Karácsonyi kávé: pörgesd fel a pasid 1 perc alatt!
Címlap / Szépség-Egészség / Karácsonyi kávé: pörgesd fel a pasid 1 perc alatt!

Karácsonyi kávé: pörgesd fel a pasid 1 perc alatt!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

A Karácsony fűszereiről és ízeiről azt már tudjuk, hogy erősítő, roboráló szerek. A szegfűszeg és fahéj két közismerten nagyon hasznos növény. Illóolajuk ugyanis fertőtlenítő hatású, mivel olyan flórát teremt a szervezetben, amit nem képesek elviselni a vírustörzsek, és a baktériumok egy jó része sem. 

Karácsony fűszerei és ízei e mellett nagyon finomak, nem csak gyerekeknek, a felnőtteknek is a családi fészek, meghitt otthon biztonságát adják. Ugyanakkor a legtöbb ilyen finom karácsonyi ünnepváró recept összetevője erősen vágykeltő hatású, pezsdítő, vágyfokozó és jókedvre derítő.

Ha péntek este partnered fáradtan ér haza, vagy át hozzád, az otthonodba, te pedig a közös tévébambulás, vagy alvás helyett valami mást is szeretnél vele csinálni, bulizni invitálnád, vagy huncutabb ötleteid lennének, a legjobb, ha egy csésze finom, karácsonyi kávéval kínálod, amiben benne van az Advent sava-borsa.


Igazi ünnepváró lehet ez a férfiaknak, mivel ők általában kevésbé értékelik a kézműves apróságokat és sütiket. Ezt viszont szívesen fogadják. S akár rövid találkozáskor is üdítő meglepetés.

Pusztán arra kell figyelned, hogy a keserű és markánsabb ízeket kedvelő férfiaknak kevesebb édesítőt tegyél bele. A lágyabb, finomabb lelkűek imádják az igazán édes ízeket is.

Ha párod nem fogyaszt kávét, vagy legalábbis a délutáni, esti órákban már tartózkodik tőle, ezt a finomságot koffeinmentes verzióban is elkészítheted!

A HarmoNet Karácsonyi Kávé receptje – személyenként adagolva
  • 1 adag (erős, vagy kevésbé erős, esetleg koffeinmentes) feketekávé főzete – Elkészíthető még gabona-, cikóriakávéból is!
  • 1 dl tej
  • Negyed csomag vaníliáscukor
  • Vaskos késhegynyi fahéj
  • 1 csipet őrölt szegfűszeg
  • 1 teáskanál kakaó – a kakaó helyett pikánsabb ízek kedvelői egy szál friss mentalevelet is használhatnak, bátrabbak akár mindkettőt
  • 1 evőkanál méz


A tejet nem leragadós aljú kislábasba öntöm, és lassan felforralom, úgy, hogy ne égjen oda! A forrás előtt beleteszem a fűszereket a vaníliáscukrot, a mézet (ha a pasi kesernyésen szereti ebből elég egy mokkáskanálnyi) vagy akár a mentalevelet – amit mossunk meg! Amint elkezd a tej feljönni és forrni, vegyük le a tűzről. Beletehetjük ekkor a kakaóport is, és keverjük el egyenletesen.

A felpörgető finomságot frissen, melegen, akár vajas keksszel tálaljuk.


Kép: piqs.de
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 5772 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x