A pénztelenség mint betegség
Címlap / Psziché / A pénztelenség mint betegség

A pénztelenség mint betegség

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Ha valaki harmóniában él önmagával, tehát az Univerzummal, akkor mindenből elegendő áll a rendelkezésére. Úgy egészségből, társból, mint anyagi javakból, hisz a harmonikus élet nem más, mint önnön középpontunk megtalálása és annak folyamatos fenntartása.  

Mindnyájan ismerjük azt a szólást: „Mutasd meg írásod, megmondom ki vagy?”

Ezt én így bővítem:


  • Mutasd meg körülményeid és megmondom, hol tartasz?
  • Mutasd meg bankszámlád és megmondom, egységben vagy-e önmagaddal?
  • Mutasd meg pénzügyi helyzeted, és megmondom beteg vagy-e?

Sok embernek a pénz vagy valami misztikus, már-már kultikus fogalom, vagy valami olyan szükséges rossz, aminek hiánya megkeseríti az életét.

Nézzük meg közelebbről, valójában mi is a pénz?

Nem szeretném vizsgálni közgazdasági szempontból, de mindenképp érdemes annyit megjegyezni, hogy: a pénz az a fogalom, ami értéket képvisel. Egyfajta bizalmi tárgy.
Ma már nem csak érmék, hanem bankkártyák és egyéb virtuális fizető eszközök is léteznek.
Ha valakinek adok egy csekket a nevére kiállítva, mondván, hogy ennek átadásakor ötven millió forintot tud felvenni, ez mindenképpen bizalmi kérdés.
Elhiszi, hogy egy papírdarab felmutatása után ennyi pénzt számolnak a kezébe vagy nem?
Tehát kimondhatjuk azt, hogy a pénz egy olyan bizalom, ami értéket képvisel.
Mindannyian tudjuk, hogy „ereje” azon múlik, hogy mennyi, vagy mekkora értékben tudom megvásárolni azt a tárgyat, amire szükségem van, és aminek ellenértékeként a pénzt elfogadják tőlem.



Összegezhetjük úgy is, hogy a pénz:
  • értéket képvisel
  • bizalmat feltételez
  • erő – bár itt, én jobb szeretem használni az energia szót.

    Amikor egységben vagyok önmagammal, amikor harmóniában élek az Univerzummal, akkor lehetséges az, hogy energiahiányosan, bizalom nélkül és érték nélkül élek?
Nyilván, hogy nem. … és mondhatnám azt is, hogy:
Nos, Hölgyeim és Uraim, itt a kör be is zárult.
Ma divat lett a spirituális energiák megismerése és használata. Mindaddig, míg ezek valóban azok, amit feltételezünk róluk, és valóban úgy és olyan módon használjuk, mint azt szükséges, akkor valójában megteremtettük a belső harmóniánkat, és valóban megtaláltuk azt az állapotot, amit egyszerűen csak önmagunk középpontjának tudunk.

De ugye hiteltelennek tűnik, hogy egy önjelölt „mester”, nyomorban él?
Ha így van, akkor valójában csak egy divatcikkről szól a dolog és nem egy mély önismeretről, aminek alapfeltétele, hogy megteremtem és meg tudom teremteni létezésem feltételeként mindazt, ami fenntartásához szükséges.

Tudjuk, hogy ha bennünk a harmónia, vagy egyensúly megbomlik, annak fizikai testünkben betegség a jele.

Innen már csak egy piciny lépés azt észrevennünk, hogy amennyiben a harmónia megbomlik bennünk, akkor bizony lehet a betegség neve szegénység, nincstelenség vagy nélkülözés.
Persze lehet hibáztatni mindezért sokakat, úgy az államot, mint a pártokat, úgy a szomszédot, mint a szülőket/gyerekeket. Lehet hibáztatni, csak azt is tudni kell, hogy a hibáztatás nem a teljes mértékű felelősségvállalásról szól a saját életemben.

Amennyiben elindultam az önismeret útján, felelősséget vállalok az életemért, akkor megtalálom a módot, hogy miként tudom előbb oldani annak blokkjait, majd elindulni a lelki, érzelmi, szellemi bőség útján.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon





 
 
[ 19580 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x