Amikor az ok és a kifogás ugyanaz
Címlap / Psziché / Amikor az ok és a kifogás ugyanaz

Amikor az ok és a kifogás ugyanaz

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Évekig éltem azzal, hogy mindennek ára van. Tanítottam is és éltem is azt, hogy fizesd meg az árát. "Meg kell fizetni mindennek az árát." Mostanra, több mint 20 év távlatából már valahogy másképpen látom ezt. Minden lehet könnyű, ha azzá teszed.  

Mi van akkor, ha lehet könnyű, ami amúgy nehéznek tűnik? Igen, lehet könnyű, mert a belső erőd azzá alakítja. Lehet könnyű, mert inspirál. Könnyű, mert azzá teszed. Elmesélek egy igaz történetet, ami példa lehet erre. Kérlek, vedd észre benne a saját, hasonló választásaidat!

20 éve volt egy autóbalesetem, amikor majdnem meghaltam. Egy év az életemből a felépülésemről szólt. (Ez most nagyon dolgozik bennem, ahogy írom a könyvemet.) Remélem, neked is támogatás lesz arra, hogy örömtelibben és könnyedebben éld meg a mindennapok kihívásait. Mindezt úgy, hogy ne akarj megfelelni senkinek.



Szóval, 20 évvel ezelőtt újra tanultam mindent. Sok-sok nehézség és fájdalom, nagyjából 1 hónap kizárólagos fekvés után kellett felállnom járókerettel, mert csak úgy múlhatott el a fájdalom, ha terhelem a lábam. A gyógytornász, a kiváló szakmai tudásán kívül a lelki támaszom is volt. Azt mondta, hogy nagyon nehéz lesz felállnom, még sokkal nagyobb fájdalom lesz, mint amit eddig átéltem, de ezzel fog csak elmúlni az állandó, kisugárzó kín. Én persze rögtön lelkes lettem, hogy végre megvan a megoldás, amit addig semmilyen gyógyszer vagy kezelés nem tudott hozni. Oké, kicsit rosszabb lesz, de... 

És itt van a de. Láttam a végeredményt, hogy ez elmúlik és ezért könnyűnek kezdtem érezni azt, ami egyébként nehéz volt. Itt volt a megoldás! Semmi nem érdekelt, csak örültem, hogy az orvosom – aki akkor is és azóta is a barátom  megengedte, hogy felálljak. Még most is emlékszem a gyógytornász arcára, ahogy akkor mondta ezt. Nem törődtem vele, és azonnal rávágtam, hogy "oké, 10-szer felállok". Ő pedig a legnagyobb dolgot tette, amit ilyenkor lehet, mint igazi támogató. Szerintem mindent ott gyorsan átírt a fejében, ma úgy mondanánk, azonnal jelen volt az én valóságomban... "Rendben. Állj fel 10-szer."  Ezt mondta. Közben pedig azt gondolta, hogy nem fogom tudni megcsinálni, de nem baj, ő úgyis ott van és támogat tovább. 

Felálltam 10-szer.  A "több, mint szakember" tiszta szándékkal átitatott tudatosságának köszönhetően. Örökké hálás vagyok ezért neki. Hányszor van az, hogy benne vagy a nehézségben, és nem veszed észre? Nem veszed észre, mert TE teszed könnyűvé? Felismered, hogy a vágyott változás felé visz. 

 
 
Ha akkor azt mondja valaki, hogy nem baj, ha nem sikerül, akkor biztosan nem bírom ki azt a fájdalmat, amivel ez járt. És persze akkor is előbb-utóbb elérem azt az állapotot, amit így nagyon gyorsan. Nem biztos, hogy mindenkinek ez a járható út. És az is rendben van. Inkább csak azt szeretném ezzel mondani, hogy ismerd annyira magadat, ahogy akkor a gyógytornász ismert engem és tudta, hogy nem szól előre, hátha mégis lehetséges. Teljesen kiszolgáltatott és gyenge voltam akkor, aki azonnal lemond a nehézségről, amit könnyűnek hitt, ha valaki megmondja. Nem mondta meg senki. A férjem, Attila sem, aki pont ezzel támogatott. Köszönöm nekik!

Ismerd annyira önmagad, hogy tudd, hogy mi az, ami Téged inspirál a még több örömre. Mi lenne, ha ezt választanád? Válaszd ezt!

Azzal tudod megkönnyíteni a nehezet, ha magadban átkapcsolsz egy gombot, és megváltozik minden. Persze ezt a gombot jól át kell kapcsolni, ha a környezeted éppen nem olyan tudatosan támogató, amilyen nekem volt akkor. 
• Mi minden lehetséges most Neked, ha nem szólsz magadnak előre, hogy úgysem sikerülhet? 
• Mi minden lehetséges, ha nem mész bele, hogy mások szóljanak segítő szándékkal? 

Remélem, átment a szándékom. Remélem, hogy megtaláltad a saját életedben az analógiákat. Remélem, hogy a mostani önmagadnak a legtöbbet teremtő választásokat fogod meghozni. Remélem, hogy elismered magad azokért a régi választásokért, amiket már hasonlóan megtettél az életedben.

Tudom, hogy volt már ilyen. Ismerd el magad! Légy hálás Önmagadnak! Közben pedig nem magyaráztam, hogy miért adtam a címet: Amikor az ok és a kifogás ugyanaz. Mostanra biztosan rájöttél, hogy az, ami most a jogos kifogásod, az éppen az okod is arra, hogy meghozd a számodra legjobb választást a mostani helyzetedben. Kívánok ehhez könnyedséget és derűt. Megvannak azok az eszközök, amikkel megvalósítod, amire vágysz.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 1108 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x