Olimpikon lesz Tiger Woods?
hirdetés
Címlap / Showbiznisz / Olimpikon lesz Tiger Woods?

Olimpikon lesz Tiger Woods?

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-04-13

2016-tól a golf is olimpiai sportág. A gazdagok kiváltságának is tartott játékot e hónap elején szavazta be a NOB bizottsága az ötkarikás sportok közé, és annyi biztos, hogy 2016-ban és 2020-ban szerepelni fog a golf az Olimpián. 


Rendezvénynaptár
A golfot és a hétfős rögbit is felvette 2016-tól a nyári ötkarikás játékok programjába a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB), melynek kongresszusa október 9-én, pénteken döntött erről Koppenhágában. Mindkét sportág visszatérőnek számít, igaz a golf és a rögbi is nagyon régen, előbbi 1900-ban és 1904-ben, utóbbi pedig 1900-tól 1924-ig volt olimpiai sportág.

A kongresszus döntése alapján a Rio de Janeiro-ban megrendezésre kerülő 2016-os olimpia lesz az első, melyen ebben a két sportágban is osztanak érmeket, s az is biztos, hogy a 2016-os mellett a 2020-as olimpián is még műsoron lesznek. A következő, 2012-es londoni ötkarikás eseményen 26, 2016-tól azonban a pekingihez hasonlóan ismét 28 sportág szerepel majd a játékokon.

"Idővel majd megbizonyosodhatnak róla, hogy nagyon okos döntést hoztak most" - mondta a tagságnak Jacques Rogge NOB-elnök, miután kiderült, hogy a golf felvételét 63-an támogatták 27 szavazó ellenében, a rögbit pedig 81-en 8 ellenszavazat mellett.

A NOB pénteken újraválasztott vezetője mindkét sportágat teljes mellszélességgel támogatta, sőt, volt rögbijátékosként a hétfős rögbi felvételéért személyes kampányt is folytatott, így az eredmény személyes diadalaként is értékelhető.

A szavazatok alapján látható, hogy a golf osztotta meg inkább a tagokat, így valószínűleg nagy segítséget jelentett a nemzetközi szövetség (IGF) számára, hogy prezentációja során olyan sztárok videóüzeneteit tudta lejátszani a voksolásra jogosultaknak, mint Tiger Woodsét, a világ leggazdagabb sportolójáét. "Óriási megbecsülést jelentene minden golfozó számára, ha sportágunk az olimpián is szerepelhetne" - üzente többek között a világ első számú játékosa, aki nemrég maximális pontszámmal nyerte meg az amerikai President’s Cup-ot.


A szavazás előtt ugyanakkor volt olyan a NOB-tag, aki kifejezetten ellenezte ezt a fajta bővítést: a kanadai Dick Pound hangoztatta, hogy mind a hét felvételt kérő sportágról (a golf és a rögbi mellett a karate, a fallabda, a baseball, a softball és a görkorcsolya) szavazni kellett volna most, s tiltakozott, amiért a NOB végrehajtó bizottsága még augusztusban két kandidálóra szűkítette a listát.


 
 
[ 1047 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x