A III. Papírvarázs Fesztivál a gyerekeké!
Címlap / Otthon / A III. Papírvarázs Fesztivál a gyerekeké!

A III. Papírvarázs Fesztivál a gyerekeké!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

A Magyar Rézkarcoló és Litográfus Művészek Egyesülete által megrendezett Papírvarázs Fesztivál az idén gyermeknap alkalmából a gyermeké! A fesztivál szeretné a gyerekekkel megismertetni a papír csodálatos világát.  

A III. Papírvarázs Fesztivál színes Ráday utcai programsorozata idén a gyerekeknek valamint a játékos kedvű felnőtteknek szól. Budapest egyetlen szabadtéri papírfesztiválja gyermeknap alkalmából 2006. május 26-28. között várja régi és új látogatóit.

A már jól ismert papírmerítés, ebru-festés, origami hajtogatás és kiállítás mellett készíthetünk Papírvarázs-Naptárat és mozgó szobrokat, vagy kivágathatjuk önnön sziluettünket. Napközben kiállítások, esténként koncertek színesítik a hétvégét.

A Magyar Rézkarcoló és Litográfus Művészek Egyesülete által megrendezett Papírvarázs Fesztivál az idén gyermeknap alkalmából a gyermeké! A fesztivál szeretné a gyerekekkel megismertetni a papír csodálatos világát.

Az interaktív sátrak és kiállítások segítségével olyan világot mutatnak be a szervezők, ahol a papír, mint anyag, a papír, mint hordozó és a papír, mint eszköz egyaránt jelen van. A fesztivál ideje alatt a kézműves sátraknál mesterek vezetésével a papírművészet különböző ágával ismerkedhetnek meg azok, akik képzeletüket papírformába kívánják önteni. Papírt meríthetünk, festhetünk, origamizhatunk, készíthetünk mozgó szobrokat, képeslapokat manuálisan és digitálisan. Utazhatunk papírban (sic!), és elkészíthetjük a fesztiváltól fesztiválig számláló Papírvarázs-Naptárt. Hogy Önnek is kézzelfogható árnyéka legyen, a fesztivál sziluett-készítő mestere Vág rendelkezésére!
A fesztivál minden korosztály számára interaktív élményt nyújtó sátrak mellett kiállításokkal, koncertekkel, bohócmesejátékkal és bohócjátszóval ünnepeli a papír csodálatos világát.

Támogatóink: Ferencvárosi Önkormányzat, Zwack Unicum, Nándori Cukrászda, Duna Pack, Goethe Intézet, Canon, Magyar Hírlap, Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium, Budapesti Turisztikai Hivatal,

Magyar Rézkarcoló és Litográfus Művészek Egyesülete
Az Egyesület az 1921-ben alakult Magyar Rézkarcoló Művészek Egyesületének jogutódja. A jelenlegi formájában, 1999-ben alakult újjá és központja hamarosan Budapest egyik legdinamikusabban fejlődő kulturális övezetébe, a Ráday utcába költözött. A grafikai műhely mellett (Ráday u. 31/K) ugyanebben az utcában található az Egyesület kiállítóterme is, a Galéria IX (Ráday u. 47).

Amint azt az Egyesület alapszabálya is megfogalmazza, a célok között szerepel a hagyományos sokszorosított grafikai technikák ápolása, művelése és bemutatása galériánkban. Az Egyesület lehetőséget biztosít a tagságának (2004 áprilisában 122 fő) és minden professzionális grafikus művésznek, műveik előkészítésére és nyomtatására. A megvalósításhoz rendelkezésükre áll több múlt századi és korszerű rézkarcprés, magasnyomó-, litográfgép és a hozzájuk kapcsolódó műhelyfelszerelés.

A Magyar Rézkarcoló és Litográfus Művészek Egyesületének műhelye az országban egyedülálló non-profit kezdeményezés. Az itt dolgozó művészek egymás munkáját figyelve, régi és új technikákkal kapcsolatos tapasztalataikat cserélhetik ki egymás között. Az itt készült rézkarcok, rézmetszetek, hidegtűnyomatok, litográfiák, lino- és fametszetek, számos hazai és külföldi kiállításon vesznek részt. Az Egyesület kiállító termében rendszeresen bemutatkoznak a hazánkban működő különböző időszakos és állandó jellegű művésztelepek és műhelyek. Lehetőség nyílik egyéni, valamint külföldi kiállítások megrendezésére.

Az előző években az Egyesület bemutatkozási lehetőséget teremtett a New York-i „The New York Society of Etchers Inc.”, a Párizs-i „Trace”, a Róma-i „Il Quadrato di Omega”, a finn „Taidegraafikot” társszervezeteknek. 2004-ben az észt Grafikus Művészek Egyesületével vette fel a kapcsolatot, és folyamatban van más alkotóműhelyekkel is az együttműködés.

A kiemelt célkitűzések közé tartozik a fiatal, grafikus nemzedék szakmába való beilleszkedésének elősegítése; grafikai bemutatók szervezésével, szakmai jellegű információk átadásával és műhelyhasználattal. A továbbképzési programokat a Magyar Képzőművészeti Egyetem Képgrafika tanszékével együtt valósítja meg. Az Egyesület sokszorosított grafikai díjat alapított melyet, minden évben a legkiemelkedőbb, hagyományos sokszorosított grafikát művelő művésznek ítéli oda.

A célkitűzések és megvalósított programok, valamint a műhelyben zajló folyamatos munka hűen tükrözi az Egyesület szándékainak megalapozottságát, a grafikus szakma hitelének erősítését a hazai és a nemzetközi művészeti életben.

Vásárhelyi Antal
grafikusművész, elnök
Alma és fája fórumajánló
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 1441 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x