Meghalunk oltás nélkül a H1N1 influenzában? Egy egész könyvet...
Címlap / Szépség-Egészség / Meghalunk oltás nélkül a H1N1 influenzában? Egy egész könyvet olvastunk el róla!

Meghalunk oltás nélkül a H1N1 influenzában? Egy egész könyvet olvastunk el róla!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Mivel többet olvashatunk ma a világhálón a H1N1 fertőzésről, mint a Karácsonyról úgy döntöttünk elfogadjuk a felkérést elolvassuk és ismertetjük a H1N1 könyv tartalmát. Igen, már egy egész könyv született róla, egy vaskos füzet, ha nem is egy lexikon. Ilyenkor ez biztos jó üzlet, és persze hasznos információkat tartalmaz. 

SpringMed - H1N1A H1N1 kötetet két orvos írta meg a botrányok hatására, amely a H1N1 védőoltásokat övezték. Dr. Réthy Lajos Attila és Dr. Mészner Zsófia. A kötet célja az oltásokba vetett bizalom visszaállítása. A kötet során ennek feltárása meglehetősen tárgyilagos, bár a könyv második felében eljuthatunk a felelőtlennek bélyegzésig és a kifakadásig: a védőoltás nem magánügy! Az ok: az egészséges személyek, akik megtehetnék, de nem kérnek oltást, veszélyeztetik környezetüket, a dolog tehát NEM MAGÁNÜGY! A felvetés jogos. Vírust nem csak elkapni, tünet nélkül hordozni és másokat „körbe” fertőzni is lehet.

A kötet igen jól szerkesztett, egyszerű, érthető magyarázatokat tartalmazó. Ára 600 Ft, ami azt jelenti egy család, háztartás számára az ünnepi kiadások mellett is belefér, mint információszerző. Ha ez kis ízlésünk van a fa alá az oltás mellé azért egy tábla csokit is veszünk.

A kötet elsősorban a megelőzést és a védőoltást tárgyalja, de értesülhetünk a már megkapott fertőzés kezelésének menetéről is.

A H1N1 – Betegség vagy védőoltás? című kötetet minden bizonnyal jószándékkal írták, mégis elolvasva halálfélelmem lett! Úgy is, hogy számomra az olyan szavak, mint infekció vagy limfociták nem csak ködös kifejezések – hanem köszönhetően a felmenőknek – némiképp értem is, hogy miről beszélünk.

Mi a halálfélelem oka? Lássuk sorjában!
A kötet elején először értesülhetünk a megírás okairól.
Így kezdik a szerzők: „Egy védőoltás hitelét lerontani elég egy meggondolatlan, megalapozatlanul elindított újságcikk, (…) Ám a kétkedést eloszlatni, a védőoltásba vetett bizalmat helyreállítani évek munkájába kerülhet.”
A kijelentés nagyon igaz. A szerzőknek vélhetőleg nagyon sok tennivalójuk lesz még, a kötet pedig segít elindulni ezen az úton.

Majd egy bekezdéssel később így ír:
„Nem kívánunk állást foglalni a védőoltással, oltóanyagtermelőkkel kapcsolatos gazdasági, politikai vitákban.”
Innentől nekem a kötet érdekességet jelentett, hiszen azonnal egy ellenérvet és feszültséget hoz létre a szerző alkotásában.

A kötet első szakmai részében a pandémiás fertőzések sajátosságairól értesülhetünk. Megtudhatjuk, hogy a pandémia a komoly, gyorsan terjedő járványokra értendő, amelyek néhány évtizedenként ütik fel fejüket. A legutóbbi ismert ilyen pandémiák az 1918-as spanyolnátha, az ’57-es ázsiai és a 68’as hongkongi járvány. A mostani meg a mostani…, nekem a listáról még hiányzik a madárinfluenza, de gondolom az nem volt ilyen jelentős epidemiológiai szempontból.

Megtudhatjuk azt is, hogy ezekre a pandémiás esetekre a legfogékonyabbak azok a fiatalok, akik még nem találkoztak ilyen jellegű vírussal, a H1N1 esetében ez az 1957 után születettekre igaz, aki előtte látta meg a napvilágot egy minimális védettséggel, feltételes módban rendelkezhet ugyan, de oltatni kell!

A védettséget az biztosítja, hogy a vírusok jó része, az influenzafélék keletkezése, gyakorlatilag egy mutáció. Több „korábbi” vírus kis részecskéiből áll össze egy új vírus”képlet”, s ha a szervezetünk egy-egy alkotórészre korábbi, kiskori fertőzésünkből még emlékszik egy másik képletből, akkor automatikusan elkezdhet ellenanyagokat termelni ellene. Ez a szerencsés eset.

A járvány lefolyásáról is értesülhetünk. Minél több emberben alakul ki a védettség oltással, vagy akár betegségen lévő túllevéssel, a járvány úgy csendesül le. Több hónapon át tarthat és gyors terjedés esetén: „egész nemzetgazdaságokat dönthet le a lábáról.”

Ezen a ponton természetesen az olvasó gyomorgörcsöt kap. (Tiszta mázli, hogy ebben a gazdasági válságos időben ez mindezidáig elmaradt!)
Ami itt olvasható azonban még csak a kezdet. Tudakozódhatunk a veszélyeztetett korosztályokról, a veszélyeztetett csoportokról, és arról kinek és miként jár az ingyen oltás – ha jár ugyan.

A kötet későbbi részeiben megtudhatjuk, hogy a magyar oltóanyag milyen összetevőkből áll. (Pl. tojásszármazék, alumínium-foszfát, higany, mint gyorsan ürülő etilhigany, és formaldehid, stb.)

Nem tudom, engem személy szerint annyira nem dobott fel, de a kis mennyiséget persze, hogy tudja tolerálni szervezetünk, ahogy a zöldségeken lévő permetmaradványokat vagy egy bekapott fájdalomcsillapító részecskéit is! De ezt mindenki döntse el maga. Az alkotóelemekről tudni kell, nagyon PICI a mennyiség mindenből.)

Hogy milyen az oltás utáni közérzet, állapot, mire számíthatunk, szintén feltárul, illetve azt is, mire, ha nem oltatunk. Elkapva a vírust 7-10 napos lefolyású betegséget jósolnak
, ám a szövődmények szezonális influenzákhoz képest jóval gyakoribbak!

Itt jegyezném meg azért, hogy bár kevesen beszélnek róla sajnos a szezonális influenza is képes  olyan szövődményeket létrehozni, ami teher lehet egy életre, sőt a szezonális influenzának is vannak időnként halálos áldozatai. Szövődmény lehet például az ízületi gyulladás, és azt sem árt tudni, hogy bár azt hisszük egy 7 napos lázon csak úgy túlvagyunk, elefelejtjük, a szervezet nem felejt olyan könnyen. Ezen traumák a szervezetünknek, sem idegrendszerünknek, sem a szívizomnak nem túl kedvezőek, a hangsúly ezért minden, ismétlem MINDEN influenza esetében inkább a megelőzésen mint a túllevésen van.
Legyünk rajta túl? Ezen is vitázhatunk, például a gyermekbetegségek esetében. Az influenzára azomban nem igaz. Kérdés már csak a megelőzés módja.

Az oltóanyagról egyébként megtudhatjuk, hogy hazánkban a hazai fejlesztésűt kínálják, - ebben van sokmilliója az államnak! - és hogya H1N1 elleni védőoltás 1 komponensű, csak ez ellen a vírus ellen biztosít védelmet. Ugyanakkor érdemes a szerzők szerint a szezonális kór ellen is akár egyszerre beoltatni magunkat. Nos, véleményem szerint a szervezetnek talán mégis elegendő lenne egyetlen kihívás egyszerre ...

Azoknak, akik a biológiaórán nem figyeltek középiskolában azt is elmagyarázzák a szerzők készségesen, miként aktivizálják szervezetünk immunrendszerét az oltások, amik a magyar fejlesztésben NEM tartalmaznak élő kórokozót és igen kis mennyiségben tartalmazzák magát a vírus részleteket (az végül nem derült ki számomra milyen formában szerepelnek a részecskék a magyar oltóanyagban, rész vagy egész, csupán az, hogy gyengített, nem élő alkotóelemek), ezért az immunválasz nem olyan hirtelen, az oltási reakció pedig elenyésző.
Azt is megtudhatjuk, műtétek körül hogyan oltassunk és az oltópontok teljes listáját is megtalálhatjuk a könyvecskében.

ZKZ: A szerzők

Itt én még személy szerint kiemelném, hogy a magyar orvosok világszerte a legelismertebb szakemberek és a magyar fejlesztésű oltóanyagok nem csak most, hanem minden járvány esetén, az egész világon a „legkedveltebbek” – vagyis nyugi, jó helyen vagyunk!

Félni vagy nem félni
Ugyanakkor azt a pánikot, amit az emberben ez a könyv okoz, nem titkolhatom. Nem fér az sem a fejembe, hogy a kötet teljes tartalmát az ANTSZ - a televíziók adásait megszakítva - miért nem olvastatja be, ha minden sor igaz. Nem tudok ugyanis nem reagálni a kötet ezen részére:
„A kötet írása idején beütve az internetes keresőbe az „A(H1N1)” betűket, a legelső eredmények címsorai vitaminkészítmények fogyasztására, mint biztos módszerre, buzdítanak. Számos egészségvédelemmel foglalkozó oldal is erre ösztökél. Ezeket olvasva az a vélemény alakulhat ki a laikus olvasóban, hogy bőséges vitamin – (C-vitamin) fogyasztással a természetes védekező rendszerünket képessé tehetjük a betegség megelőzésére vagy ha már megkaptuk, a legyőzésére.”

Pár bekezdéssel arrébb olvasható:
„- Természetesen ehetünk vitaminokat, de a koncentrált mesterséges vitaminbombák nagy mennyiségben még árthatnak is.”

A szerzők természetesen nem csak a levegőbe puffogtatják állításukat, alá is támasztják, mindezek oka pedig az immunválaszban keresendő.

A leggyakoribb és legveszélyesebb szövődménye a H1N1 fertőzésnek (az eddig ismertek közül) a tüdő bevérzése, akut súlyos tüdőgyulladás, ami halálhoz vezethet. A kötetből arról értesülhetünk, hogy ezt nem közvetlenül a vírus hanem a vírusra adott erős immunválasz váltja ki, amit a szervezetünk művel a veszélyes kór érzékelése esetén.
Olyan mértékben kezd küzdeni ellene, hogy a légzőszervek bevéreznek. Az immunválasz annál erősebb, minél jobban fel van „tuningolva”, töltve vitaminraktárunk.
Pár sorral lejjebb arról ír a szerzőpáros, hogy azért szedjünk C-vitamint, és a vitaminok javát zöldség, gyümölcs formájában vigyük be.

Kérem, én ezen a ponton összezavarodtam és semmihez sem fogható halálfélelmet éltem át. Ha ez így igaz, akkor a lakosságot SOS tájékoztatni kell arról, hogy a vitaminokat elosztva, okosan és mértékkel, de kitartóan szedjék, ne bombákban, halmokban. Mindezt alátámasztandó meg is jegyzik, hogy ezért halhattak meg egészséges, fiatal személyek, pl. egyébként egészséges várandós nők.

Mire jutottunk a kötet olvasásakor?

Állást kéne-e foglalnunk, nekünk, mint egészségmegőrző lapnak?
A média feladata a hiteles tájékoztatás, és nem az állásfoglalás.

A kötet engem személy szerint meggyőzött arról, hogy csak az oltással vagyok biztonságban. De mivel egy meghűlés miatt most nem oltathatom magam, végtelen halálfélelmet is okozott. A kötet segített átlátni a helyzetet az oltásokról, ugyanakkor összezavart a vitaminfogyasztást illetőleg, hiszen pontosan emlékszem arra a történetre a C-vitaminról, amikor az idős, tüdőgyulladásos Szentgyörgyi Albert bácsi napi 4000-5000 mg C-vitaminnal kezelte ki magát. Igaz neki nem H1N1 fertőzése volt (!!!) és ezt figyelembe kell vennünk!

A kötet legfontosabb információja, szerintünk: Az ANTSZ ingyenesen hívható információs zöld-száma: 06-80-204-217.

Mit mondhatunk akkor így?
Annyit, hogy két lenyűgöző szakmai előmenetellel rendelkező orvos szerint MINDENKÉPP OLTASSUK BE MAGUNKAT. A megelőzést pedig támogassuk meg a szokott módon, de mértékkel. Akik ezek után mindennek ellenére vannak, kérjük, kérdezzék meg kezelőorvosukat, gyógyszerészüket.

A könyv kapható a nagyobb könyvesboltokban, a kiadó honlapja: www.springmed.hu

Fodor Kata

(Fotó: ZKZ)
 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 113157 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x