A nős férfiak náthamentesek
Címlap / Psziché / A nős férfiak náthamentesek

A nős férfiak náthamentesek

Forrás: Szerelemnet
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-04-01

A házasság intézménye gyakori vitatéma napjainkban. Egyesek szerint lehetetlen nélküle a boldog élet, mások viszont úgy gondolják, hogy kezd elavultá válni a 21. században. A boldogságot sokan sokéfeleképen képzelik el. John Gottman renkdívül érdekes kutatási eredményekkel szolgál a házasságról.  

 

„A házasság legfőbb haszonélvezői a férfiak”-állítja John Gottman, amerikai pszichológus. Gottman 25 éve kutatja a párkapcsolatokat, és persze saját házasságát, és állítása szerint odáig jutott ezek kiismerésében, hogy már egy vitából, beszélgetésből 94%-os biztonsággal meg tudja állapítani, hogy együtt marad-e az adott pár. Elhiggyük neki?

Kinek fontosabb a házasság? A nőknek vagy a férfiaknak?


Gottman állítása szerint megmaradni a házasságban elsősorban a férfiak érdeke. A házasságban élő férfiak ugyanis tovább élnek, kevesebb fertőző betegséget kapnak el, és az infarktus is elkerüli őket. Állítása szerint a házasság minősége csak másodlagos. Bármilyen házasság javít a helyzetükön. Ennek valószínűleg az az oka, hogy így van valaki, akire támaszkodhatnak, akivel megosszák gondjaikat.

A nőkkel már más a helyzet. Az ő egészségük és élettartamuk csak abban a helyzetben javul, ha jó a házasság, amiben élnek.Mit tehetünk a  közös boldogságért?


Gottman kijelenti, hogy épp mivel a házidárkány is megjárja, leginkább a férfiaknak áll érdekében, hogy tartós legyen a házasság. „A házasság megérdemli, hogy harcoljanak érte.” Gottman szerint a férfiak így aztán 3 dolgot tehetnek meg egészségük és házasságuk érdekében: meghallgatják a nőt, sokat dicsérik a feleségüket, és végül meg is kell ismerniük önmagukat. Ehhez még egy négy lépcsős receptet is ajánl a házasságok nagy guruja:

1. Reggel, mielőtt elmegy otthonról a férfiember kérdezze meg élete párját, hogy milyen feladatok várnak rá aznap, és minimum hat! másodperces csókkal búcsúzzanak el.
2. Hazatérve húsz percet csak egymással foglalkozzanak a házasok.
3. Alvás előtt igyekezzünk nem összeveszni. A jó egészséghez a jó alvás is hozzátartozik ügye.
4. Napi legalább egy dolgot dicsérjünk meg amit partnerünk tesz.

Nos szerintem a szerelemben nincsen recept, és legfőképpen nem másodpercben mérik, de az igaz, hogy fontos odafigyelni és időt szakítanunk egymásra.


 
 
Gottman világképe kissé hím soviniszta: szerinte minden sikeres házasságban a férfi az, aki az érzelmi intelligenciával rendelkezik, ő osztja meg a hatalmat és a döntést a feleséggel.

Más, angol, kutatók más véleményen vannak. (Véleményüket én is osztom) Szerintük a nő az, aki a vitás helyzetekből kiutat keres, megoldási alternatívákat gyárt. Egyszerűen azért mert „lelkizős”, elemző fajta. Egy dologban azonban a kutatók, Gottman és a házasságban élők többsége is egyet ért: a jó párkapcsolat, házasság alapja a kommunikáció.

Forrás: www.szerelemnet.hu

 
 
[ 1618 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x