Gerincsérülése ellenére újra indul a Nemzeti Vágtán Tormási...
Címlap / Showbiznisz / Gerincsérülése ellenére újra indul a Nemzeti Vágtán Tormási Gyula

Gerincsérülése ellenére újra indul a Nemzeti Vágtán Tormási Gyula

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Súlyos gerincsérülése sem tántorította el Szeged városának lovasát, hogy idén újra elinduljon a Nemzeti Vágtán. Annak dacára, hogy Tormási Gyula tavaly lezuhant lováról, és eltört két csigolyája, újra nyeregbe pattan, hogy szeretett városának dicsőséget szerezzen. 

Bizonyára sokan emlékeznek rá, hogy a nagy esélyesnek tartott szegedi lovas, Tormási Gyula a tavalyi Nemzeti Vágta első középfutamának második körében a pályát övező palánknak sodródott, majd ráesett a fémkordonra. A baleset után a zsokét a fővárosi Uzsoki kórházba szállították, ahol kiderült: két csigolyája eltörött, hat-hét pedig megroncsolódott. Életét feltehetően a huszárzubbony alatti gerincvédőnek köszönhette. Szerencsére műteni nem kellett, de fűzőt kapott és három hónapig szigorú pihenésre intette az orvos. Erős szervezetének köszönhetően azonban gyorsan felgyógyult.


„Három hónappal a baleset után már lovon ültem, sőt nem sokkal később elindultam egy galopp-versenyen is” – mesélte a zsoké, akit lelkileg és fizikailag sem viselt meg az esés. „Szerencsére nem szenvedtem maradandó sérülést. A csigolyáim és a lábam tökéletesen meggyógyultak” – nyugtatott meg mindenkit Tormási Gyula.

Ezt mi sem bizonyítja jobban, minthogy a Szegedet képviselő lovas ismét a rajthoz áll május 30 és június 1-je között.

A rutinos zsoké nem tart az újabb eséstől, bízik benne, hogy versenytársai tanultak a tavalyi esetből. Torma Gyula elmondta, ezek a balesetek szinte minden alkalommal figyelmetlenségből, a felkészülés hiányából fakadnak.

„A pálya tökéletes volt, a versenytársak nem futottak sportszerűen. Jó volna tudatosítani minden induló fejében, úgy lovagoljanak, hogy azzal ne veszélyeztessék mások és saját maguk testi épségét” – hívta föl a figyelmet a fontos szabályra Szeged lovasa, aki már javában készül a városok, falvak közötti megmérettetésre, köszönhetően az M és Társa Szabadidő és Sportegyesületnek.

„Remélem, hogy Arany Patak, egészséges marad és indulni tudok vele a versenyen. Az egész város lázban ég a Vágta miatt, nagyon drukkolnak nekem. Igaz, tavaly nem sikerült nyernem, de idén mindenképpen szeretném elhozni a legjobb lovas címét."
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 2214 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x