Miért félünk a ünnepektől?
Címlap / Psziché / Miért félünk a ünnepektől?

Miért félünk a ünnepektől?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

"A karácsony a szeretet ünnepe. A karácsonyt a családdal kell tölteni." - szinte hallom a sziklaként bevésődött mondatokat... 

A karácsonynak hagyománya van, és ezért számos szokás fűződik hozzá. A szokás pedig egy meghatározott ceremónia, szertartás, ami hozzásegít ahhoz, hogy megfelelő lelkiállapotba kerüljünk a méltó ünnepléshez. Mi is ez a megfelelő lelkiállapot? Ez a csend, a meghittség, és az önmagunkba csendesülés ideje. Éppen ez az, amit egész évben megpróbáltunk kibekkelni, elnyomni valami jó hangos zenével, beburkoló cigifüsttel, elfoglalt munkaórákkal, szükségtelen mennyiségű vásárlással, féktelen partizással, tömény alkohollal, nehogy meg kelljen hallgatnunk magunkban azt a bizonyos belső hangot.  

Karácsonykor leáll a közlekedés, megáll az élet, kikapcsol a kereskedelem is, és kénytelenek vagyunk otthon maradni azokkal, akikkel ugyanarra a lakcímre vagyunk bejelentve. Család? Nem tudom, mindenesetre magunkra erőltetünk egy mosolyt, és megpróbálunk a ceremónián a lehető leghamarabb túlesni, nehogy feltörjenek azok a bizonyos...



Miért próbáljuk palástolni érzelmeinket?
Azok előbb-utóbb ilyen vagy olyan formában ígyis-úgyis előjönnek. Miért ciki, ha szeretünk valakit? Miért ciki azt kimutatni? Miért gáz neki puszit adni (legalább egyszer egy évben)? Miért félünk ajándékot adni valakinek? Miért kínos mosolyogni valakire? Miért menekülünk ettől? Miért rohanunk megint egy éven át, nehogy szembesülni kelljen ezekkel? Azaz önmagunkkal?

Van egy szó, ami remekül kifejezi, amit a karácsony számomra ad. Ez magába ötvözi a meghitt hangulatot, az érzelmek őszinte és zökkenőmentes kifejezését, a csendet és a család összefűző melegségét. Intimitás.

„Az intimitás a legnagyobb ajándék az életben: egymás teljességében osztozni.” /Férfi a férfi?/

A karácsony a vágyott és félt intimitás ünnepe. Belül vágyunk rá, olyannyira, hogy bármit feláldoznánk egy pár meghitt, őszintén boldog pillanatért. Ugyanakkor rettegünk tőle, mint a jég a napsütéstől. Hogyan lehet valamit egyszerre akarni és eltaszítani? Ezért lesz a karácsonyi ünnepi ebédből „csak ez a kaja?!”, az ajándékbontásból kacat, és az egymásra szánt minőségi időt lecseréli az olcsó tévénézés. 



Hogyan mentheted meg az idén a karácsonyt?
Neked mit jelent a karácsony? Neked mit jelent egyedül lenni? Neked mit jelent az ünnep? Neked mit jelent a meghittség? Neked mi az, hogy „jobb adni, mint kapni”? Mi számodra az „ajándék” jelentése? Te hogyan ünnepelnéd legszívesebben az intimitás ünnepét? Mi hiányzik, hogy ezt megtedd?

Az intimitáshoz bátorság kell, de ez a legnagyobb ajándék, amit adhatunk.

Valóban boldog, intim, meghitt karácsonyi pillanatokat kívánok szeretettel Neked és szeretteidnek,

Marie Clarence
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 2869 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x