Te élsz vagy csak létezel? 5 dolog, amin még tudsz változtatni...
Címlap / Psziché / Te élsz vagy csak létezel? 5 dolog, amin még tudsz változtatni

Te élsz vagy csak létezel? 5 dolog, amin még tudsz változtatni

Forrás: Hazatérés
HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-19

Hogyan lehetséges, hogy van, aki súlyos sorscsapások ellenére is képes megélni az élet jó dolgait, másoknak egy látszólag tökéletes élet is kevés ahhoz, hogy mély örömet érezzenek? A kulcs valószínűleg ebben az esetben a HOGYAN.Boldognak lenni és élvezni az életet, ahogy jön - ez bárki számára adott lehetőség, nemcsak a "szerencsések" kiváltsága. 5 dolog, amit még ma megváltoztathatsz.Gondolkoztál már azon, mitől lesz boldog egy ember?  

Hogyan nézel az életre, hogyan éled meg a saját életed eseményeit? A pozitív vagy a negatív eseményeknek adsz-e nagyobb figyelmet? Meglátod-e a rosszban is a jót, vagy minden jóban a rejtett rosszat keresed? Aggódsz-e folyton a holnap miatt vagy képes vagy jelen lenni a pillanatban és örömet érezni azzal kapcsolatban, amit éppen csinálsz?

Az, hogy itt vagy egy tökéletesen felépített, gyönyörű fizikai testben, amelynek segítségével érezhetsz, szerethetsz másokat és elérheted a céljaidat, nyomot hagyhatsz a világban, már önmagában is egy csodálatos dolog. De maradjunk az úgynevezett realitás talaján és kalkuláljuk bele a történetbe a világunk nehézségeit, úgymint sárga csekkek, hosszú munkanapok/rövid hétvége, mókuskerék, betegségek, konfliktusok, idegesítő emberek stb. Mivel ezek mind-mind a játék részei, nem az a cél, hogy megszabaduljunk tőlük, hanem, hogy felülemelkedjünk a belőlük kialakított, rutinszerűen élt életünkön és a robotpilóta üzemmódból visszaváltsunk saját irányításra. Úgy, hogy közben megmarad az öröm, az elégedettség érzése. Hogy közben azt érezzük: de jó élni!


Íme 5 olyan dolog, amelyet még ma meg tudsz változtatni és ez segíteni fog mélyebben és örömtelibben megélni az életet, mintha csak pusztán robot módjára léteznél.


1. Nézd a dolgok jó oldalát
– de ne csak felszínesen! Ez nemcsak egy jól hangzó szlogen, hanem tudatos törekvés a helyzetek, események, emberek mély megértésére. Tudatosan törekedj arra, hogy egy unalmas, kellemetlen vagy nehéz helyzetben is meglásd a szépet, a jót. Egy lehangoló értekezleten ülsz éppen? Lehet, hogy közben kipihenheted magad vagy elhangzik egyetlen olyan mondat, amivel a saját munkádat tökéletesítheted – íme, egy jó pont.  Légy jelen minden helyzetben és tudatosan válogasd ki belőle a jó dolgokat – így hamarosan azt veszed majd észre, hogy egyre több és több jót, érdekeset, szépet találsz az életedben.

2. Törődj a gyerekkori álmaiddal – amire gyermekként vágyunk, az sokszor jelzi a Lélek egyedi mintázatát, egyedi igényeit, amelyek különösen boldoggá teszik. Ahogy felnövünk, a praktikum, a pénzkeresés és más egyéb tényezők oltárán sokat feláldozunk ezekből – pedig ennek egyáltalán nem kellene így lennie. Nem szükséges azonnal felmondani a jól fizető munkahelyeden, hogy rohanj megvalósítani az ifjúkorodban dédelgetett látomásaidat, az esetek többségében ez nem így történik. Sokkal fontosabb, hogy ne mondj le róluk örökre, kezdj el hinni benne, hogy valóra válhatnak, akármiről is van szó. Ha pilóta akartál lenni, de már ötven éves vagy és egész biztos nem lennél rá alkalmas, attól függetlenül számos más formában kipróbálhatod és élvezheted a repülést a siklóernyőzéstől kezdve a hőlégballonozásig – kezdetnek nem is rossz! Tedd meg az első lépéseket és fordíts az álmaidra figyelmet minden nap!

 

3. Változtass valamin!
Az ismétlődő szokásaink jó dolgok, mert rengeteg időt és energiát spórolnak nekünk, a rutin kétségkívül könnyebbé és egyszerűbbé teszi mindannyiónk életét. Van azonban árnyékos oldala is: a megszokás, az unalom elűzi a lelkesedésünket és képesek vagyunk teljesen elveszteni az életkedvünket, amikor már harmadik éve ugyanazon az útvonalon megyünk munkába, mindig ugyanabban az étteremben vacsorázunk a párunkkal vagy éppen minden szombat délelőttöt menetrendszerűen takarítással töltünk. Amikor érzed magadon a fásultság, a kiábrándultság jeleit, nézd meg, melyek azok az apróságok, amelyeken egyszerűen változtathatsz! Azzal, ha más útvonalat választasz a reggeli közlekedéshez, más éttermet az esti vacsorához és szombat délelőtt elmész inkább jógázni vagy piacozni, új ösvényekre terelted az életedet, ahol egészen új élmények, emberek és lehetőségek fognak szembejönni!

4. Fogadd szívesen a változást!
Amikor az életünk kényelmes kerékvágásban halad, nem rajongunk túlságosan a változásokért és igyekszünk elkerülni, hogy valamit másképp kelljen csinálnunk, hiszen az plusz erőfeszítést igényel, mi pedig inkább a legkisebb ellenállás felé haladnánk. Ha rád is jellemző ez a fajta kényelmesség, gondold át, hogy a változás az élet velejárója és úgysem tudod kiküszöbölni. Ráadásul, az esetek többségében nagyon jó dolgokat tud hozni – ha nem állunk neki ellen és képesek vagyunk benne meglátni a jót (ld. 1. pont) Próbálj meg nem rögtön elutasítóan, neheztelően reagálni azokra a helyzetekre, amelyek változást hoznak, hiszen így könnyebben megmutatkozik számodra a helyzet pozitív hozadéka. Amikor pedig ezt látod benne, rögtön motiválttá válsz a cselekvésre – az életed máris áramlik!

 
 
5. Kényeztesd magad! A saját magunk iránt érzett szeretet és megbecsülés jeleként fontos, hogy akár minden nap adjunk önmagunknak olyan dolgokat, amelyek energiával , szeretettel, életerővel, egészséggel töltik fel. Ez lehet egy jó masszázs, esti fél óra olvasgatás, testedzés, meditáció, a hobbinkra szentelt idő – bármi, ami elégedettséggel tölti el a lelkedet és táplálja a testedet. Tekints magadra úgy, mint egy különleges munkaeszközre, amelynek speciális gondoskodásra, testi-lelki karbantartásra van szüksége az optimális működéshez: az élethez. Ha az életedet örömben és megelégedettségben szeretnéd élni, egyértelmű, hogy a „munkaeszközödet” is a lehető legjobb formában szeretnéd tartani.


Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 24414 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x