Családban marad?!
Címlap / Psziché / Családban marad?!

Családban marad?!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-07-26

A családállítás hozzájárul a mindennapi érzelmi életünk minőségi fejlesztéséhez, mivel új szempontból ad betekintést a családi kapcsolatok összefüggéseibe és ránk gyakorolt hatásaiba. Már pusztán a részvétel is megkönnyebülést hoz és felvilágosító belátásokhoz vezet. 


Rendezvénynaptár
A családi kapcsolatainkat áthatják a mindennapjainkat, főleg a szűkebb családi körre, a szüleinkre, gyermekeinkre jellemző értelemszerűen, hogy szinte minden nap találkozunk velük valamilyen formában. 
A kapcsolati viszonytól függően pozitívan vagy negatívan hatnak ránk a családunkhoz fűződő érzelmeink és a velük kapcsolatos gondolataink, amelyek két szinten fejlődnek ki bennünk, tudatos és tudatalatti szinten. Ha jó a kapcsolat, akkor természetesen tudatosan is szívessen gondolunk családtagjainkra, ami tudat alatt jó érzést és örömet kelt bennünk.
Ha pedig rossz kapcsolatban vagyunk egy családtaggal, akor kiszorítjuk őt a gondolatainkból, érzelmeinkből, sőt, gyakran kitöröljük a tudatunkból azt a bizonyos személyt vagy személyeket és kerüljük a velük összefüggő kapcsolati lehetőségeket is. Kifelé gyakran  mosolyogva azt mutatjuk, hogy „nekem már semmi közöm hozzá, én lezártam az ügyet“. Tudat alatt viszont gyakran megmarad egy nyomasztó érzés, egy bizonyos érzékenység vagy egyfajta aggresszív alaphangulat, amit tartósan, sokszor akár éveken keresztül állandóan magunkban hordunk.Ez egyrészt rövid távon befolyásolja a mindennapi hangulatunkat és jókedvünket, másrészt hosszú távon rombolja az érzelmi egyensúlyunkat.

Fontos azt is tudnunk, hogy a családi kapcsolatok komoly befolyással vannak az egész életünkre.  Ez tükrözödik a családi életünkben, párkapcsolatunkban, de még akár a munkakörünkben is.  Az akár rejtetten meglévő negatív hozzáállás pedig hosszú távon bizonyíthatóan káros hatással van az egészségünkre, és továbbá betegségeket is okozhat.
A családállítás által azokat a lényeges kapcsolati dinamikákat ismerjük meg, amelyek nagy mértékben hozzájárulnak főleg a saját családi viszonyaink alakulásához. A tudat alatt ható erőket, kapcsolatokat a családi rendszer képviselése (családállítás) során láthatóvá lehet tenni, és a bennünket gátló kapcsolatok valódi okait, az úgynevezett kötéseket fel  lehet oldani. A képviselőket a családállitási csoportból választja ki az állitást kérő kliens.  Annak ellenére, hogy az idegen résztvevők a képviselendö apát, anyát, testvért stb. nem ismerik, mégis a „szerepükben“ a lényeges kapcsolati dinamikát ki tuják mutatni. Hogy ez hogyan működik? Nem tudjuk. Ha megkérdezünk bárkit, aki már vett részt minőségi családállításon, a válasza valószínűleg az lesz, hogy „próbáld ki magad, akkor megtudod, hogyan működik" . Mindenesetre döbbenetesen pozitív és váratlan hatásai vannak – ezt biztosan tudjuk.

150 órás, család- és rendszerállítói szakképzés indul 2011. szeptember 14-én Budapesten!
Július 14-én információs est az induló szakképzésről! További infó >>>

Szalachy Miklós
Család- és rendszerállító,                                                                                                                 Rendszerszemléletű coach & management tanácsadó

Email: m.szalachy@adamo.co.at  
Web: www.adamo.co.at
Képforrás: Canva Pro adatbázis. 
 
[ 3152 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x