Füstölgünk és kábulunk - menekülés, de hova?
Címlap / Psziché / Füstölgünk és kábulunk - menekülés, de hova?

Füstölgünk és kábulunk - menekülés, de hova?

Forrás: AstroWorld
HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Sokan dohányoznak és használnak különféle drogokat. Amikor leültem, hogy megírjam a cikket, arra gondoltam nem szokványos cikket írok. Főleg nem dörgedelmeset. Az nem az én dolgom. Nem írom azt, hogy káros, hogy mérgez, hogy elmegy az esze, a tudata, hogy rombol, belehal, megnyomorít, elbutít, mert ez már elcsépelt. Másképp közelítem meg a témát - az ezotéria oldaláról. Mit jelentenek a cigaretta-, a drog-, alkohol-, gyógyszer- és egyéb függőségek a Lélek szintjén?  

A cigaretta, a drog az alkohol, mind egy olyan princípiumhoz tartoznak, amit úgy hívnak: Neptunusz.

A számmisztikában a 7-es szám tartozik hozzá.
Kibillent formájában: a menekülés a realitásból, túlzások, érzelmileg nagy hullámzások, a látomások, víziók. Továbbá ide tartoznak a szenvedélybetegségek - annak minden formája -, a mérgezések, a magányosság, az elvonulás, a meg nem értettség érzése.

Aki ezt a lelkiállapotot, amit a Neptunusz képvisel, harmonikusan éli meg, az egynek érzi magát a mindenséggel. A tudatalatti elméjét is használja. Fel tud oldódni pótszerek nélkül is. A magányosságot, az elvonulást a saját fejlődésére használja. Meditál és lazít. A csendet arra használja, hogy szembenézzen önmagával, tanuljon a hibáiból, és a lehető legjobbat hozza ki az életéből. Örül a mindennapoknak, a társának, a gyerekének, az alkotásának.

A látomásokat, megérzéseket használja és tanul belőle, de tudja, mikor van a valóságban és mikor a "transz" állapotban. Érdeklődik a misztika iránt, és a HITE is a helyén van.

A feloldódásra mindenkinek van igénye, de sajnos manapság kissé eltorzult a megvalósítás módja. Aki valamilyen pótszerhez nyúl, az azt szeretné, hogy a valóságot eltakarja valamilyen jótékony homály: inkább elmenekül a jelenből, nincs itt.
Zseniális az ember, erre kitalált több módszert is: a dohányzást - ami ugye legális drog -, a gyógyszerfüggőséget - tudjuk mennyi nyugtatót, altatót, zsibbasztót, butítót nyelünk le -, az alkoholfogyasztás mértéktelen növelését, a speedet stb.


Dohányzol?
Miért nem akarsz a többi emberrel egy levegőt szívni? Látszólag egy baráti társaságban vagy, akkor miért gyújtasz rá? Miért gyújt rá szinte mindenki?
Azért, mert nem akarunk bensőséges viszonyt senkivel, mert nem akarunk megnyílni a másiknak, mert nem akarjuk, hogy az érzelmeinket lássák. Ezért füsttel vesszük körül magunkat. Beburkolózunk, eltűnünk a füst mögött, és még ráadásul ködösítünk is! Szó szerint is. Divat lett ködösíteni, elbújni, hazudni - ezt pedig fizikai szinten a cigarettával jelezzük.

Rágyújtunk, mert a világot veszélyesnek érzékeljük. A füst pedig olyan, mint egy védőfal. Igen illékony védőfal. Illúzió és vízió, de jól el lehet bújni mögötte, a látszólagos beszélgetések hamis világában.
Ráadásul épp a tüdőt veszélyezteti - ami a harmonikus emberi kapcsolatok szerve.

Harmonikusak a kapcsolataink manapság vajon?
A tüdőrák NEM a cigarettától jön létre, hanem attól, hogy a sok hamis kapcsolat és hazug barátság ott jelenik meg, egy nagy rákos daganat formájában. Ilyenek a kapcsolataink! Egy nagy rákos daganat!

A drogfogyasztás és a gyógyszerfüggőség a világon mindenhol probléma, főleg a fiatalok és a művészek körében. Ők javarészt a neptuni karakterhez tartoznak, a koronacsakrájuk nyitva, de használni és alkalmazni nem tudják ennek a pricípiumnak a jó oldalát. Önmagukat keresik, de ehhez egyre több pótszerre van szükség. Lebegni akarnak, de nem tanulták meg, hogy ezt meg lehet tenni drog és alkohol nélkül is. Akkor érzik magukat csodálatosan, ellazultan, és szabadon, ha ott van velük valamelyik méreg.

Tényleg ez az igazi szabadságérzés?
Ők vágynak a legjobban - még ha megannyira tagadják is - a traszcendenciára, a megismerésre, az érzékeken túli érzékelésre. És ha megérezték ennek az ízét, akkor pedig nem tudják feldolgozni azt.


Minden művésznek vannak fantasztikus, megmagyarázhatatlan képességei. Sokan ettől megijednek. Pedig a művész épp ettől művész, hogy eltér az átlagtól. Akár fest, akár zenét szerez. De minden művész fentről kapja az információkat, a szellemvilágából, és ha sok üzenetet kap, de nem tudja feldolgozni, a mértéket megtartani, akkor jön a pótszer. A lebegés, a felvágyódás a fentiekhez. Ezért nem állnak stabilan a földön. Mondhatni sokszor elesnek. Fizikailag is, és másképp is.

Nem egyszerű dolog tehát a Neptunusz princípiumát megtartani és az életünkbe beépíteni. Az emberek a kocsmákba, patikákba, borospincékbe és a diszkók által nyújtott illúzió világába menekülnek. Miközben tagadják a fenti világot, nincs semmi hitük, nem tudnak lazítani, meditálni, nem érzik jól magukat, nem használják ősi bölcsességüket, megérzéseiket, az intuícióikat.

Tanuljuk meg, mit üzen a drog és dohányzás által nyújtott illúzió.
Drog helyett: Figyeljünk a meditációra, jógára, különböző lazítási technikákra, a megérzéseink üzenetére, a bölcs elménkre, a jobb agyféltekénk működtetésére, és ezek beleépítésére életünkbe.
Dohányzás helyett: őszinte kapcsolatok, kommunikáció, a világra nyitottnak lenni és észrevenni a szépségét, és benne az embereket.

Merjünk levegőt venni, jó nagyokat, mélyeket, hogy tisztuljon ki a mérgektől az egész szervezetünk. Merjünk élni, a világ nem egy veszélyes hely. Merd használni az elméd teremtő erejét. És főleg: próbálj meg ŐSZINTE maradni.

Szép a magyar nyelv, azt mondja: Ő-szinte-s-ég.
Ő szinte olyan, mint az ég. Ahogy fent-úgy lent, ahogy kívül, úgy belül.

Murányi Gabriella

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 4539 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x