Titeuf; sikeres kezdet a filmvásznon
Címlap / Showbiznisz / Titeuf; sikeres kezdet a filmvásznon

Titeuf; sikeres kezdet a filmvásznon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

1992-ben került először papírra a franciák legnépszerűbb képregény figurája; a 8 éves Titeuf. A markos, mindig hűvös iskolás elhagyta a papírt, hogy mozivásznon próbáljon szerencsét. 

A franciák képregény-láza még mindig él. De ki is Titeuf? Egy duzzogó, tojásfejű kisiskolás, akinek szőke lófarka mindig az égnek áll, és aki eleget tesz a lányoknak. Titkos szerelme, Nadia mégis nélküle ünnepelte a születésnapját. Szüleivel kamasz módjára állandóan vitázik. Eldöntötte; sosem fogja megérteni a felnőtt életet.

700 filmes munkája van a mozifilmben, főleg grafikusok szóródtak szét tizenhét stúdióban, hogy Titeuf életét megszínesítsék. A mozifilm rendezői gárdája néhány évvel ezelőtti kiadatlan részeket is újra elővett. Például az egyik epizód azért került cenzúra alá, mert egy fogyatékos is szerepet kapott benne. A mostani feldolgozás teljesen elvesztette a kontrollt e téren, mindenféle karaktert felvonultat. 

Valóban szükség volt a modern 3D segítségére ahhoz, hogy a rajzfilmfigura népszerűsége ne apadjon tőlünk nyugatabbra? A produkció sikere nem a technológiai újításon múlik. Az eredeti verzióban pajkosságot, és életbölcseleteket talál a néző - legyen gyerek, vagy felnőtt. Mert bizony, a francia felnőttek is gyakran lapozzák fel a kisfiú szarkasztikus történeteit.

Folytatás a napiaszonline.hu-n.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 3455 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x