolj csak bele, ha a szüleid vagy nagyszüleid kerülnének oda és nincs lélegeztetőgép vagy nincs hely, mert “más” fontosabb… Segítsünk nekik!

Este 19:30-20:00-kor értetek tapsolunk, előttetek rójuk le a tiszteletünket.

Rendezzük a dolgainkat, időnk van mindenre, amit eddig halogattunk. A nagyszülők, idősebb szülők jelenleg csak videóhívásban tudnak unokáikkal, idősebb gyermekeikkel együtt lenni. Barátok hétvégén már “digitális összeröffenést” tartanak.

Segítséget nyújtunk és kapunk minden érdek nélkül. Önzetlenül.

 

Kedves Karantén!

Várjuk, hogy mikor hagysz itt minket, mikor érdemeljük ki a jutalmat, hogy elköszönsz tőlünk?!

A legrosszabb talán a bizonytalanság és a tehetetlenség. Viszont megtanítottál bennünket arra, hogy nem tudunk mindent kiszámítani és kontrollálni.

Kreatívvá, találékonnyá, erőssé, de mégis érzékenyebbé tesz minket ez a helyzet. Minden egyes napból ki kell hoznunk a legjobbat és a legtöbbet. Rá kellett jönnünk, hogy nem az a legnagyobb problémánk, hogy kevés a liszt vagy az élesztő, hanem az életben maradásunk.

Néha azon gondolkozom, hogy mi lesz, ha nem leszel már, amikor végre elhúzol innen egy gyorsvonat sebességével…

De tudod mit remélek, Kedves Karantén? Azt, hogy innen fogjuk folytatni, amire megtanítottál minket, nem pedig onnan, ahol megtaláltál minket.

Vigyázzunk magunkra és egymásra!

  
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 2081 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x