Háztartási Hold-ABC
Címlap / Polcra / Háztartási Hold-ABC

Háztartási Hold-ABC

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-07-09

Ki ne érezte volna már, hogy egyes napokon rátört a lustaság, míg más napokon a rendcsinálási kényszer? Ki ne ismerné a saját háztartásából, hogy vannak olyan időszakok, amikor minden házimunka könnyedén megy, máskor viszont véget nem érő, gyötrelmes kötelezettséggé válik? 

 

Ki ne érezte volna már, hogy egyes napokon rátört a lustaság, míg más napokon a rendcsinálási kényszer? Ki ne ismerné a saját háztartásából, hogy vannak olyan időszakok, amikor minden házimunka könnyedén megy, máskor viszont véget nem érő, gyötrelmes kötelezettséggé válik? Mindennapjainkban sokszor azt vehetjük észre, hogy bizonyos dolgokat könnyebben és gyorsabban meg lehet tisztítani, mint máskor, anélkül, hogy erre különösebb okot találnánk. Néha semmi sem okoz fáradságot, máskor meg mintha az ördög bújt volna minden apróságba.

És vannak olyan napok, amikor szinte magától megy minden. Ezeket a napokat előre meg lehet tervezni a Hold-naptár segítségével, energiáink jobb felhasználása érdekében.

Az ókorban és a középkorban a Hold fontos szerepet játszott az egyszerű emberek életében, a növényápolásban, a háztartásban, az állattartásban és a gyógyító tevékenységben egyaránt. Szerencsére napjaink agyonreklámozott civilizációjában is kezd egyre inkább előtérbe kerülni a ?természetes? gondolkodás. És nagyon sokan már tudják, hogy egy kis odafigyeléssel, a természet ritmusaihoz igazodva megkönnyíthetjük rohanó világunk mindennapjait.

Szinte minden házimunka ? főleg ha tisztításra, öblítésre, eltávolításra vonatkozik -, sokkal nagyobb sikerrel és kevesebb fáradsággal végezhető fogyó Holdnál.

Természetesen nem lehet minden házimunkát csak a fogyó Hold idejére időzíteni, növő Hold idején pedig feltett lábakkal ücsörögni. Mégis ha sikerülne a munka terhének egy részét fokozatosan erre a holdfázisra áthelyezni, sokkal több időt és energiát spórolhatnánk meg.

Hangsúlyozom, ezek csak tanácsok energiáink jobb hasznosítása érdekében. Természetesen szellőztetni, takarítani, mosni máskor is lehet, de egy kis odafigyeléssel mindezt megkönnyíthetjük, sőt rengeteg energiát ? és nem utolsósorban pénzt ? spórolhatunk meg. Néhány hasznos tanács csokorba gyűjtve:

- A makacs foltokat fogyó Holdnál sokkal gyorsabban eltávolíthatjuk, mint amikor a Hold növekszik. Még jobban sikerül a tisztítás, ha arra is figyelünk, hogy a Hold víz-jegyben járjon (Rák, Skorpió, Halak).

- A fogyó Holdnál mosott ruha sokkal tisztább lesz. Növő ugyanis Holdnál jobban habzik a mosószer, a makacs foltok az anyagban maradnak.

- Ez a ritmus ? hogy a legtöbb szennyest fogyó Holdnál mossuk ki - , mosószer-takarékos, óvja, és hosszabb életűvé teszi az anyagokat, a makacs foltok pedig sokkal könnyebben eltávolíthatók.

- Ablakmosáskor gyakran még a legmodernebb ? és természetesen legdrágább ? tisztítószerek bevetése után is csíkok és foltok maradnak vissza. Ha azonban figyelünk a fogyó Holdra, akkor a vízbe egy leheletnyi szer is elég, hogy ragyogó és tiszta legyen. Ilyenkor ugyanis fölöslegesek az erős vagy magas koncentrációjú szerek.

- Az erősen szennyezett ablakkeretek tisztításakor vizes Hold-napokon még jobb eredményt érhetünk el. Érdemes várni egy kicsit!

- Megfelelő időpont a takarításhoz, szellőztetéshez és tisztogatáshoz a levegő napok (Ikrek, Mérleg, Vízöntő) És mivel ezeket a napokat mindig vizes Hold-napok követik, a makacs szennyeződések eltávolításához és az alapos tisztogatáshoz a ?szellősebb? munkák után, azaz a víz-napokon lássunk hozzá (amikor a Hold a Rák, a Skorpió vagy a Halak jegyében jár).

- Beszéljünk kicsit a szobanövényekről is. Már sokan tudják, hogy az erkély-és szobanövények locsolását érdemes mindig akkorra időzíteni, amikor a Hold vizes jegyben jár. Ilyenkor ugyanis a tápanyagok sokkal hatékonyabban épülnek be. Sokan talán visszariadnak ettől, hiszen az ilyen napok általában csak hat-nyolc naponta fordulnak elő. És mégis, tökéletesen elegendő, ha csak ezeken a napokon locsolunk (kivéve néhány egzotikus növényt). A nagy vízigényű növényeket is locsoljuk ezeken a napokon, de esetleg naponta többször, esetleg mind a két vagy három vizes napon. Szoktassuk növényeinket lassan, ne pedig radikálisan az új ritmushoz: hamarosan meg fogják hálálni a különleges gondoskodást. Be-és átültetéshez legjobb időpont, amikor a Hold a Szűzben jár: ilyenkor a növények gyorsan gyökeret eresztenek.

- A száraz virágokból készített asztaldíszek tovább tartanak, ha a szárításra szánt virágot fogyó Holdnál szedjük.

- Végül egy ötlet az ünnepekre: ha a fenyőt három nappal az év tizenegyedik Újholdja előtt vágják ki (többnyire novemberben, néha azonban decemberben), akkor sokáig nem hullatja levelét. Régen az ilyen fákat az erdészek ún. ?holdjeggyel? látták el, és drágábban is adták, mint a többi karácsonyfát.

A Hold aktuális fázisai, jegyváltásai, és az adott időszakra vonatkozó tippek, tanácsok folyamatosan figyelemmel kísérhetők a Horoszkóp oldalon, a napi általános rovatban.

Kapitány Éva

(Források: Johanna Paungger, Thomas Poppe ? Útmutató Hold)
 
 
[ 5354 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x