"Megbukott" a történelemvizsgán a brit kormányfő
Címlap / Showbiznisz / "Megbukott" a történelemvizsgán a brit kormányfő

"Megbukott" a történelemvizsgán a brit kormányfő

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-02-17

Egy amerikai televíziós showműsorban több olyan kérdésre nem tudta a választ, amelyek rendszeresen előfordulnak a külföldi letelepülők nagy-britanniai állampolgársági vizsgáin is. 

 

Rendezvénynaptár
David Cameron, aki az ENSZ Közgyűlésére utazott az Egyesült Államokba, hivatalos programja végeztével elfogadta az egyik legnézettebb amerikai tévés csevegőműsor házigazdája, David Letterman meghívását.

Brit sajtókommentátorok már előre felhívták Cameron figyelmét arra, hogy aknamezőre tévedhet, ha elvállalja a részvételt az amerikai beszélgetős tévéprogramok egyik leghírhedtebb veteránjának Late Show című műsorában - és a londoni beszámolók szerint az előzetes aggályok egy része valóra is vált.


A dolog jól indult, a konzervatív párti brit miniszterelnök a BBC csütörtöki ismertetése szerint helytálló válaszokat adott azokra a kérdésekre, amelyek a Nagy-Britanniát alkotó nemzetek közötti kulturális különbségeket, a brit lakosság lélekszámát, vagy az egykori Brit Birodalom kiterjedését firtatták.

Cameron nagyot botlott azonban, amikor arra a kérdésre kellett válaszolnia, hogy kitől származik a Nagy-Britanniában talán legnépszerűbb hazafias dal, a Rule Britannia. A szinte második nemzeti himnusznak tekintett induló szerzője Thomas Arne, aki James Thomson azonos című költeményét zenésítette meg 1740-ben.

A brit kormányfő viszont - hibásan - Sir Edward Elgarnak, az egyik legnagyobb XIX-XX. századi angol zeneszerzőnek tulajdonította a brit királyi haditengerészet dicsőségét hirdető dalt.

Még ennél is kínosabb volt talán, amikor a miniszterelnök nem tudta megmondani, hogy mit is jelent az angol-brit íratlan alkotmányosság egyik legfontosabb jogforrásának, az első változatában 1215-ben aláírt Magna Cartának az elnevezése. Cameronnak mindössze azt kellett volna tudnia, hogy a királyi hatalom korlátok közé szorításának és a városi-rendi szabadságjogok rögzítésének első angliai jogi kísérletét írásba foglaló okmány (Carta) címében a Magna egyszerűen annyit tesz, hogy "nagy".

A brit kormányfőt amerikai útján kísérő BBC-tudósító csütörtöki beszámolójában megjegyezte: ezek után remélhető, hogy Cameront hazautazása után a repülőtéri határőrizeti hatóságok nem kérik fel egy brit állampolgársági vizsgalap kitöltésére.
 
 
[ 1250 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot


Warning: Division by zero in /var/www/lapcsalad/harmonet.hu/include/fooldal/rendezvenynaptar_slide_jobb_oszlop.php on line 72
 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x