Hoponopono - Függőségek és Emlékek
Címlap / Psziché / Hoponopono - Függőségek és Emlékek

Hoponopono - Függőségek és Emlékek

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

A függés előbb vagy utóbb kellemetlenné válik. Soha nem elég abból, amitől függünk. Csillapíthatatlan éhsége csak ideig-óráig elégíthető ki. Mókuskeréknek tűnik... A látszat persze, hogy csal. A Ho’oponopono ebben is segítségedre lehet.  

Megoldhatsz vele bármilyen problémát – amennyiben valóban gyakorlod és elkötelezed magad mellette. A Ho’oponopono szerint a függőségek emlékek, ezért tudjuk őket törölni és elengedni.

Talán most arra gondolsz, hogy “De az én személyiségem nem függő!” vagy “Semmiféle függőségem nincsen!” Kérlek, hogy gondold át újra ezeket a feltételezéseket!

Tudtad, hogy a gondolkozás függőség? Függők vagyunk a gondolkozástól. Félünk attól, hogy nem működünk megfelelően, ha “nem gondoljuk át jól a dolgokat”, amikor valójában a dolgok sokkal jobban áramlanak és működnek, ha egyszerűen elengedjük őket, és bízunk az Univerzumban.

Az evés a másik elfogadott függőség. Olyasvalami, ami nélkül – úgy döntöttünk – nem tudunk élni! Sokszor az ételt gyógyszerként használjuk, mint egy fájdalomcsillapítót. Amikor eszünk, gyakran próbáljuk elkerülni az érzelmeket vagy a szembesülést bizonyos dolgokkal az életünkben.

És ne felejtsük el a vásárlási függést! Hányszor mész vásárolni azért, mert ha valami szépet veszel, akkor jobban érzed magad? Gondold át, ezek közül függesz-e valamelyiktől?

Lehetséges, hogy kicsivel több ideig tart elengedni a függőségeket, mint más dolgokat. Ha látnád a gondolkodásformákat – igen, a gondolatok tárgyiasulnak és van formájuk –, észrevennéd, hogy a függőségeknek kampóik vannak. Ezekbe gabalyodva egy kicsit nehezebb törölni őket, de meg lehet csinálni. Fontos türelmesnek lenni és békében élni velük.



Kérlek, ne hidd azt, hogy a függőségeid “rosszak”. Emlékezz, hogy aminek ellenállsz, az fogva tart. Próbáld meg szeretni és elfogadni a függőségedet! Mutasd neki a másik arcodat, a szeretet arcát! Mondd “Szeretlek” - a cigarettának, az alkoholnak, a kapcsolataidnak, az értelmednek, amely azt hiszi, hogy tud...

A szeretet mindent tud gyógyítani. A nehéz dolgok elengedésének egyetlen módja szeretni őket, és nem ellenállni nekik.
Légy türelmes! Ha megteszed a te dolgodat, Isten is megteszi az Övét, de csak az általa kitűzött időben, a tökéletes pillanatban, nem szükségszerűen abban az időpontban, amikor te hiszed, hogy meg kellene tennie. Az egész folyamat során fontos, hogy elengedd az elvárásaidat is.

A Ho’oponopono folyamata, tisztítása valójában az belső gyermekeddel (a tudatalatti elméddel) segít együttműködni, mert ez az érzelmi részed. Ő az, aki szenved. Te magad megvigasztalhatod őt. Beszélj a belső gyermekeddel! Mondd el neki, hogy minden rendben lesz, vele vagy, és együtt el tudjátok ezt érni. Biztosítsd őt arról, hogy ezt a részedet ezúttal nem fogod elhagyni és sajnálod, hogy időnként elhanyagoltad.

Emlékezz, hogy újratanulsz, újrahangolsz, és a siker eléréséhez jóban kell lenned saját magaddal. A magad szeretete és elfogadása ennek a folyamatnak alapelemei.
Csak a szeretet képes gyógyítani.

Ha uralod ezt a folyamatot, a valóságot teljesen más szempontból vagy képes megfigyelni. Függetlenebb vagy, emiatt a függőségedet másképp látod, amint elkezded értékelni az életet, az élő és élettelen dolgok univerzumát a környezetedben.

 
 
Amikor észreveszed, hogy a függőség csak a te emléked, és 100%-os felelősséget vállalsz, véglegesen meg tudod azt változtatni. Fel fogod fedezni, hogy nem vagy áldozat, mert te teremtetted meg és vonzottad be a függőséget, így el is tudod engedni azt.

A cél az, hogy boldog légy, és békében élj a függőséggel vagy anélkül
. El kell érnünk arra a pontra, amelyen minden különösebb ok nélkül is boldogok vagyunk. Ha egyszer megismered ezt az érzést, minden alkalommal fel tudod ébreszteni magad, amikor az áldozat álomvilágába süllyednél bele. Ezt a békét és boldogságot, amit annyira áhítasz, magadban fogod megtalálni. Észre fogod venni, hogy nincs szükséged külső függésre, hogy boldog légy. Ha egyszer 100%-os felelősséget vállalsz, és észreveszed, hogy nem te magad vagy az, hanem a te problémáid vonzottak a függőséghez, valóban “köszönöm”-öt fogsz tudni mondani a függőségnek. Hálás leszel a fejlődés lehetőségéért, ami megadatik, és meg fogod találni a szívedben az igazi boldogságot.

Emlékezz, hogy te teremtetted a valóságot, ezért te tudod azt megváltoztatni! A függőség csak új lehetőség a fejlődésre és a valódi éned megtalálására.


Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 22906 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x