A földrengés után stressz és betegségek - segíts itthonról...
Címlap / Psziché / A földrengés után stressz és betegségek - segíts itthonról Haitin!

A földrengés után stressz és betegségek - segíts itthonról Haitin!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-01-25

Az adományokat teljes egészében és rendszeres időközönként a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet számlájára utalja, amely segélyprogramján belül gondoskodik azoknak a haiti károsultak részére történő legmegfelelőbb felhasználásáról. 

 

Rendezvénynaptár

Friss hírek Haitiről
Haitin az orvosok a sérültek újabb hullámát látják el

Majdnem egy hónappal a Haitit romba döntő földrengés után az orvoscsoportok még mindig traumás sérülteket látnak el, miközben a rossz higiénés körülmények és a túlzsúfolt táborhelyek következtében megjelenő betegségek miatt a betegek újabb hulláma árasztja el őket.

Életek
A szörnyű derékfájás miatt álmatlanul töltött három éjszaka után az 53 éves Anne Setoute türelmesen vár a sorára a Canape Vert kórházban Port-au-Prince-ben, Haiti fővárosában.  Háza a január 12-i földrengésben összeomlott, és ráesett egy törmelékdarab. Az asszony még mindig az utcán él.

Az 55 esztendős Jean-Baptiste Andre első alkalommal érkezett kezelésre. Bár nem sérült meg a katasztrófában, most úgy érzi, lábfejei égnek, és görcsöl a gyomra.

A legszörnyűbb kór: a rettegés
Az orvosok szerint a poszttraumás stresszből eredő hát- és gyomorfájdalom rendkívül elterjedt a túlélők között, mivel maga a katasztrófa, majd az utórengések és az azt követő káosz óriási szorongást váltott ki az emberekben.

„Az első pszichológus-csoport főként a mentésben résztvevőket látta el” – ismerte be Damien Deluz, a kormány pszichológusa. A tisztviselő szerint az ehhez hasonló katasztrófák esetében van egy sokkos szakasz, aztán amint az élet visszatér a normális kerékvágásba, újra megjelenhet a szorongás, és sok esetben alakul ki poszttraumás stresszbetegség.

Az egyik Port-au-Prince-i ipari negyedben fekvő tábori kórházat vezető  23 esztendős ápolónő, Danielle Laporte-Chastes szerint különféle betegségek jelennek meg a földrengés következtében kialakult lakhatási körülmények miatt.

„A legsúlyosabb problémát jelenleg a különféle fertőzések jelentik, különösen azok, amelyek a rossz higiénia következtében alakultak ki” – nyilatkozta az ápolónő, aki a katasztrófa előtt a szomszédos Dominikai Köztársaságban dolgozott.

A hatóságok azonban egyelőre nem beszélnek valódi járványról.

„Az első szakaszt a traumás sérülések, a súlyos sérülések, a csonttörések, gerinctörések stb. dominálják, aztán néhány hét múlva visszatérünk a normális gyógyászathoz” – mondja Christian Riello, a főváros nyugati szélén álló Diquini kórház vezetője.

A szülések mellett az orvosok most rengeteg olyan csecsemőt látnak el, akik rossz higiénés körülmények között élnek. Az orvos azt is hozzátette, hogy továbbra is rengeteg beteget nem tudnak ellátni.

A katasztrófa következtében földönfutóvá vált emberek között futótűzként terjed a hír, és az egész környék tudja, hol találhatók a nemzetközi orvoscsoportok. A közvetlenül a földrengés után ellátott betegek némelyike visszatér kötözésre vagy kontrollra. Mások a kórházak udvarán felállított sátrakban laknak, amelyek posztoperatív őrzőként funkcionálnak.

Több súlyosan sérült beteg esetében előfordult, hogy túlságosan lassan ért az ellátóhelyre vagy a fővárosba. Ezek az esetek azonban szerencsére egyre ritkábbak. A főváros Diquini negyedében begipszelt karú és lábú betegek ülnek összezsúfolódva egy teherautó platóján.

Egy órája tudtam meg, hogy ma este és holnap a bőrátültetés egy specialistája érkezik a Canape Vert kórházba, ezért mindenkit odaküldök, akit össze tudok szedni. Ez életük egyetlen ilyen lehetősége” – mondja Riello.
 
Medipress

Te hogyan segíthetsz?

Sztárszakácsok Haitiért - Egyen, hogy ehessenek!

A Haiti földrengés károsultjainak megsegítésére szervez adománygyűjtő vacsorát a Vendég & Hotel szaklap, a Baptista Szeretetszolgálat és a Bocuse d’Or Akadémia február 17-én. Az eseményen Buday Péter és a Bocuse d’Or Hungary szakácsverseny magyarországi döntőjébe jutott hazai sztárséfek főzik a vacsorát. A zenét id. Varnus Xaver zongorajátéka szolgáltatja.

További részletek a http://www.vendeg.hu/download/DMmagyar.gif linken találhatóak. 
 
A SkinZone a Magyar Ökumenikus Segélyszervezeten keresztül segít Haitin – kapcsolódj be Te is!
A SkinZone termékek magyarországi gyártója és forgalmazója, a Fox Hunter Kft. a Magyar Ökumenikus Segélyszervezettel együttműködésben támogatási lehetőséget biztosít a haiti földrengés károsultjainak megsegítésére.
 
Mint ismeretes, akár százezer áldozata is lehetett Haitin a rendkívül nagy erejű földrengésnek. Lakóházak, kórházak és egyéb épületek dőltek össze a katasztrófában, több mint másfél millióan kerültek az utcára. A romok alatt rekedtek kimentését követően, a romok eltakarításával párhuzamosan, az egyik legfontosabb feladat a földönfutóvá lett emberek ellátása. A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet a humanitárius segélyezés első szakaszában élelmiszersegély, ivóvíz, takarók és higiéniai szerek kiosztásával segíti a túlélőket. 
 
A cég ehhez a programhoz csatlakozva kéri a segítséget.
A webáruházban megvásárolható termékek körét kibővítették egy 200 Ft névértékű adománnyal. Az adományt a többi termékhez hasonlóan a virtuális bevásárló kosárba lehet helyezni, és a többi megrendelt termékkel együtt lehet kifizetni.

 


A társaság az adományokat megduplázza, azaz vállalja, hogy az így befolyt 200 Ft-os adományokat további 200 Ft-tal kiegészíti, így adományonként vásárlóival közösen összesen 400 Ft-tal járul hozzá a segélyprogramhoz.

Az adományokat teljes egészében és rendszeres időközönként a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet számlájára utalja, amely segélyprogramján belül gondoskodik azoknak a haiti károsultak részére történő legmegfelelőbb felhasználásáról.
400 Ft-ból például 800 liter tisztított vizet tudnak biztosítani a rászorulóknak, ami több, mint egy gyermek éves ivóvíz-szükséglete…
 
A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet felügyeli az adománygyűjtést, továbbá szavatolja, hogy az adományozók által biztosított pénzösszegek teljes mértékben a megjelölt célra kerülnek felhasználásra.

Teljes körű információ: http://skinzone.hu/haiti


 
 
[ 1457 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x