Fájdalmas és gazdagító veszteségeink
Címlap / Psziché / Fájdalmas és gazdagító veszteségeink

Fájdalmas és gazdagító veszteségeink

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-19

Ahogy megszületünk, máris elkezdjük gyűjtögetni a veszteségeinket is. Az első legnagyobb veszteség, amikor elveszítjük az anyai mellet, is innentől aztán csak jönnek, csak jönnek az életünk során a veszteségek, mindaddig, amíg meg nem halunk.  

Persze, ahogy az éremnek is, ennek is két oldala van, hiszen többnyire azonnal látható az is, hogy mit nyerünk a veszteségek mellett. Például szabadságot. Amikor totyogó kisgyerekként egyre messzebb távolodunk az anyánk szoknyája mellől, akkor az egy hősies vállalkozás, mert elveszítjük a biztonságunkat, de szerencsére olyan nagyon izgalmas minden, hogy összeszedjük a bátorságunkat és egyre nagyobb felfedező utakra indulunk, és ezzel megnyerjük magunknak a világot.

Aztán mondjuk iskolás korunkban elköltözünk, és elveszítjük a megszokott környezetünket, régi szeretett otthonunkat, barátainkat, akkor azonnal látjuk, hogy milyen szép az új otthon, talán külön szobánk is lett, és az új barátok nagyszerűek.

Máskor azonban nem látható azonnal, hogy bármi előny is származna a veszteségből. Kirúgnak szeretett munkahelyünkről, hát abban meg mi a jó? Háborgunk, panaszkodunk, kesergünk. Aztán találunk egy másik munkát, és lám, kiderül, ezerszer jobb, mint az előző. Ha nem rúgnak ki, a mai napig ott rostokolnánk, jaj, de jó hogy az a hülye főnök kirakta a szűrünket annak idején.

Elhagyott a párunk. Vége a világnak, ezt nem lehet túlélni! Sírunk-rívunk, könyörgünk, mindhiába. Aztán beletörődünk. Sőt! Fellélegzünk. Rájövünk, hogy mennyivel jobb nélküle, majd később az új kapcsolatban mennyivel jobban illeszkedünk egymáshoz.

Elindítunk egy vállalkozást. Hibát hibára halmozunk. Kezdjük elölről. Ez sem sikerül, majd megint nem. Végül egyszer csak minden összeáll, és lassan elindulunk egy sikeresebb úton.

Veszteségeink gazdagítanak bennünket. Érünk, fejlődünk, bölcsülünk általuk. Nem lehetne mindezt a veszteség nélkül? − kérdezhetjük. De, megtörténik úgy is, amikor csak csendben üldögélünk, vagy sétálunk a természetben, vagy a művészet által, amikor olvasunk, képtárba megyünk, de legfőképpen gazdagítanak bennünket az emberi kapcsolataink. Szerencsére tehát nem csupán a veszteségek útján fejlődünk, de mindenképpen nagy szerepük van abban, ahogyan egyre többek és többek leszünk.
Persze a fejlődés szó azt sugallja, mintha nem lennénk elégedettek azzal, akik vagyunk. Pedig hát tökéletesek vagyunk, amikor megszületünk, nem?

Mégis, van bennünk valamiféle belső késztetés, amely arra sarkall, hogy egyre csak nőjünk, növekedjünk. Ha pedig ez így van, szeretnénk fává terebélyesedni, akkor talán lehetnénk egy kicsit elnézőbbek a veszteségeinkkel szemben, hiszen, ha máskor nem is, de utólag többnyire beismerjük, hogy minden veszteségünk végső soron a javunkat szolgálta.


 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 3430 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x