Súlyos bajok a vékonybélben? Fűszerekkel roborálj!
Címlap / Szépség-Egészség / Súlyos bajok a vékonybélben? Fűszerekkel roborálj!

Súlyos bajok a vékonybélben? Fűszerekkel roborálj!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Hasmenés, puffadás, a bél és gyomor kluttyogása - nincs job szó, a jelenséget azonban mindenki ismeri. Rászánnánk magunkat a kúrákra, de már nem használ, minden segítség nélkül ürül ki belőlünk. Mi a teendő? A vékonybél regenerálásának természetes módjai. 

Mi történik veled?
A vékonybélben az olyan dolgok emésztődnek meg, szívódnak fel, amik túlélték a gyomorban a gyomorsav fürdőt. Viszon ha valaki húst eszik, akkor mivel a hús megemésztéséhez sokkal nagyobb energiára van szükség mint a  zöldség-gyümölcsökéhez, így a gyomorban sokkal nagyobb lángon ég a tűz mint általában, és tulajdon képpen minden megsemmisül már ott.
Ennek a következménye az, hogy a vékonybélbe igazából már csak a salak jut el, amin meg ugye már nem nagyon van mit emészteni, így a szervezet, ha hosszú ideig ez az eset áll fent ezt érzékeli és energia takarékosság szempontjából leállítja a vékonybél emésztő funkcióit, hogy ne pazarolja oda fölösen az energiát... Így hiába alkalmazunk bármilyen kúrát, pl. értágító fokhagymakúrát, az sikertelen…

Restart – reboot lágyabban
Na már most, ilyenkor az a teendő, hogy valamivel újra működésbe hozzuk a vékonybelet, vagyis inspiráljuk arra, hogy akarjon emészteni és nagyon hasznos tápanyagokat felszívni. A modern orvostudomány külön erre az esetre kidolgozott egy nagyon vastag falú műanyag kapszulát, aminek az a titka, hogy a gyomorsav marásától csak meggyengül és a hatóanyagok így jutnak el a vékonybélbe, ami ugye észreveszi, hogy van mit feldolgozni és egy huzamosabb kúra után ismét működésbe lép... Viszont az, hogy miféle mellékhatásai vannak a brutális műanyagcuccnak, arról már nem szól a fáma...

További fűszerek gyógyhatásai >>

Megoldás
De van egy jó hírem, hogy nem is kell foglalkoznunk vele, hiszen a természetes gyógyászat, például az Áyurvéda ugyan erre az esetre Asafoetidát használ. Ez egy fűszerféle, ami igazából nem más, mint assa-gyanta. Álltalában a keleti konyhában ezt használjuk hagyma ízként. A hagymákat csak gyógyítás céljából fogyasztjuk.

Szóval a teendő csupán annyi, hogy elkezdünk 1-2 hétig asafoetidával fűszerezett ételeket enni, vagy akár be is nyelhetünk reggelente egy kiskanállal reggeli előtt, szintén langyos vízzel.  Mivel ez egy gyanta, így túl éli a gyomorsav támadását, ami csak meggyengíti a szerkezetét és el jut a vékonybélig, így serkentve működésre azt.

Így miután 1-2 hétig nyomattuk az asafoetida "kúrát", már kezdhetjük is az ízület-regeneráló fokhagyma kúrát és nagy valószínűség szerint ezek után már fel fog szívódni a vékonybélben és pár hét alatt rendbe jövünk. Persze mint minden kúránál ennél is elengedhetetlen a rendszeresség, és nagyon ajánlott a hús, alkohol, kávé, cigaretta meg ilyenek mellőzése, hogy teljesen hatékony legyen.

Mibe kell asafoetida?
Ha fogamad sincs, mire és hogyan használd az asafoetidát, megsúgjuk, hogy Keleten, ahol nem kedvelik a hagymafélékét, mert bűzös, erős illóolajú ételek, hagyma helyett használják! Így mindenben nagyon finom lehet az asafoetida, amibe egy kevés hagymát, fokhagymát tennél. Ha nem tudod milyen az íze, előbb megkóstolnád, kipróbálnál vele ételeket, rendelj a VegaFOODtól, és próbáld ki a fűszerezésüket. Mi is ezt esszük!

VegaFOOD >>
 

 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 9080 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x