Mi a sírás?
Címlap / Psziché / Mi a sírás?

Mi a sírás?

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-05-25

A pszichológusok azt hangsúlyozzák, hogy a sírás a lelki feszültségek természetes levezető szelepe, amelyet nem szabad visszafojtani. A sírás valamire való reakció, jobban mondva válasz. Olyan válasz, ami az egész embert igénybe veszi. 

 

A pszichológusok azt hangsúlyozzák, hogy a sírás a lelki feszültségek természetes levezető szelepe, amelyet nem szabad visszafojtani.

A sírás, valamire való reakció, jobban mondva válasz. Olyan válasz, ami az egész embert igénybe veszi. Amikor sírunk, vagy nevetünk, az egész test rázkódik, az arcvonások megváltoznak, artikulátlan hangokat hallatunk. Amíg az ember nevet, vagy zokog addig nem tud beszélni, sőt semmiféle manuális vagy szellemi feladatot sem tud párhuzamosan elvégezni. A nevetésben, sírásban elválaszthatatlan a test, a szellem és a lélek, kitörését pedig nem tudjuk akaratlagosan megakadályozni.

Sem a sírásnak, sem a nevetésnek nincs specifikus funkciója. Bár mindkettő velünk született, egyik sem specializált, ahogy nem az élet fenntartásának szükséges feltétele sem.

Vita folyik arról, hogy a magasrendű emlősök sírnak-e vagy pedig az, ami az ember az állat esetében sírásnak értelmez pusztán a fájdalom vagy hiány kifejezés egyik formája-e. Utóvégre az ember is nyüszög és artikulátlanul jajgat, ha fájdalmat vagy hiányt érez, de ez nem sírás, hogy visszatérjek az előbbiekre, nagyon is funkcionálisan racionális jelenség.

Mind a sírás, mind a nevetés kifejezi az ember sorsának abszurditását, s ezzel az összeilleszkedés lehetetlenségét, mégis mindkettő - elementárisan - összeilleszti azt, átugorja - ha csak percekre is - ugyanazt a szakadékot. Sírással és nevetéssel az ember nemcsak reagál a lehetetlenre, de - minden más tevékenységét felfüggesztve - végre is hajtja azt, ami lehetetlen.

Cikkünk folytatódik, lapozz!
 
 
[ 20601 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x