Tépd le a maszkját!
Címlap / Pasizás / Tépd le a maszkját!

Tépd le a maszkját!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

Lehúzott rolók mögött csücsülve élik napjaikat többen, mint gondolnátok. Ha nem figyeltek, észre sem veszitek. Mert persze, hogy nem vallják be. Miért is tennék. Kell a maszk. Ráadásul a legszebb, ami minden hölgyet elvakít. Onnantól pedig mit számít a belső, a külső elég jó ahhoz, hogy lefoglalja őket. Ideig-óráig. Amúgy is… Mennyivel könnyebb takarékra tenni magukat, és kivédeni mindennemű fájdalom- és rizikófaktort… Sokkal egyszerűbb így az élet. 

 
De egy dologgal nem számolnak. Annyira jól játsszák a szerepüket, hogy észre sem veszik, és olyan emberré váltak, akik képtelenek kimutatni bármiféle érzelmet. Egyszerűen még a legjobb barátaik sem tudnak semmit a múltjáról, amit sötét és nehéz leplekkel óv. Mert arról nem beszél, az titok. Amúgy sem értenéd. Ugye ismerős? Mindenki találkozott már élete során legalább egy ilyen pasival.
 
Üres bábuként, komolyabb érzelmekre képtelen emberként tengeti napjait a múlt árnyékában. Nincs nap, hogy ne gondolna arra, hogy de miért nincs neki családja, de miért őt vágták át. Képtelen felfogni, hogy a csalódás ahhoz kell, hogy megerősödjön. Inkább elrejt mindent, és ötször elmondja, hogy de ő kemény dió. Pedig a szíve mélyén csak arra vár, hogy valaki hozzon egy kalapácsot, határozottan feltörje és kiszedje a férgeket belőle, amelyek a szívét rágják. Kínlódik, és képtelen egyedül végigcsinálni, ezért inkább mindent betemet a szőnyeg alá és nem foglalkozik vele. Mert mástól is ezt látta. Talán így jó lesz.
 
Pedig ez csak rosszabb lesz. A későbbiekben gyerekei számára így csak egy érzelmei kimutatására képtelen, zárkózott, rossz férfimintát mutató szerepet képviselhet majd. Erre pedig nincs szükség. Talán hosszú hónapok kemény munkájának árán érti meg: saját magával tol ki, ha folytatja saját lelkének eltemetését. Az érzésekről beszélni kell. A múltról is. Arról is, hogy hogyan kellene kezelnie. Ha beszélünk róla, egyszerűbb feldolgozni. Már csak azért is, mert adott valakinek egy picit magából, beszélt arról, ami bántja, és mindjárt boldogabb - mert rájön, hogy a barátok elsősorban nem arra vannak, hogy együtt elhülyéskedjenek, hanem arra, hogyha gáz van, beszéljék meg.
 
De ha csak egymás mellett élünk, és nem vesszük észre azt, hogy valaki segítségért kiált, akkor nem is figyelünk igazán a másikra. Ha találkozol egy ilyen pasival, értesd meg vele, hogy most követi el élete legnagyobb hibáját. Hogy fogja már fel, hogy egy üres bábuként él egy olyan valamit, amit nem lehet életnek nevezni. Csak a teste van itt közöttünk, és ennyi. Semmi több.
 
És bár nehéz szembenézni a fájdalmakkal, onnantól, hogy van valaki, aki segít, sokkal de sokkal könnyebb lesz számára minden. Mert lehet, hogy utálják őt. Sokan. Azért, amilyen tartózkodó. Hagyd meg neki a döntés lehetőségét: mit szeretne, senkiként élni, vagy legalább egy ember életében Valakiként. Ha az első variációt választja, és tovább dagonyázik a mocsokban, akkor közöld vele, hogy te ebből nem kérsz, és kívánj neki jó szórakozást.
 
Ám van, amikor a pasi számára annyira fontos vagy, hogy ő, aki eddig nem nyílt meg senkinek sem, most megteszi. Csak azért, hogy megtartson. Nem értem az embereket, miért nem beszélnek arról, ami bennük zajlik. Miért nem lehet kimondani azt, amit gondolnak. Miért kell a körítés, miért nem lehet őszintén közölni, hogy ezt és ezt érzem, és ezt szeretném. Nem. Persze, bonyolítani kell mindent.
 
Provokáld ki, hogy akarjon változni. Ha fontos, fogd meg a kezét, és ne engedd el. Lehet, hogy az elején ellenkezni fog, de eljön az a nap, amikor ő mondja, hogy üljetek le, mert beszélni akar. Ha pedig úgy döntesz, hogy végigcsinálod vele az egészet, hidd el, pár hónapon belül már egy teljesen más ember fog veled szemben ülni. Valaki, aki tudni fogja, hogy mit nem akar az életében, és tisztában lesz azzal, hogy merre tovább. Most már teljes életet fog élni, boldogan, Valakiként. Legalább egy ember életében.

Kép:
piqs.de - Verloren
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 559 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x