Miért pont velem történik meg már megint?
Címlap / Psziché / Miért pont velem történik meg már megint?

Miért pont velem történik meg már megint?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Hányszor tetted már fel ezt a kérdést magadnak? Hányszor érezted, hogy az élet egy hülye sorminta, amiben mindig ugyanazok a dolgok váltják egymást? Hányszor határoztad már el, hogy nem mész neki többé ugyanannak a falnak - és végül mégis, mindig újra és újra nekimentél. Minden alkalommal bosszankodtál, hogy kemény az a fal, de végtére is már ismerősen kemény. Na meg a saját fejed - akárhova beverheted, hiszen jogodban áll. Vagy jobb volna mégis abbahagyni?  

„Ha már nem pisilsz, szállj le a biliről!”
Ezt az amerikai közmondást érdemes megszívlelned. Sokan még akkor is benne csücsülnek a problémában, ha már régen vége van az egésznek. Egyszerűen el sem hiszik, hogy vége. Az élet szép lassan tovább halad. Észre sem veszik, mert még mindig a „bilin ülnek”, sőt már azt is elfelejtették, hogy miért is ültek oda. Aztán időről időre jön az inger, a folyamat ismétlődik, s minden egyre kellemetlenebb lesz. Pedig a megoldás egyszerű volna. Le kéne szállni végre. A képletes példa jól szemlélteti, ahogy egy ember benne marad egy helyzetben, és újra és újra elköveti, vagy elszenvedi azt.

(Kép forrása: pixabay.com)


Emelkedj fel és tisztítsd meg szíved
 

Ha benne vagy a szituációban, a probléma mindenképpen megérint, de nem leszel képes felülvizsgálni. Olvasd alaposan a szót: FELÜLvizsgálat. Ez feltételezi, hogy fölé tudj emelkedni a dolgoknak. Csak akkor tudsz a problémából kiutat találni, ha fölé tudsz emelkedni, vagy ha a legmélyére ásol. Mint az útvesztőben bolyongó. Ha képes kinézni a falak felett, megpillantja a kivezető ösvényt, vagy átrepül felette. Vagy becsukja a szemét, lelkéből figyelve érezni kezdi a helyes irányt. A visszatérő problémák megoldására ez a két lehetőség kínálkozik. Különben benne maradunk az útvesztőben, megoldás nélkül bolyongva tovább.

Olvasd el Szögyan Rinpocse Gödör című versét:


Első Fejezet
Sétálok Az Utcán. Van Egy Gödör A Járdán.
Beleestem. Elveszett Vagyok És Remény Nélküli.
Azt Érzem, Ami Történt, Nem Az Én Hibám.
Egy Örökkévalóság, Amíg Kijutok A Gödörből.

Második Fejezet
Sétálok Ugyanazon Az Utcán. Van Egy Mély Gödör A Járdán Úgy Teszek, Mintha Nem Látnám. Megint Beleestem. Nem Hiszem El, Hogy Megint Ugyanott Vagyok. De Úgy Gondolom, Most Sem Én Tehetek A Történtekről. Megint Hosszú Időbe Telik, Amíg Kijutok.

Harmadik Fejezet
Sétálok Ugyanazon Az Utcán. Van Egy Gödör A Járdán. Látom, Hogy Ott Van. Mégis Beleestem…..Szinte Már Szokásból. Nyitva A Szemem, Tudom, Hol Vagyok. Azt Is Tudom, Hogy Az Én Hibámból Történt. Azonnal Kikerülök Belőle.

Negyedik Fejezet
Sétálok Ugyanazon Az Utcán. Van Egy Gödör A Járdán. Kikerülöm.

Ötödik Fejezet
Egy Másik Utcán Sétálok.


A rólad szóló használati utasításában senki nem vállalt garanciákat


A gödrök mindenki ösvényén ott vannak. Sőt – néha még a másik utcán is ott lapul ugyanaz a gödör. Mindenkinek vannak efféle sorsszerűen ismétlődő helyzetei az életében. Tényleg! Tudom, hogy neked is, és hidd el, hogy nekem is. Ez persze nem teszi könnyebbé neked, ha benne csücsülsz fenékig. Néha a gödör arról szól, hogy tölts időt a fenekén, és nézd meg, mit találsz ott. Néha arról szól, hogy ki tudj szállni belőle, vagy hogy átugorj felette ösztönösen. A gödrök fontosak az utadon. Ők jelképezik tanulásod ösvényén a vizsgákat. Ám eljöhet az idő, amikor már nem a vizsgák lesznek a lényegesek, noha időről időre még számot adhatsz a tudásodról. Ebben a stációban már lehet, hogy a létrát hordó ember leszel, aki kihúzza a többieket a gödrökből. Ne hidd, hogy könnyebb lesz, hiszen eleinte nehéz lesz megértened, miért van, hogy akit szeretsz mégis inkább lenn akar maradni. (Aztán észreveszed, hogy alulról elég foghíjas az a létra amit leengedtél)

Kérdések kiutat keresőknek


Ahhoz, hogy kimászhass a lelki gödörből, az önelemzés, önismeret művészetét kell elsajátítanod. Amíg fel nem fogod, hogy a világ a te tükörképed, és problémáid a te belső világod kivetülései, addig semmi esélyed nincs. Addig mindenkire haragudni fogsz, aki belekerget a problémába. Aztán általában az a szakasz jön, amikor mindenért magadat hibáztatod. Ez is része a folyamatnak – amikor folyton visszaesel a gödörbe és elemzel. Aztán egy idő után tudatosul benned, hogy vannak dolgok amik a te problémáid és vannak mások problémái, majd elkezded a kettőt elkülöníteni egymástól. Egy idő után már világítanak a „gödrök” és megtalálod azokat a probléma mélyére vezető kérdéseket, amiket meg tudsz válaszolni, és vagy egyből sikerül átugranod a gödröt, vagy észre sem veszed és már ki is másztál.

Segítséggel vagy tíz körömmel


Amikor a gödör mélyén vagy, akkor nehéz objektíven mérlegelned. Ha úgy érzed, ebben a helyzetben szabad segítséget kérni. A pszichológia, a kineziológia az EFT, vagy bármely számodra elfogadható módszer sikeres lehet. Ne habozz, ha a gödör mélyén csücsülsz. Ha van elég erőd, bátran kérj segítséget!




 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 5175 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x