Miért egészségesebbek az optimisták?
Címlap / Szépség-Egészség / Miért egészségesebbek az optimisták?

Miért egészségesebbek az optimisták?

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2019-12-09

A legújabb kutatások szerint az optimisták sokkal kevesebb eséllyel betegszenek meg. Mint tudjuk, a lélek és test kölcsönösen hatnak egymásra. A jó hír az, hogy van esélyünk változtatni. Bármikor úgy dönthetünk, hogy mától fogva optimisták leszünk. Nátha, meghűlés, balesetek ellen is! 

 

Rendezvénynaptár
A szakemberek sokáig meg voltak arról győződve, hogy az alapszemélyiségen nem lehet változtatni. Alábecsülték az elme szerepét. Ha tudatosan változtatunk hozzáállásunkon, nemcsak optimisták, de egészségesebbek leszünk, az immunrendszerünk is erősödik.

A személyiség hat az egészségre, ez nem kétséges. Még csak személyiségteszt sem kell a változtatáshoz. Csak észre kell venni, hogy az optimisták jobban járnak minden szempontból, és neki lehet rugaszkodni az első lépéseknek.

Kutatási eredmények

Bizonyított, hogy a depresszió a szív és érrendszeri betegségek fő rizikófaktora. Az optimistáknak 55%-kal kevesebb esélyük van bármilyen betegségből eredő halálra, és 23%-kal kevesebb esélyük van a szív és érrendszeri betegségek okozta elhalálozásra.


Miért egészségesebbek az optimisták?

Sokkal könnyebben állják meg a helyüket, más stratégiával közelítenek meg dolgokat. Nem érzik azt a reménytelenséget, amivel a pesszimistáknál természetes, mely növeli a betegségek létrejöttét és kifejlődését.

Az optimisták azért is egészségesebbek, mert könnyebben hajlanak a változtatásra, mint például az egészséges táplálkozásra való áttérésre. Sokkal rugalmasabbak, mely egész életükre jellemző, nem ragaszkodnak dolgokhoz, így egyszerűbbé teszik a problémák megoldását.

Miért egészségesebbek a nyitott extrovertáltak, mint a szégyellős introvertáltak?
Először is tisztázzuk a két fogalmat. Az extrovertált emberek kifelé fordulóak, érdeklődőek, nyitottak, barátságosak, kiválóan kommunikálnak. Az introvertáltak – ellenkezőleg – befelé fordulnak, gondjaikkal egyedül próbálnak megküzdeni. Kutatások szerint az utóbbiak körében sokkal gyakrabban fordul elő daganatos betegség, mert a lélekben felgyülemlett problémák daganat formájában nyilvánulnak meg testi szinten. Az extrovertáltaknak általában több barátjuk van, társadalmi kapcsolataik kiterjedtebbek, mely a lélekre mindenképp pozitív hatással van.

A szakemberek sokáig hitték, hogy a személyiség fő jellemzői 30 éves korig véglegesen kialakulnak, de új kutatások szerint nemcsak maguktól változnak idősebb korban is, de tudatosan, aktívan lehet változtatni, ha valaki igazán szeretné. Az introvertáltak elindulhatnak extrovertált irányba, akár optimistákká is válhatnak, ha van elég motivációjuk.
Szakemberek szerint az alábbi tulajdonságok maguktól is változnak a kor előrehaladtával:
  • A tudatosság (fegyelmezettség, szervezettség) növekszik huszonéves korban.
  • Az egyetértés készsége (segítőkészség, nagylelkűség) emelkedik a harmincas éveinkben.
  • A neurotikus hajlam (érzelmi instabilitás, aggodalom) csökken a nők esetében, de nem feltétlen igaz a férfiaknál az életút során.
  • A nyitottság (az új kipróbálása) egyre csökken mindkét nem esetében az idő múlásával.
  • Az extrovertáltság (barátkozás, kifelé orientáció) csökken a nők, és stagnál a férfiak esetében.

Akár tetszik, akár nem, ahogy öregszünk, a személyiségünk is változik. De azt se hagyjuk figyelmen kívül, hogy bármikor elkezdhetjük a pozitív hozzáállás gyakorlását  – nem csak elméletben.

Dékány Márta
(képek: piqs.de)

 
 
[ 3623 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x