Szükségtelen és veszélyes a női nemi szervek plasztikázása...
Címlap / Szépség-Egészség / Szükségtelen és veszélyes a női nemi szervek plasztikázása

Szükségtelen és veszélyes a női nemi szervek plasztikázása

Forrás: Medipress
HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Van egyáltalán túl nagy, vagy túl kicsi, esetleg nem szép női nemi szerv? A válasz egyértelmű - NINCS, hisz mind mások vagyunk. A nőknek mégis beadták, hogy a nemi szervek plasztikájára szükség van, ám ez puszta marketing fogás - abból is a legrosszabb. Ez ugyanis pont ellenkező célt ér, mint várnánk. Ront az egészségen!  

Új-zélandi és ausztrál nőgyógyászok a női nemi szervek plasztikázását célzó műtétek teljes bojkottjára szólítottak fel, azok ugyanis szerintük veszélyt jelentenek a nőkre.

A szakemberek szerint az ilyen műtéten átesett nők egyre nagyobb számban számolnak be az operáció utáni kellemetlen tünetekről-hegesedés, fertőzések, a szexuális érzékelés megváltozása. A leggyakoribb ilyen típusú műtét a szeméremajkak plasztikázása (labioplastia), valamint a vagina szűkítése és a női G-pont erősítése.
A Királyi Ausztrál és Új-Zélandi Szülész- és Nőgyógyászok Szövetségének nemrég kiadott nyilatkozata szerint a vagina plasztika veszélyes, drága és a legtöbb esetben teljességgel indokolatlan műtét. 


Dr. Ted Weaver, a szövetség egészségügyi tanácsának igazgatója szerint jelenleg már több tucat klinikán végzik ezeket a műtétetek, a legtöbbet Sydneyben és az Arany Parton. Az operációk átlag 10 000 ausztrál dollárba (1,5 millió forint) kerülnek, ami Dr. Weaver szerint hihetetlenül magas ár. "Úgy gondoljuk ezek a műtétek elsősorban azokat a betegeket célozzák meg, akiknek nem fizikai, inkább mentális segítségre lenne szükségük" - nyilatkozta Dr. Weaver.

HarmoNet tipp:
Túlméretes csikló – zavaró, vagy szexi? (+18) >>

"A nemi szervi plasztikára vállalkozók igen nagy veszélyeknek teszik ki magukat, nem ritka ugyanis a nemi szervek hegesedése, a fertőzésveszély növekedése, és a szexuális érzetek megváltozása az ilyen operációk után - magyarázza Dr. Weaver - A legnépszerűbb műtéti forma a labioplastia, amely során a női nemi szerv külső megjelenését változtatják meg. Egy egyszerűen nevetséges, hiszen mindannyian különbözőek vagyunk, ezért nincs olyan, hogy normális kinézetű nemi szerv."

A G-pont erősítés, amelynek során kollagént juttatnak a vagina falába, hogy ezzel növeljék az örömérzetet szexuális együttlét során, szintén kérdéseket vet fel. "A mai napig nem vagyunk biztosak benne, hol helyezkedik el a G-pont, és az sem biztos, hogy minden nő rendelkezik vele - nyilatkozta Dr. Weaver - Az ilyen műtétek ezért szinte csak gondokat okozhatnak."

Medipress 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 16630 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x