Sárkányos lány 8.
Címlap / Psziché / Sárkányos lány 8.

Sárkányos lány 8.

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-19

Marci Janiékhoz vitt, ott voltam egy pár hónapig. Tisztultam és közben megfogalmazódott bennem egész addigi életem, az egymásba kapcsolódó szemek láncolata. Anyuval is sokat beszéltem 

5. rész

Marci Janiékhoz vitt, ott voltam egy pár hónapig. Tisztultam és közben megfogalmazódott bennem egész addigi életem, az egymásba kapcsolódó szemek láncolata. Anyuval is sokat beszéltem, elmeséltem mindent, hogy mire jöttem rá, hogyan éltem meg, és most hogyan értelmezem a dolgokat. Ő is elmesélte a velem kapcsolatos saját élményeit.

Érdekes módon az is kitisztult előttem, hogy szülő-gyerek, két különböző generáció viszonya soha nem lehet zökkenőmentes, egészen egyszerűen amiatt a tény miatt, hogy a gyerekek mindig túllépnek a szüleik keretein.

Olyan, mintha egy lóverseny lenne az egész, ahol a szülők, mivel öregebbek, nem tudnak odáig elfutni, mint a fiatal csikók. Persze van egy-két ló, amely egy-egy generációban megelőzi a saját korát, és olyan is van, amely lemarad a többiektől, tehát vannak átfedések, de a korábbi generáció akkor is egy meghatározott sávban mozog, és az újabb is egy másik, az előzőéhez képest kitolt, de meghatározott sávban mozoghat csak. Már előre félek, mivel döbbentenek majd meg az én gyerekeim.

Az az érdekes az egészben, hogy míg addig nem tudtam elképzelni az életemet az ember, emberiség eredetére és céljára vonatkozó ismeretek nélkül, most hogy tudtam a válaszokat, egyáltalán nem voltak már fontosak. Persze tudtam, hogy nem is biztos, hogy úgy vannak a dolgok, ahogy bennem megfogalmazódtak, de az az igazság, hogy már nem is igazán érdekelt az egész. Azelőtt azt az utat jártam, hogy belebonyolódtam a dolgokba, mindenben az ellentétet láttam, a gondolataim is mindig felvetés-válasz-ellenválasz-újabb ellenválasz formában jelentek meg. A kulcs a békéhez és az igazi tudáshoz viszont az, hogy a kettőségekben harmóniát, az egységet keressük. Az a tudat önmagában, hogy nem a kérdéseken rágódom, hanem elfogadom a világot olyannak, amilyen, esetleges titkaival együtt is, békével és harmóniával töltött el. Elég volt az a gondolat, hogy egy valami nagyobb egésznek vagyok a része, és már nem sirattam az egóm, a nagy Buzai Borbála halálát. Elfogadtam mindent úgy, ahogy van.

Közben az életem nem alakult azért ilyen fényesen. Évek óta kizárólag hozzám hasonlókkal érintkeztem, az egész világképemet a drogozás töltötte be. Egyébként is Magyarországon akkor tetőzött a drogozás és diszkóbalesetek első hulláma, tehát tényleg nem túlzok azzal, hogy a fiatalok nagy része valamilyen mértékben érintett volt. Így azután megszakítottam az összes addigi ismerősömmel a kapcsolatot, és egyedül maradtam, bár én még sötétebben láttam a dolgot, azt gondoltam, ez már mindig így is marad, hiszen az égvilágon mindenki drogos.

Igazából nem nagyon találtam a helyem, nem tudtam, mihez kezdjek. A kábítószerről azért is olyan nehéz leszokni, mert a drogozás alatt az embert csak az az egy dolog érdekli. Plusz a szernek is van olyan hatása, hogy elmegy az önbizalom, a függő teljesen fásult lesz. Teljesen kilátástalan lesz minden, semmiféle cél nincs az ember előtt, ami az élethez és nem a droghoz kapcsolódna. Cél hiányában pedig nagyon nehéz abbahagyni, hiszen válasz nélkül marad az a kérdés, hogy miért is. Nekem sem voltak céljaim már hosszú évek óta. Most próbálgattam újakat keresni, de nagyon nehezen ment. Újra meg kellett ismerkednem az élettel. Minden új volt. Megdöbbenve vettem észre például, hogy már évek óta nem követem figyelemmel az évszakok változását, arra sem emlékeztem, hogy változtak egyáltalán. Annyira be voltam zárva-zárkózva saját világomba, hogy semmit nem láttam magam körül. Most hirtelen felfedeztem a természetet is, ami azelőtt soha sem vonzott. Kezdtem valahogy normálisan állni a dolgokhoz, és ebből keserűen szűrtem le, hogy húsz évig egész egyszerűen nem voltam normális.

Már félig odahordtuk a cuccainkat, de éppen pár napot anyuéknál töltöttem a költözésig. Marci az előző lakásomban lakott, mert a lakásosztáskor végül is ő azt választotta, persze nem járt vele rosszul. Egyik este lélekszakadva jött hozzám, hogy keres a rendőrség. Felcsengetett valaki hozzá, hogy a Borit keresi, kéne neki cucc. Marci mondta, hogy már nem lakom ott, erre kommandósok törtek rá, falhoz vágták, és rögtön rólam kezdtek el kérdezősködni. Bevitték, bent tartották négy órát, de mivel semmit nem mondott, végül elengedték. Szerinte nem követte senki. Azonnal indultunk, Tominál töltöttem az éjszakát. Erre nem számítottam. Már két év telt el azóta, hogy kiszálltam.

Gyorsan kiderítettük, hogy operatív nyomozás folyik ellenem már vagy három éve. Az annyit tesz, hogy nem érdekli őket mennyi idő alatt, de a lehető legtöbb bizonyítékot összegyűjtve nyomoznak. Azt is hallottuk, hogy négyen már ellenem vallottak, és biztos, hogy legalább egy évig benntartanak, mire egyáltalán tárgyalásra kerülne sor. Zoli öccsét, Lalit is beidézték, mert ő volt az igazgatója annak a cégnek, amely nevén a lakás volt. Másnap éjjel az új házamban aludtunk a kutyákkal. Anyuékkal együtt fontolgattuk, mi legyen. Harmadnap elhagytam az országot. Visegrádon összegyűlt az egész család. A család egyik barátja, konspirációs ügyekben jártas, ismertette a szökési tervet. Zoliék új rádiótelefonokat vettek, más nevére, ezen tartottuk egy darabig a kapcsolatot. Adtak egy csomó pénzt. Visszagondolva is csodálattal tölt el, ahogy mellém álltak, bíztak bennem és támogattak. Nem hiszem, hogy rászolgáltam volna. Elbúcsúztam mindenkitől, és ekkor még Zoli öccse is a kezembe nyomott némi valutát. Anyu elvitt engem és Tomit Esztergomba, aki otthon egy szót sem szólt arról, hogy most akkor bizonytalan időre lelép. Anyukája azonban hamar gyanút fogott, kiment a házamhoz, ahol látta hogy ott vannak bezárva a kutyák (ismét Marci ment volna értük és a holmikért), majd anyuékat is zaklatta – nem csoda, hogy aggódott a fiáért.

Esztergom és Szlovákia között gyakran járnak át komppal egymáshoz a két ország lakói vásárolni. Nem vittünk magunkkal semmit, még egy fogkefét sem, hogy mi is pontosan ilyen utasoknak tűnjünk.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 1117 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x