HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2019-10-22
Címlap / Psziché / A tél bölcsessége: a legszebb karácsonyi tanítások

A tél bölcsessége: a legszebb karácsonyi tanítások

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2019-10-22

A karácsony fénye vajon mit rejt? A tél tudása, a mécsesek pislákolása, a szeretet felfedezése. A legszebb idézetek, tanítások, bölcsességek 2009 Karácsonyára, szerintünk. 

 

Czakóné Molnár Ágnes, családterapeuta:
Így év végére tele van a hócipőd?
Még akkor is, ha hó sincs?
A Világ elgyötör, és belefáradtál mindenbe. Ne siránkozz, hogy zord az élet, de engedd meg, magadnak, hogy átérezd ezt is!
Érezd, mert ez is a Te életed része. A családod és lakásod melegsége, meghittsége mindenért kárpótol.
Keress egy csöndes helyet, légy egyedül –„gubózz” be egy kicsit. Ne azon szomorkodj, hogy kerültél ide, hanem azon gondolkodj, hogy mit csinálsz majd másképp!

Szeretet

Zemlényi-Kovács Zoltán:
A karácsony a szeretet ünnepe, nem a boltosoké, a tébolyító ajándékdömpingé. Elanyagiasult világunk nagyrészt tönkretette, de teljesen mégse tudta. van szentsége, de a felnőttek fejében ez már rossz szájízzel párosul.
A legtisztábbak a készített ajándékok, amiket az ajándékozó készít az ajándékozottnak. Erre ma már szinte példa sincs. legfeljebb a legszegényebb családokban. A karácsonynak (talán) ott még van szellemi tartalma.
A karácsony a család ünnepe, összejön mindenki és örülnek egymásnak, ennyi és nem több.

Dobosy Ildikó:

"Az marad tiéd, amit másnak adtál,
csak az a szép, mit másnak megmutattál,
csak azt tudod, mit másnak tanítottál,
és nem fázol, ha volt kit betakartál."


Bölcsességek
A gátlásosság legalább annyira szükséges az egyéniség kifejlődéséhez, mint a gátlástalanság vagy a szabadosság, csak nem szabad a kettőt összecserélni.
Aki dönteni akar valamiről, annak nincs szüksége véleményekre, aki pedig ad a véleményekre, az nincs döntési helyzetben.
Sértődékeny ember ne lépjen a nyilvánosság elé, inkább álljon a tükör elé, és nézzen bele.
Ha önmagunkba nézünk, másokat is látunk, mert amit másokon nem veszünk észre, az van bennünk is.
A cselekedet nem lesz helyes, ha az akrat nem helyes.
Senki sem jó véletlenül. Az erényt tanulni kell.
Hosszú az út a szabályokon keresztül, de rövid és hatásos a példákon át.

Fodor Kata:
A karácsony kiváló alkalom, hogy bizonyítsunk szeretteinknek, hogy fontosak nekünk, s magunknak, hogy tökéletesen vagyunk. Főként a nők pörögnek ebben a mókuskerékben.
Szépen kitakarítani, díszíteni, finomakat főzni. Ilyenkor csinosnak, ragyogónak, fényesnek kell lenni, a gyereket elbűvölni, a férjet elvarázsolni. A rohanás veszélye, hogy december 24-26 dátumokra koncentrálunk és elfelejtjük a téli napfordulót, amikor a nappalok újra egy picit, csak egy-egy perccel hosszabbak lesznek az éjszakáknál.

Igen, ez a fény megszületése, az új lehetőségek és az élet kezdete. Karácsonykor előttünk minden ősi jelkép, az életfa-fenyőfa, a jászol, a fény, a Fiú születése. Csak fel kell másznunk ezen a fán egy megfelelésektől mentesebb világba. Ha egyedül nem egy, nyiss ki egy népmesés könyvet, a betűkből és szavakból rakd ki saját Égi létrádat. Hagyományaid kísérjenek utadon.

Karácsony

Rainer Maria Rilke:
„Havat terel a szél az erdőn, mint pehely-nyájat pásztora. S néhány fenyő már érzi sejtőn, miként lesz áldott-fényű fa.”

Gáspár Katalin főszerkesztő
Tudjátok, én nagyon hamisan énekelek. Volt olyan, hogy bukásra álltam énekből. Tényleg! Akkoriban nem is szerettem az éneklést - de aztán néhány éve Gróh Ili Ringató foglalkozásain, ahová az akkor még pici lányomat vittem, valahogy átkattant az egész. Azóta tudom, hogy amikor ünnep van, akkor énekelni kell, mert a közös éneklésnek misztikus hatása van. Mindegy ám, milyen a hangod! Nem baj, ha a "Kis karácsony nagy karácsony" kezdetű örökérvényű gyermeknóta megy csak.

A lényeg, hogy ne csak a magnó szóljon, hanem próbáld meg, hogy a család együtt énekeljen, vagy ha egymagad vagy a fa alatt, énekelj egyedül. Hunyd be a szemed, s gondolj minden megszületett kisgyermekre. Jézusra, az aprószentekre, s azokra, akik a családodban, barátaidnál hozzák az öröklét napra kész üzenetét. Ha legördül néhány könnycsepp az arcodon, az is rendben van. Az áhítat lényege éppen ez a katarzis, ez a mély együttérzés, amikor szeretteid körében vagy, amikor megbocsáthatsz, megköszönhetsz, átadhatsz, átvehetsz dolgokat. Az ajándék is lényeges - hogy lásd, ahogyan örülnek annak amit odakészítettél, s hogy te is gyermek lehess újra, s magad is bontogathasd a csomagodat. Merj énekelni - kezdd meg te a szólamot, ha mások nem tennék, s ha ez eddig nem volt szokás, most tegyél vele próbát.. (a nem megy a szöveg, akkor gyorsan megtanulhatod, játsszd le párszor a videót!)

Galgóczi Dóra verse:

A Karácsony érintése

Hallod-e a táj mély csendjét
Kettészelő éneket?
Látod-e az ablakokból
Kiszűrődő fényeket?

Érzed-e a mézeskalács
Hívogató illatát?
Karácsonynak titkos kulcsa
Nyitja szíved ajtaját.

Végezetül dietetikusunk, Kreisz Andrea kedvenc idézete Márai Füves könyvéből:
" Megvárni, egy angyal és egy szent türelmével, amíg a dolgok - emberek, eszmék, helyzetek - , melyek hozzád tartoznak, eljutnak hozzád. Egyetlen lépést sem sietni feléjük, egyetlen mozdulattal, szóval sem siettetni közeledtüket. Mert bizonyos emberek, eszmék, helyzetek, melyek életedhez, jellemedhez, világi és szellemi sorsodhoz tartoznak, állandóan útban vannak feléd...
... Ha nagyon sietsz feléjük, elkerülheted azt, ami fontos és személyesen a tiéd. Várj, nagy erővel, figyelmesen, egész sorsoddal és életeddel."

(Képek: piqs.de: ArgonR - Baumcshmuck, Gáspár Kati)
 


 
 
[ 10424 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x