Keddi Kvantum Tükör: a hiedelmek ereje
Címlap / Psziché / Keddi Kvantum Tükör: a hiedelmek ereje

Szabad Mihály

Keddi Kvantum Tükör: a hiedelmek ereje

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Honnan ered az a kép, ahogy önmagadat látod? Vajon valós-e, vagy az énképed csupán öntudatlanul begyűjtött hatások egyvelege? S ami még ennél is fontosabb: az énképed hogyan befolyásolja az életed alakulását?  

Az a kép, melyet az ember kialakít önmagáról, két tényezőnek köszönhető: a szűkebb szülői és a tágabb társadalmi környezetnek. Kis túlzással azt lehet állítani, hogy a kisgyermekkor során minden embert szinte hipnotizáltak azok a hatások, melyeket a környezetéből gyűjtött össze nagyrészt öntudatlanul.

Még kisgyermek és tinédzser korában a külvilág jelzéseinek hatására mindenki elfogad és elhisz bizonyos elképzeléseket önmagáról és a világról. Ettől kezdve az elme öntudatlanul ezek szerint szervezi értelmezhető rendszerbe az Univerzum végtelen „információs tengerét”. Az alapvető igazságoknak elfogadott gondolatok aztán kialakítanak egy énképet, amelynek tükröződése létrehozza azt a valóságot, amelyben az egyén él. Ha ez a kép negatív és a kudarc magjai vannak benne elvetve, bármilyen tehetséges az egyén, nem képes lehetőségeit kibontakoztatni. Ha pozitív, akkor a legnagyobb megpróbáltatásokból is sikeresen kerül ki.

A hipnózis példáján keresztül jól lehet érzékeltetni, hogyan és miképpen korlátoznak, vagy segítenek a hiedelmeink. Amikor egy hipnotizőr közli egy súlyemelővel, hogy képtelen felemelni egy pohár vizet, az bármennyire is erőlködik, képtelen azt megtenni. Nézzük meg a jelenséget mélyebben. A hipnotizőr nem gyengítette le az ereje teljében lévő sportolót. A fizikai képességei megengednék, hogy a pohár súlyának ezerszeresét is felemelje. Ugyanolyan erős, mint a hipnózis előtt. Akkor mi is történt? Kapott egy olyan impulzust, mely az elméjében akadályozza meg, hogy használja a képességeit. Az impulzus a következő: „képtelen vagyok felemelni a poharat”. Vagy fordítva. Ha azt sugallja egy profi hipnotizőr egy súlyemelőnek, hogy képes az eddigi rekordját túllépni, akkor meg is teszi. Miért? Mert ott az impulzus, hogy „Nagyon, nagyon erős vagyok. Ez a súly semmi számomra”. Itt ismét nem arról van szó, hogy a fizikai szinten bármi is változott volna. Egyszerűen a meggyőződése, a saját képességéről vallott hiedelme változott meg. Utóbbi esetben tulajdonképpen „dehipnotizálta” a hipnotizőr a sportolót az abból az elképzelésből, hogy csak a rekordjáig képes a súlyt felemelni. Hasonló elven működnek a gyermek és fiatalkori meggyőződések a saját képességeinket és értékeinket illetően. Bármilyen értékes tulajdonságokkal is bírjon az ember, amíg nem ismeri el a saját értékeit, nem fogja tudni azokat kiteljesíteni, vagyis önmaga és mások számára hasznosítani.


Azt mondhatjuk, hogy minden emberben ott a lehetőség, hogy sikeres, boldog és alkotó életet éljen, a környezeti hatásoktól függetlenül. Ennek megvalósításához egyszerűen fel kell ismerni, melyek azok a tényezők az elmében és az énképben, amelyek ezt megakadályozzák. A Bhagavad-Gíta, a hindu szent könyv kijelenti: „A nem-tudás csak a Tudás megjelenésével tűnik el.”

Természetesen az élet minden szintjén és területén alkalmazható a fenti kijelentés. Ugyanis amint felismered a gátló tényezőket önmagadban, azok elvesztik hipnotikus erejüket feletted és elkezd változni az énképed. S ahogy változik az önmagunkról alkotott öntudatlan vélemény, azzal együtt változik a világról alkotott képed, és elkezd megváltozni a külvilág. Teljesen mást fog tükrözni számodra, mint addig, hiszen te is más lettél. Hogyan valósítható ez meg a mindennapokban?

Az éberség és tudatosság fejlesztése, mellyel képes leszel megfigyelni a téged megkötő szokásokat, elképzeléseket, ragaszkodásokat és kötődéseket. A megoldás kulcsa tehát nem pusztán az akaraterő alkalmazása, hiszen annak ilyen célra történő felhasználása több gondot hoz létre, mint pozitív eredményt. Emile Coue, a világhírű gyógyító, saját bevallása szerint az öngyógyítást az „önszuggesszió”, vagyis a hiedelmek ereje erejével érte el több ezer ember esetében. Mindössze segített az embereknek megváltoztatni az elképzeléseiket és véleményüket önmagukról és a saját teremtő erejükről. Ő arra a következtetésre jutott, hogy maga az erőfeszítés az oka annak, amikor az általa kidolgozott módszer nem működött valakinél. Egyszerűen a túlzott elvárás és bizonyítási kényszer blokkolta le a minden emberi lényben ott rejlő természetes képességet, vagyis a belső energiamozgások gyógyításra való felhasználást.

Persze ez nem csak az öngyógyító képességekre igaz, hanem általában az önmegvalósítás és önfejlesztés bármilyen formájára. Ezek pedig az alapvető emberi szükségletek részei, melyek nem megfelelő kibontakozása, vagy hiánya a legfőbb oka az aggódásnak, haragnak, frusztrációnak és legfőképpen az irigységnek. Ezek az érzelmi frekvenciák a teremtő erő nem megfelelő megélésből fakadnak, és hosszabb távon majd minden betegség belőlük ered. Egyetlen gyógyír rájuk, ha a egyén megtalálja a saját képességei kiteljesedéséhez vezető utat.

S még egy fontos kitétel: el is kell indulni a megtalált ösvényen. Még csak nem is kell azon „végigmenni”, elég, ha tudjuk, hogy rajta vagyunk. Ez olyan önbecsülést és jó érzést állandósít, amely aztán tükröződik a világban és önerősítő, akár öngyógyító folyamatokat indíthat be. S egy idő után rádöbbenünk, nem pusztán a megérkezés, vagy vágyaink elérése a cél. Az mindössze arra szolgál, hogy irányt és ritmust adjon a folyamatos változásnak, legyen szó a képességeink kibontakozásáról, az anyagi helyzetünk megváltoztatásáról, vagy bármilyen területéről az életnek. S így az öröm és a jó érzések már önmagából a cselekedetekből fognak születni, s így a jutalom azonnali: a Jelen megélése, s az Egység egyre gyakoribb és intenzívebb megtapasztalása. S abban rejlik minden csoda, amit el lehet képzelni.

Sőt még az is, amit el sem lehet képzelni, viszont meg lehet tapasztalni. Ez azonban már egy másik történet…


Szabad Mihály
író. Kvantumszemlélet oktató
www.kvantumszemlelet.hu


Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 8204 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x