A mehndi titka
Címlap / Szépség-Egészség / A mehndi titka

A mehndi titka

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-02-23

A mehndi a henna indiai neve. Évszázadok óta alkalmazzák és ez az idő alatt sem a tér, sem a divat, sem egyéb hatásokra nem változott. A mehndi művészete azonos a nőkkel. A motívumok nemzedékről nemzedékre öröklődnek. A hiedelem szerint a mehndi szerencsét hoz viselőjének és szépséget hoz az ember életébe. 

 

A mehndi a henna indiai neve. Évszázadok óta alkalmazzák és ez az idő alatt sem a tér, sem a divat, sem egyéb hatásokra nem változott. A mehndi művészete azonos a nőkkel. A motívumok nemzedékről nemzedékre öröklődnek. A hiedelem szerint a mehndi szerencsét hoz viselőjének és szépséget hoz az ember életébe. A mehndi festés lelki és terápiás élményt jelent egyszerre, ezért sohasem szokták sietősen végezni. Hogy a mehndi honnan származik pontosan, az máig is vitatott téma. Egyesek szerint a mogulok hozták magukkal Indiába, mások szerint a mogulok előtti korban is széleskörűen alkalmazták .De egy biztos: ma már az egész világon reneszánszát éli, különösen amióta Madonna, Naomi és más világ sztárok is szívesen festetnek maguknak mehndit.

A mehndi titka: a tökéletesen tiszta, friss és minőséges henna, annak megfelelő kikeverése és egy kis kézügyesség a minták festéséhez. A tubusokban tárolt henna élettartama igen rövid, három, vagy a legjobb esetben is hat hónap. Mivel a tubusos henna tartósító anyagokat is tartalmaz, már nem feltétlenül olyan jó, mint a friss, henna őrleményből készített anyag.

Amikor felvisszük a hennát a testre, a mintázat színe sötét zöldes árnyalat. Legalább két órát hagyjuk száradni, s amikor már teljesen száraz, akkor a megfelelő módon és szerekkel letisztítjuk, majd fixáljuk a mintát, amely vöröses színű lesz.. A szín intenzitása az adott ember bőrének is függvénye. Ha jó minőségű hennát használunk, akkor a minta 10-12 napig megmarad.

A következő mehndi tanfolyamunk májusban indul. Az egyik jeles oktató Urmil Gupta Indiából.

Galambos Rózsa 06 309 490 775
Bővebben: www.extra.hu/mehendi
 
 
[ 1178 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x