Aranynál drágább gyógyszer: a méz - Hétszer erősebb az...
hirdetés
Címlap / Szépség-Egészség / Aranynál drágább gyógyszer: a méz - Hétszer erősebb az antibiotikumoknál!

Aranynál drágább gyógyszer: a méz - Hétszer erősebb az antibiotikumoknál!

Forrás: Medipress
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-05-08

A méz, amit Kanadában is generációk óta használnak a fájós torkok kezelésére teában vagy forró vízben oldva, hamarosan az antibiotikumok helyére léphet a makacs fül-, orr- és torokfertőzések gyógyításában - olvasható egy új tanulmányban... és mesélik öregeink. 


Rendezvénynaptár

Az Ottawa Egyetem orvosai vizsgálataik során azt találták, hogy a közönséges méz megöli azokat a baktériumokat, amelyek az arcüreggyulladást okozzák, és legtöbb esetben hatékonyabbnak bizonyul, mint az antibiotikumok. "Ez bámulatba ejtő" - mondta Joseph Marson kutató a méhek azon képességéről, hogy képesek a virágport hatásos gyógyszerré alakítani.

Az előzetes vizsgálatokat nem élő embereken, hanem laboratóriumban végezték, de a "szuperbaktériumot", a meticillin-rezisztens Staphylococcus aureust (MRSA) használták fel, amely antibiotikumoknak fokozottan ellenálló. A hamarosan kezdődő humán vizsgálatok során egy mézoldatot fognak használni "hogy kiűzzék a taknyot az arcüregből" - nyilatkozta az AFP-nek Marson, igen őszinte stílusban.

A kutatók eddig az új-zélandi manuka mézet és a jemeni sidr mézet vizsgálták. Mindkettő megölte a folyadékban szabadon úszó baktériumokat, valamint a biofilmek 63-91 százalékát - ezek olyan, a mikroorganizmusok által képzett védőrétegek, amelyek beborítják az arcüreget, a húgycsövet, a katétereket és a szívbillentyűket, hogy megvédjék a baktériumokat a hagyományos gyógyszerektől, így gyakran krónikus fertőzések jönnek létre. A leghatásosabb antibiotikum, a rifampin a kísérletekben a biofilmminták mindössze 18 százalékát pusztította el. Ez kimagasló eredmény.

"Ma sem vagyunk még biztosak abban, hogy hogyan pusztítja el a méz a baktériumokat" - mondta Mason, megjegyezve, hogy "nem minden méz azonos hatékonyságú" és a gyógyító hatás pontos mechanizmusának felderítésére szólít fel. A kanadai mézkerep és pohánka méze nem mutatott ilyen hatást. Korábbi kutatások kimutatták a méz gyógyító erejét fertőzött sebek esetén is.

HarmoNet tipp: Csokika a szivecskének: Étcsokoládé a szív védelméért - Tejcsokival csalni nem ér! >>

A tanulmány eredményeit ezen a héten adták elő az Amerikai Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Társaság éves gyűlésén Chicagóban.
 


Hazánk mézei valóságos csodának számítanak, érdemes ezért magyar mézet vásárolni. Ennek ellenére a méz körül számos botrány látott napvilágot. Nem is a méz az persze, ami meggyógyít, hanem maga a virágpor. A virágpor beszerezhető fagyasztott formában is, de télen teába, kávéba, süteménybe vagy csak úgy kanállal nassolva is jó lehet. Kevésbé is hizlal, mint a cukor, könnyebben lebontható. Az igazi méz nem cukrozott, akár évek múlva sem csapódik ki alján cukorréteg. Nem vegyes hanem lehetőleg monokészítmény. A valódi akácmézről tudni kell, hogy gyakorlatilag átlátszó. Nem sárga színű. A virágpor is világos sárga készítmény. Télen naponta javasolt fogyasztani, ha cukorszintünk számára ez engedélyezett. - a szerk.

Medipress
 
 
 
[ 7197 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
/img/hirdetes/2021/baby_more.png
 
x