Teltházas Republic koncert Londonban
Címlap / Showbiznisz / Teltházas Republic koncert Londonban

Teltházas Republic koncert Londonban

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Az idén 20 éves fennállását ünneplő, a magyar Magyar Köztársaság Tisztikeresztjével is kitüntetett együttes az amerikai turnéját és dublini fellépését követően a londoni közönségnek is felejthetetlen zenei élményt nyújtott. London egyik legnépszerűbb koncerttermében, a Scala-ban, mintegy ezer fővel zsúfolásig telt ház fogadta Magyarország egyik legkedveltebb bandáját. 

Az elmúlt vasárnap az összes Angliában élő magyart és minden a magyar zene iránt érdeklődő londonit egy egyedülálló koncertre invitálta a város egyik legimpozánsabb koncerthelye, a Scala, ahol olyan együttesek és előadók lépnek fel, mint például a Coldplay és Sheryl Crow.

Az 1990-től a hazai rock-történetben páratlan sikerű együttes, a Republic hírneve messze országokba is elér, de így is meglepte őket az a tomboló siker, amit Angliában arattak.


- Kellemes és jól összehangolt hét volt. A Zene Világnapján adott dublini koncert jó ráhangolódás volt a londoni előadásra, amelyre – a  legnagyobb meglepetésünkre - már elővételben elfogyott az összes jegy. Sajnos voltak, akik  már nem  jutottak be. A helyszín és a  közönség is fantasztikus volt, minden várakozásunkat felülmúlóan lelkesek voltak. Grazia Tribulato, a londoni EMI képviselője is részt vett az eseményen, és az ő elmondása szerint ekkora "őrjöngést" még nem látott ezen a helyen. Rendhagyó este volt ez mindenki számára, és úgy érezzük, alapot ad arra, hogy jövőre is visszatérjünk – meséli az élményeiket Boross Csaba, a Republic együttes énekes-gitárosa.

A Republic ismét bebizonyította, hogy különleges "hungaricum", unikális sikertörténet, és dalaikban összesűrítve megtalálható hazánk rendszerváltást követő, generációkon is átívelő története. A londoni közönség így különleges élménnyel gazdagodhatott, mely során bepillantást nyerhetett a magyar lélekbe, sőt mi több, a dalok népies motívumain keresztül a régió zenei hagyományába is.

Akárcsak a márciusi Papp László Sportarénában adott ünnepi koncerten a londoni Scalaban is felcsendültek az elmúlt két évtized életművének legjelentősebb dalai, hitelesen közvetítve azokat az életérzéseket, amiket megéltünk Magyarországon. Az életmű korábbi legszebb dalainak előadása mellett természetesen a márciusban megjelent 25., Köztársaság című stúdióalbumról is bemutattak egy-két dalt az angliai közönségnek.



 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 3928 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x