HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2018-05-27
Címlap / Psziché / Napjaink stresszforrása, az elfogyó tárhely

Napjaink stresszforrása, az elfogyó tárhely

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2018-05-27

Életünk folyamatosan digitalizálódik, növekszik információéhségünk, és egyre nagyobb szerepet játszik az életünkben az adat! Ez már önmagában is komoly stresszt okozhat, van azonban egy olyan tényező is az adatközpontú ember hétköznapjaiban, ami tovább képes fokozni ezt a problémát. 

 

 

A naponta felbukkanó tárhelyprobléma

Mit is értünk tárhelyprobléma alatt? A legtöbb eszközünk, főként a zsebünkben lapuló okostelefon több információt tartalmazhat, mint 10 év egy komplett irodaház összes számítógépen, még akkor is, ha eltekintünk az állandó internetkapcsolattal járó végtelen mennyiségű információtól.

Mi ezzel a probléma? Az idő elteltével egyre gyakrabban megjelenő „Kevés a tárhely” és ehhez hasonló hibaüzenetek ugyan nem tűnnek nagy dolognak, jelentősen hozzájárulhatnak hangulatunkhoz.

Mi is pontosan a tárhely?

Tárhely alatt azokat az adattárolásra alkalmas eszközöket értjük, amelyeken valamilyen információt tárolunk. Az információk lehetnek képek, dokumentumok, videók vagy bármi más digitális információ.

Tárhely alatt szintén több dolgot érthetünk:

·        Tárhely az eszközeink belső adattárolásra szolgáló memóriája

·        A különböző adattároló eszközöket is tekinthetjük tárhelynek a CD lemeztől az SD kártyáig

·        Tárhelynek tekinthetjük ugyanakkor a webtárhelyeket is, ahonnan például egy weboldalt üzemeltethetünk.

Hogyan kezeljük a tárhely kérdését?

Néhány éve, ha elfogyott a számítógép merevlemezén a rendelkezésre álló hely, az első gondolatunk az volt, mit lehet törölni. Milyen felesleges dolgokat tárolunk a számítógépen?

A piaci trendek azonban jelentősen megváltoztatták ezt a felfogást. Ma már nem vesszük a fáradtságot hogy „takarítsunk”, hiszen olcsón elérhetővé váltak a háttértárak. Míg néhány éve egy 40 GB kapacitással rendelkező merevlemez is megterhelte pénztárcánkat, ma már egy 1 terabyte méretű egység beszerzése sem okoz különösebb problémát.

Igen ám, azonban egy okostelefon ritkán rendelkezik ekkora háttértárral. A számítógépeken megszokott bőséges tárhelyhez szokott okostelefon felhasználók úgy kezelik telefonjuk memóriáját is, mintha kifogyhatatlan erőforrásokkal rendelkezne.

A rengeteg fotó, az internetes böngészés alkalmával felgyűlő adatok, de az alkalmazások gyorsítótára által lefoglalt terület is gyorsan felemészti a helyet.

Ha ez bekövetkezett, kezdődik a zaklatás, folyamatosan üzeneteket kapunk a készüléktől, miszerint nincs elegendő tárhely a rendszer futtatásához, a frissítések telepítéséhez. Még ennél is idegesítőbb azonban, amikor egy iskolai rendezvényen a gyerek szereplésének megörökítésekor megszakad a felvétel az elfogyó tárhely miatt.

Elkerülhető lenne…

Sokat kell még fejlődnünk az adat fogalmának felfogása terén. Igaz hogy egy nehezen megfogható dologról beszélünk, azonban igenis valós problémákat képes okozni ez az apróságnak tűnő körülmény.

A legjobb, amit tehetünk, nem az amire elsőként gondolunk. Nem kell a boltba szaladni még nagyobb tárolóeszközért, inkább ügyeljünk a mértékre:

·        Használjunk valamilyen adatszemét eltávolító eszközt.

Időnként, amikor úgyis a képeinket nézegetjük a fotelben, gondoljuk át, hogy valóban olyan fontos e megtartani azt a homályos képet, amin a szomszéd Pistike jobb lába látható...
(X)
 
 
[274]
spacer


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
/img/hirdetes/everness-partnerprogram_banner_300x250-anim.gif
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x