4 natúr tipp a téli szépségért
Címlap / Szépség-Egészség / 4 natúr tipp a téli szépségért

4 natúr tipp a téli szépségért

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

Minden nő szereti, ha kényeztetheti magát különböző kozmetikai készítményekkel. De mi van akkor, ha nincs időnk megvenni kedvenc nappali krémünket, vagy kifogyott az imádott szemránckrémünk? Íme néhány bevált, és praktikus ötlet otthonra. 

1. Sörözz!
Új dolgokkal nehéz előrukkolni, de a régbevált módszereket nem árt olykor feleleveníteni. Például, mindenki tudja, hogy a sör fényessé teszi a hajat. Akik próbálták, állítják, jobban beválik, mint bármelyik drága hajápoló szer.

Először is forraljuk fel a sört, majd hűtsük le. A sört adjuk hozzá a samponhoz, és a keverékkel mossuk meg a hajunkat, majd szokásos módon öblítsünk.

2. Maszkolj!
Télen a hideg sokkal jobban szárítja a bőrünket, mint az év bármely más évszaka. A kiszáradt bőr ráadásul elősegíti a bőr gyorsabb öregedését is. A télből még hátra van pár hónap, ezért fordítsunk különös figyelmet arra, hogy bőrünk zsír-, és vízellátottsága megfelelő legyen.

A ráncok ellen úgy is harcolhatunk, hogy 1 friss tojásból, 1 teáskanál glicerinből, 1 teáskanál mézből, 1 teáskanálnyi ásványi olajból pakolást varázsolunk. Ha összekevertük a hozzávalókat, kenjük fel a száraz bőrfelületre a „házi krémet”, majd 15 perc elteltével, bő vízzel mossuk le. Bőrünk így puha, és bársonyos lesz.

Kencefice-recefice- gyere és beszélgessünk róla a HarmoNeten >>

3. Radírozz!
Szintén bársonyos bőrt varázsolhatunk magunkra, sőt, az egész testünk felületére a következő recept alapján: 2 teáskanál citromléből, 3 teáskanál rózsavízből, és 1 teáskanál glicerinből készült keverékkel. Tíz percig hagyjuk magunkon, majd mossuk le.

Fontos, hogy mielőtt bármit magunkra tennénk, alaposan távolítsuk el bőrünkről az elhalt hámsejteket. A bőrradír elengedhetetlen egy női fürdőszobában.

4. Mézes megoldás
A kiszáradt ajkak, valljuk be, nem esztétikusak. Ha hajlamosak vagyunk arra, hogy a szánk kicserepesedjen télen, igyunk többet a kelleténél, és mielőtt kimennénk az utcára, előtte legalább egy órával kenjük be kakaóvajjal, vagy egy kis mézzel. 

A méz egyébként rendkívül jó gyulladáscsökkentő is, pattanásra, begyulladt szőrtüszőre bátran kenjük rá, tekerjük be egy kis celofánnal, majd hassuk egy-két órán át a gyulladt helyen. Ha nincs otthon méz, ugyanezt megtehetjük egy kis paradicsom szelettel is. 

HarmoNet tipp: A  téli sminktrend >>

Bokory Orsolya

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 1942 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x