7 depresszióűző terápia télre
Címlap / Szépség-Egészség / 7 depresszióűző terápia télre

7 depresszióűző terápia télre

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-08-02

A kutatók egyre többször erednek a tapasztalatok nyomába , és sorra igazolják vissza az évezredes gyógymódok terápiás hatását. Most hét olyan módszert mutatunk be, melyeket az orvostudomány és a tapasztalat is igazolt.  


Rendezvénynaptár

1. Barátkozzunk – a barátokkal közösen elöltött idő jótékony hatású. Különösen, ha étkezéssel kapcsolódik össze. Próbáljunk rendszeresen összejönni, és együtt enni. A társalgás megóv a kapkodástól.

2. Nevessünk – keressük a nevettető helyzeteket, filmeket, kiadványokat, és lehetőleg nevessünk együtt a barátokkal, családtagokkal. Oldja és elűzi a stresszt, automatikusan pihenteti a testet, erősíti az immunrendszert, és endorfinokat termel, ami nyugodttá és boldoggá tesz.

3. Mozogjunk – lehetőleg a szabad levegőn, és lehetőleg naponta, vagy ha az nem megy heti legalább 3x 30 percet töltsünk valamilyen testmozgással. Az un. aerob, vagyis fokozott oxigénfogyasztással járó sportok közül válogassunk. Ilyen a kerékpározás, az úszás, a gyaloglás. Ezek tovább fokozzák az agyban az endorfinok termelődését, és ezek eufóriát okoznak.

4. Szimatoljunk – Próbáljuk ki az aromaterápiát! Ha professzionális aromaterápiát szeretne tanulni, a cikk alján az ELO kurzusok között választhatja az Aromaterápia távoktatást.

3×5 aromaterápiás ajánlat a téli depresszió ellen>>
 

5.  Masszírozzunk – próbáljunk ki néhány speciális masszázs formát. A reflexológia, a kínai masszázsok közül több, valamint a shiatsu nevű masszázs és a mauri masszázs is kifejezetten jó hatású a depresszió ellen.

6. Meditáljunk – tanuljunk meg meditálni, erre kiváló módszer, ha jógázni járunk, és ott avatott mestertől tanuljuk meg a jóga és a meditáció trükkjeit. Ha relaxálni szeretne tanulni, a cikk alján az ELO kurzusok között választhatja a relaxációs technikák távoktatást.

7. Pihenjünk – naponta legalább 20 percet fordítsunk valamilyen pihentető tevékenységre, mint például az olvasás (biblioterápia), séta, kutyasétáltatás (zooterápia), zenehallgatás (zeneterápia), vagy agytréningezés.

-gk-

Képforrás: Canva Pro adatbázis. 
 
[ 2973 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x