Az INPP módszer
Címlap / Otthon / Az INPP módszer

Az INPP módszer

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

Az INPP módszer egy fejlesztő gyakorlatsorozat tanulási és/vagy koordinációs nehézségekkel, valamint pszichés és/vagy viselkedési problémákkal küzdő gyermekek és felnőttek számára.  

Az INPP módszer egy fejlesztő gyakorlatsorozat tanulási és/vagy koordinációs nehézségekkel, valamint pszichés és/vagy viselkedési problémákkal küzdő gyermekek és felnőttek számára.

Az INPP –t (Institute for Neuro Physiological Psychology = Neuro-fiziológiai Pszichológiai Intézet) Dr Peter Blythe, brit pszichopedagógus, egyetemi tanár 1975-ben alapította kutatási, vizsgálati és kezelési célokból, az angliai Chester városában.

Az Intézet elsősorban a Központi Idegrendszer elváltozásainak szerepét vizsgálja, tanulási nehézségekkel és szorongásos jellegű pszichés problémákkal küzdő gyermekeknél és felnőtteknél.
Az alma és a fája fórum

Módszerüket közel 40 éve 16 országban - köztük már Magyarországon is - nagy sikerrel alkalmazzák. Legújabb kutatások szerint Angliában az iskolás gyermekek bő egyharmada idegrendszerileg korához képest nem érett és valamilyen szinten tanulási, mozgásrendszeri, magatartási problémákkal küzd. Statisztikák más fejlett országokban is hasonlót mutatnak.

A kezdeti kutatások alapját az a felismerés szolgáltatta, hogy minden megvizsgált iskolás gyereknél, akik jó intelligencia mellett a vártnál mégis alacsonyabb szinten teljesítettek (vagyis magatartási, tanulási vagy koordinációs, mozgásrendszeri problémákkal küzdöttek), egy dolog volt közösen jelen: mindnyájan - kisebb vagy nagyobb mértékben – visszamaradt, gátolatlan csecsemőkori reflexekkel küzdöttek. Dr Blythe és kollegái vizsgálatukat a megelőző évtizedek nemzetközi kutatásaira alapozták, és a vizsgált problémakört NDD (Neuro Development Delay = Megkésett Idegrendszeri Fejlődés) néven definiálták.

Megkésett Idegrendszeri Fejlődésnek tehát azt nevezik, ha egy gyermek kezdeti idegrendszeri fejlődésében egyes reflexidőszakok kimaradnak, vagy ha csecsemőkori reflexek nem kerülnek megfelelő időben gátlás alá. Az INPP kutatásai kimutatták, hogy amennyiben valakinél néhány mozgásrendszeri, adatfeldolgozási és/vagy érzékszervi eredetű probléma együttesen fennáll, akkor annak oka az idegrendszer kezdeti fejlődési zavarában található. Az alulfejlett felnőttkori reflexek az idegrendszer éretlenségének jelei, az időn túl is gátolatlan, ún. perszisztált csecsemőkori reflexek jelenléte egy éves kor fölött viszont a gyermek későbbi fizikai, pszichológiai és kognitív fejlődésében okozhat zavarokat.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


Cikkünk folytatódik, lapozz!
 
 
[ 7630 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x