Új gesztenyefasor a kidőlt fák helyén
Címlap / Showbiznisz / Új gesztenyefasor a kidőlt fák helyén

Új gesztenyefasor a kidőlt fák helyén

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-09-26

Hogyan válik elektronikai hulladékból környezetvédelmi kezdeményezés? 2007. április 11 -én gyönyörű új gesztenyefasort ültettek.  


Rendezvénynaptár

Újonnan ültetett gesztenye fasort adott át Demszky Gábor Főpolgármester és Czinege László vezérigazgató-helyettes szerdán a budai Szilágyi Erzsébet Fasoron, így pótolva a tavalyi viharok során kidőlt fákat. A HP által kezdeményezett és a Fővárosi Önkormányzat által támogatott akcióban összesen 35 gesztenyefát ültettek el a forgalmas budapesti út melletti parkban. A vállalat a visszagyűjtött festékpatronokból létrehozott alapból finanszírozta a környezetvédelmi kezdeményezést.

Demszky Gábor Főpolgármester és Czinege László vezérigazgató-helyettes szerdán a budai Szilágyi Erzsébet Fasoron ültették el az új gesztenyefasor utolsó tagját, sorban a harmincötödik facsemetét. “Környezettudatos vállalatként egyértelmű volt számunkra, hogy segítenünk kell a Főváros tavalyi viharokban megrongált zöld felületét” – mondta el Czinege László az ültetést követően. A most elültetett gesztenyefák erősebbek elődeiknél, így az egész fasor ellenállóbb lesz a múlt nyárihoz hasonló viharokkal szemben.

Több száz fa kidőlt tavaly
Mint ismert, a tavaly augusztusi viharokban több száz fa kidőlt a Fővárosban. E károk egy részén szándékozott enyhíteni a HP, “Take Back” programja során, 35 új fával. A kezdeményezés szakmai felügyeletét a Főkert látta el.

Újrahasznosítás az újraültetésért
A HP a nyomtatási kellékanyagok újrahasznosítási akciója során a “Take Back” program gyűjtőhelyeire érkező minden egyes kiürült festékkazetta (patron és toner) után pénzt különít el, amelyet új fák ültetésére fordít. “A HP és a felhasználók együttműködésének eredményeként minden használt nyomtatási kellék egy-egy új hajtássá válik Budapest zöldfelületén” – mondta az eseményen Majoros Miklós a HP Kellékanyag Üzletág igazgatója.

Képforrás: Canva Pro adatbázis. 
 
[ 859 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x