A nyak és a hát izmait nyújtó gyakorlat
Címlap / Szépség-Egészség / A nyak és a hát izmait nyújtó gyakorlat

A nyak és a hát izmait nyújtó gyakorlat

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

 

1.Előfeszítés: terpeszállásban bal kézzel hátulról fogjátok meg a fejetek jobb oldalát és fordítás nélkül húzzátok balra. A nyakizmok feszülésükkel tartsanak ellen a húzóerővel szemben. A fej ne mozduljon el, statikus helyzetben kell megtartani. Ezt a helyzetet 8-10 másodpercig tartsuk meg.

 

 

 

1. Nyújtás: a kiinduló helyzet megegyezik az előzőekben leírtakkal, hajlítsátok a nyakatokat balra, a hajlítást a kéz segítségével fokozható.

 

 

 

 

 

2.Előfeszítés: alapállás, tarkóratartás helyzetét vegyétek fel. A nyak- és hátizmok felső részének feszítésével fejtsetek ki erőt hátrafelé. A feszítést fokozhatjátok a karok ellentartó erejének növelésével.

 

 

 

 

2.Nyújtás: a gerinc nyaki és felső háti szakaszát hajlítsátok előre. A hajlításban segítsen a karok húzó ereje.

 

 

 

 

3.Előfeszítés: hanyattfekvés tarkóratartás, talpak a talajon támaszkodnak. Ebben a helyzetben emeljétek meg a fejeteket és a vállakat. Feszítsétek meg a nyak- és hátizmotok felső részét úgy, mintha hátra akarnátok hajolni. A talajra történő visszaérkezést a tarkón tartott kezek ellentartó ereje megakadályozza.

 

3.Nyújtás: az előző helyzetben emeljétek a fejet és a törzs felső részét előre. Az izmok nyújtásához használjátok a karok húzó erejét előre felé mutató irányban.

 

4.Előfeszítés: üljetek le egy székre, majd ezután döntsétek a törzseteket előre, tarkóratartással. Gömbölyödjön a hát. Ebben a helyzetben feszítsétek a törzseteket úgy, mintha hátrahajlítást szeretnétek végrehajtani. A kezek ellentartó ereje segítse a feszített helyzet megtartását. 

 

 

 

4.Nyújtás: széken ülve végezzetek törzshajlítást előre. A nyak lefelé történő húzásával gömbölyödjön a hát.

 

 

Irodalom: Dr. Szécsényi József: Stretching.Budapest, 1992. Magyar Testnevelési Egyetem

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 24616 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x