Golden Globe-díj: a némafilmes három, az Utódok két díjat...
Címlap / Showbiznisz / Golden Globe-díj: a némafilmes három, az Utódok két díjat kapott

Golden Globe-díj: a némafilmes három, az Utódok két díjat kapott

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

A némafilmes három, az Utódok pedig két elismerést kapott a vasárnap éjjel Beverly Hillsben megrendezett 69. Golden Globe díjkiosztó gálán. 

A Hollywoodban akkreditált külföldi tudósítók szerint az Alexander Payne rendezte Utódok volt az idén a legjobb drámai játékfilm és annak főszereplője, George Clooney volt a legjobb színész.


A Michel Hazanavicius rendezte, A némafilmes című francia film nyerte el a legjobb filmvígjátéknak, a legjobb kommédia-színésznek (Jean Dujardin) és a legeredetibb filmzenéért (zeneszerző: Ludovic Bource) járó díjat.

A legjobb drámai filmszínésznőnek járó elismerést pedig A Vasladyt alakító Meryl Streep kapta, a legjobb vígjáték-rendező A leleményes Hugo direktora, Martin Scorsese lett. A legjobb forgatókönyvnek járó elismerést a Woody Allen kapta az Éjfélkor Párizsban történetéért.

A legjobb idegen nyelvű filmnek az Aranyglóbuszt a külföldi kritikusok az iráni Asghar Farhadi rendezte Nader és Simin - Egy elválás története című alkotásnak ítélték oda. A legjobb animációs mozifilm idén a Steven Spielberg rendezte Tintin kalandjai lett.

Legjobb vígjátékszínésznőnek járó elismerésben Michelle Williams részesült, az Egy hét Marilynnel című filmben bemutatott játékáért. A legjobb férfi színész ebben a kategóriában Jean Dujardin, A némafilmes című francia film főszereplője lett. A mozifilmnél a legjobb női mellékszereplő Octavia Spencert (A segítség) választották, a férfiaknál pedig Christopher Plummer (Kezdők) kapta a az elismerést.

A legjobb eredeti dalért járó elismerést a W.E. című filmben elhangzott Masterpiece című betétért Madonna vehette át, az alkotótársai, Julie Frost és Jimmy Harry nevében is.

A televíziós produkciók közül a Homeland alkotóinak két kategóriában sikerült nyerniük: ez lett a legjobb drámai sorozat, s Claire Danes megkapta az ebben a kategóriába a legjobb színésznőnek járó díjat. A legjobb férfi színész itt a Boss címszerepét alakító Kelsey Grammer lett.

A televíziós musical és komédiasorozatok kategória legjobb színésze Matt Leblanc lett (Sikersorozat), a nőknél pedig Laura Dernt részesítették ebben az elismerésben, a Megvilágosultamban nyújtott alakításáért. A sorozatok ezen kategóriájában a Modern család végzett az első helyen.

A televíziós sorozatok és tévéfilmek kategóriájában az Aranyglóbuszt a Downtown Abbey (Mastepiece) kapta. Itt a legjobb színésznőnek járó díjat Kate Winslet kapta a Mildred Pierce-ben nyújtott alakításáért a férfiaknál pedig Idris Elba lett (Luther) a jutalmazott. A legjobb tévésorozat-mellékszereplő a férfiaknál Peter Dinklage lett a Trónok harcáért. a nőknél pedig Jessica Lange az American Horror Story-ért.

Morgan Freemant a Cecil B. DeMille Életmű-díjban részesítették. A díjkiosztót megelőzően az idegen nyelvű film kategóriában egymással is versenyző Angelina Jolie és Pedro Almodóvar bejelentette, hogy a jövőben közös filmet kíván forgatni.

A hétvégén egyébként az amerikai mozikban a Mark Wahlberg főszereplésével bemutatott Csempészek című Universal-akciódráma volt a legnézettebb produkció, amely a várakozások fölött, 24 millió dolláros bevétellel debütált. A második helyen, 18,5 millió dolláros kasszával a Disney A szépség és a szörnyetegének 3-D változata végzett.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 1518 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x