A legnagyobb mikulás is kínai!
Címlap / Showbiznisz / A legnagyobb mikulás is kínai!

A legnagyobb mikulás is kínai!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Manapság mindeni kínai. A mobiltelefon töltőtől a gyerekjátékokon át a ruhákig és a cipőkig mindent Kínában készítenek. Van amit jobb, van amit silányabb minőségben, de minden kínai. Lassan már a nagymama rétese is az lesz... no meg a Mikulás. 

Miután a boltban már nem nagyon akadunk olyan árura, amit nem a kis sárga emberkék földjén készítettek, és a legmagasabb toronyház címérét is Peking és Shaghai versenyez, ráadásul az egyetlen gazdaság, ami még a válság idején is „dübörög”, igaz már kevesebb mint 10 százalékos növekedést felmutatva, na az is kínai. Egyszóval minden kínai, de hogy már a mikulás is az legyen, azt azért kevesen gondolták volna. Márpedig a lappföldi származású piros ruhás puttonyos bácsi legnagyobb változatát hol másütt készítették volna el, ha nem Kínában! 

HarmoNet tipp: Még tart! - Óriás Mikulás, hóember és fenyőfa mézes sütemény az Ország Karácsonyán >>

Az észak Kínában fekvő Harbin városában faragták ki ugyanis az eddigi leghatalmasabb mikulást ábrázoló jégszobrot. A 160 méter hosszú és 24 méter magas jégszobor a Hejlungcsiang tartományban évről évre megrendezésre kerülő jégszobrász versenyre készült, és jó eséllyel pályázik a közönségdíjra, már ha a gyerekek véleményét is kikérik. A hatalmas turistalátványosságként ismert fesztiválon a klímaváltozás okozta nehézségek ellenére óriási, 800 ezres látogatószámra számítanak a szervezők. Az Észak-Kínában fekvő tartományban nem ritka télen a mínusz 35 fok hideg sem, de idén nem kis gondban voltak a szervezők, mielőtt végre leesett a hó. A fagyos fesztivál vélhetően ismét sikeres lesz, amely a környéken felpezsdítheti a gazdaságot is… talán megint 10 százalék fölött fognak növekedni.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 1756 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x