Durva! Kőolaj a sminkedben - mérgező rúzsokat találtak!
Címlap / Szépség-Egészség / Durva! Kőolaj a sminkedben - mérgező rúzsokat találtak!

Durva! Kőolaj a sminkedben - mérgező rúzsokat találtak!

Forrás: Medipress
HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Terméktesztelők aggasztó összetevőket találtak a rúzsokban, melyek közül némelyik rákkeltő méreganyagnak bizonyult. Drágább márkák esetében is találtak hiányosságokat. 

Rúzst használó hölgyek sminkkészletük vásárlásakor gyakran kerülnek kellemetlen helyzetbe, hogy melyik terméket is válasszák, hiszen ami egy termékleírásban szerepel, az gyakran nem fedi a valóságot: 306 vizsgált rúzs közül ugyanis 121 csupán „elégséges” besorolást ért el, negyvennégyet pedig hiányosnak ítéltek - derül ki a német Öko-Test magazin szerzőinek összegzéséből. Mostani augusztusi kiadásukban jelentették meg a kereskedelemben elterjedt krémrúzsok pontos összetevőit analizáló jelentést.

HarmoNet tipp: Kozmetikai allergiák >>

A rossz minősítést kapott rúzsok között akadnak méregdrága francia luxusmárkák is.
A drága kozmetikumok gyakran nem érik meg az árukat. Olcsóbb rúzsok, amelyeket akár 2,49 euróért megvehetünk, néha sokkal jobb minősítést érnek el tesztelésük során, mint a drágább, közel 30 euróért értékesített márkák.” - meséli a magazin főszerkesztője a beszámolójában.



Tartrazin, anilin és paraffin

Az eddig tesztelt sminkeszközök közül sokuk tele volt káros anyaggal. Egyes rúzsokban például sárga színezőanyagot, azaz Tartrazint /(E102) szintetikus adalékanyag-a szerk./ találtak, amely viszketési érzetet vagy bőrkiütést okozhat. A termékvizsgálatokat végző labor bizonyos esetekben mérgező Anilint talált, amely rákkeltő hatású - olvasható az Öko-Test magazin cikkében. Egyes rúzsokban megtalálható a paraffin, bizonyos kőolajszármazékok, vagy akár olyan szintetikus anyagok, mint a szilikon. Ezen anyagok egészségtelen hatásúak, a paraffin akár a nyirokcsomók elváltozásához is vezethet.

HarmoNet tipp: Szépségápolás rekkenő hőségben - mire figyeljünk? >>

A német fogyasztómagazin arra utasítja a gyártókat, hogy szigorúbban tartsák be az ismert kozmetikai előírásokat és tájékoztassák a fogyasztókat az általuk alkalmazott színezékanyagokról. A Chanel, a Dior, valamint a Procter & Gamble kozmetikai cégek azonban vonakodtak attól, hogy az Öko-Test magazin hasábjain megnevezzék az általuk használt összetevőket.

Medipress
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 3661 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x