HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2019-10-17
Címlap / Showbiznisz / Szujó Zoltán napjaink új népbetegségében szenved

Szujó Zoltán napjaink új népbetegségében szenved

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2019-10-17

Napjainkban folyamatosan emelkedik az élelmiszerérzékenységben, különösen a gluténérzékenységben, hétköznapi nevén lisztérzékenységben szenvedők száma. Az érintettek között van Szujó Zoltán műsorvezető is, aki hangsúlyozza, hogy a betegségéről szélesebb körben is beszélni kell, hiszen egyre több ember válik érintetté.  

 

"Az én esetemben viszonylag korán, hat éves koromban diagnosztizálták a betegséget, azóta szigorú diétát kell tartanom." De miről is kell lemondania a sportriporternek a mindennapokban? "Nem fogyaszthatok olyan élelmiszereket és ételeket, amelyek gabonafélékben található glutént tartalmaznak, tehát nem ehetek kenyeret, péksüteményt, tésztát és nem ihatok például sört sem."

A műsorvezető szerint az emberek többsége még mindig nem hallott a problémáról, holott az elmúlt ötven évben a glutén iránti érzékenység négyszerte gyakoribbá vált. "Úgy gondolom, erről a betegségről beszélni kell, hiszen sok olyan esetről hallottam már, amikor valaki évekig szenvedett a tünetektől anélkül, hogy tudta volna, gluténérzékeny."
 
Az ilyen típusú betegségek nagymértékű szociális és anyagi terhet rónak a közvetlenül illetve közvetetten érintettekre, hiszen a speciális élelmiszerek drágák és nehezen beszerezhetőek. "Az érintettek, köztük én is, komoly nehézségekbe ütköznek a napi bevásárlás és étkezések során, hiszen a speciális alapanyagok és kész élelmiszerek a legtöbb áruház polcairól hiányoznak, az éttermi étlapokról pedig ne is beszéljünk…" – számol be tapasztalatairól Szujó Zoltán.

"Az emésztőrendszeri bajokkal küszködőknek tehát mindenképpen azt javaslom, járjanak utána a problémának, vizsgáltassák ki magukat, a lisztérzékenység egy egyszerű vérvétellel már kimutatható." – tanácsolja a sportriporter.
 
 
 
[ 3304 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x