Sztárként fogadták a "csodalovat" Hoppegartenben
Címlap / Showbiznisz / Sztárként fogadták a "csodalovat" Hoppegartenben

Sztárként fogadták a "csodalovat" Hoppegartenben

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-19

Két hete képriportban számoltunk be Overdose elindulásáról, most Mikóczy Zoltán nyilatkozott a PannoniaOverdose.hu-nak első hoppegarteni benyomásairól. 

- Hogyan telt a csaknem ezer kilométeres út, hogyan fogadták Overdose-t a németek?

- Az utazást problémamentesen, jól viselte, megérkezésekor azonban a várhatónál is nagyobb médiafelhajtást okozott. Nagyon várták, és volt némi bizonytalanság körülötte. Eleve egy héttel később kelt útra a tervezettnél, és Ribárszki Sándor december elején kiköltözött ugyan, de kisvártatva hazautazott, így volt egy kis kavar. Most úgy láttam, hogy teljesen konszolidálódott a helyzet Overdose körül. Két napot töltöttem vele. A versenypályát és tréningközpontot tulajdonló cég és az üzemeltető részéről is óriási az érdeklődés, minden alkalommal kifejtették, hogy mekkora öröm és megtiszteltetés számukra Overdose jelenléte. Nemcsak a helyi, de a német szaksajtó is Overdose-zal van tele...


- Továbbra is ő a "Wunderpferd"? Mert a németek nevezték el csodalónak...


- Egyértelműen. A pálya tulajdonosa a Tagesspiegel-nek nyilatkozva pont Overdose jelenlétével látta beigazolódni, hogy a tréningközpontba történt befektetése megérte a ráfordítást. Amikor a szálloda tulajdonosa megtudta, hogy mi vagyunk Overdose csapata, a számlát sem hagyta rendezni, csak egy közös fényképet kért, hogy kitehesse a falra.

- Kikből áll az a csapat, ami most körülveszi?

- Ribárszki Sándor tréner és korábbi alagi személyzete, azaz Budinszki Barbara és egy további munkalovas; és természetesen Dr. Szmodits Zsolt állatorvos is kint járt most velem.


- Van jelenleg Hoppegartenben más, Overdose-hoz mérhető versenyló?


- A pálya vezetője egyértelműen kijelentette, hogy jelenleg Overdose a legjobb képességű ló náluk. Nagy a hasonlóság az alagi és a hoppegarteni tréningközpontok közt, annyi az eltérés, hogy utóbbiban rendezettebbek a pályák, így Overdose számára a tréningkörülmények jobban biztosítottak.

- A képeken látszik, hogy azért elég sok hó áll Hoppegartenben. Még, ha az igazi felkészítő munka elején is vagyunk, nem jelent a fagyott talaj és az összetömörödött hó hátrányt Overdose számára?


- Éppen Ribárszki Sándor javasolta nekik, hogy ne tolják le a havat a pályáról, így most a hóréteget naponta kétszer rendezik, mert ez kényelmesebb és jobb a lovak számára, mint egy átfagyott homokpálya. A vágtázó lovak szinte mindegyikén láttam az örömöt, hogy havon járhatnak és futhatnak.


- Overdose egy speciális jártatógépnek is gyakori vendége...


- Egyelőre a legtöbb időt ebben a gépben tölti munkában, nyereg alatt még csak poroszkál, tehát keményebb munkát még nem végez. Február közepéig ez várhatóan így is marad. A tervek szerint a következő, február 12-i patkolás során már nem ortopéd, hanem versenypatkókat kap.

- A következő két hónapot biztosan Hoppegartenben tölti, és utána?


- Február közepére reményeim szerint kiderül, hogy az engedélyezési kérdések hogyan rendeződnek. Továbbra is tartom magam korábbi kijelentésemhez, hogy a felkészítése mellett számunkra az a legfontosabb, hogy Overdose a jövőben is magyar versenylóként legyen számon tartva.
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 1746 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x