Talpmasszázzsal a depresszió és felfázás ellen! Tanuld meg!...
Címlap / Szépség-Egészség / Talpmasszázzsal a depresszió és felfázás ellen! Tanuld meg!

Talpmasszázzsal a depresszió és felfázás ellen! Tanuld meg!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Fertőzések, felfázások sora, feszültség és lelki zavar? Gyógyító önmasszázs sorozatunk legújabb részével a vesék területének harmonizálását tanuljuk meg. Az önmasszázs technikája segítő ábrák bevetésével! 

Harmadik terület, a vizeletkiválasztó szervrendszer
Aki olvasta, és remélhetőleg ki is próbálta az előző cikkünkben leírtakat, az megismerkedhetett a napfonattal a talpon, majd a fej és a nyak területének reflexkapcsolataival, amelyeket a lábujjakon keresztül kezeltünk. Eljött a pillanat, amikor a vizeletkiválasztó rendszerünk is részesülhet az őt igencsak megillető figyelemben, gondoskodásban, szerető, nyugtató, harmonizáló érintésekben.

Bemelegítésként kezdjük a gyakorlatot a napfonat és a lábujjak területének átdolgozásával, az eddig leírtak felhasználásával. Ezzel ráhangolódva békét, csendet teremtve körülöttünk és bennünk. Miután mindkét lábunkon végigcsináltuk az említett fogásokat, újra a jobbtalpunkat helyezzük elérhető közelségbe.

A „veséinkbe láthatunk”, ha ügyesek leszünk. A veséink páros szervek, így mindkét talpunkon megtalálhatóak reflexzónái.

1-es kép

Az 1-es kép alapján próbáljuk meg elképzelni és kitapintani a vesék területét a húgyvezetékkel, majd a lábunk belső oldalán, a belső boka alatt a húgyhólyagot. A vizelet kiválasztás folyamatát és útját követve először a vesével dolgozunk. Kitapintva a területet, hüvelykujj párnánkkal körkörösen melegítsük fel a vese zónáját (2a, 2b kép). 8-10 erőteljes körzést végezve láthatjuk, ahogy az átdolgozott területen a bőrünk szépen kipirult. Minden egyes körzésnél fokozatosan növeljük, majd fokozatosan csökkentsük a nyomás erejét. Tapasztalataim szerint ez a terület a napfonathoz képest sokkal érzékenyebb. A napfonat ingerlésekor alkalmazott erőnek itt a fele, vagy a harmada is elég a fájdalomküszöb eléréséhez. Ezért legyünk óvatosabbak ezen a területen. Próbáljuk ki!

2a
2b

Most érintsük meg a napfonat területét, és nyomjuk befelé folyamatosan, egyre nagyobb erővel. Majd a vese zónáján tegyünk próbát. Érezhetjük, hogy hasonló erősségű nyomásra ez a két terület teljesen másképp reagál.

Térjünk vissza a munkánkhoz, miután a vesék területét körkörösen megmasszíroztuk, a húgyvezeték vonalát követve jobb hüvelykujjunkkal "kihúzó" mozdulatokat tehetünk, lefelé-kifelé, ugyancsak 8-10 alkalommal. Lassan dolgozzunk, figyelve a mozdulatok és az érintések minden pillanatára. Hunyjuk be a szemünket és próbáljuk meg átérezni azt, amit csinálunk. (Ez vonatkozik minden egyes fogásra, amit megemlítek, nem csak a vesék területén alkalmazottakra.) Néhány pillanatra csak az ujjainkat érő ingerekre figyeljünk, más ne létezzen. Ezután próbáljunk csak a talpunkban születő érzésekre figyelni, belső figyelmünk oda irányuljon, minden mást zárjunk ki. Ezzel töltsünk el egy kis időt a fogások alkalmazása közben. Majd végül csak a kapcsolódási pontra figyeljünk, semmi másra. Se az ujjainkra, se a talpunkra, csak a folyamatra. Érdekes élmény! Jó gyakorlást kívánok hozzá! 

Most visszatérhetünk a vese területére. Körkörös mozgás helyett, csak befelé nyomjunk, a fájdalomküszöbig. Amikor úgy érezzük, hogy elég, akkor tartsuk meg egy rövid ideig ezzel az erővel a nyomást, majd engedjük vissza hüvelykujjunkat. Ezután újra menjünk végig a húgyvezetéken a húgyhólyag irányába, de most a kihúzások helyett pici apró nyomásokkal. Végezetül a húgyhólyag területét nyomkodjuk meg 8-10 alkalommal, finom érintésekkel tapintsuk ki ezt az egész területet (3a, 3b kép). Tenyerünkkel simítsuk át az egész talpunkat, majd kezdhetjük elölről a bal talpunkon a tanultakat.

3a
3b

Mire jó  mindez:

Általános nyugtató, lazító, harmonizáló hatását emelném ki legelőször. Akinek fáj a talpa, sípcsontja, combja, visszérproblémái vannak, ekcémás-gombás fertőzései vannak a talpon, lágyéki részben és az ivarszervekben, dagadnak a bokái, vagy gyakran előfordulnak húgyúti gyulladások, fertőzések, kövek, veseműködési zavarok, azoknak erősen ajánlott az egyéb természetgyógyászati eljárások mellett (aromaterápia, gyógynövény-terápia, akupresszúra, életmód tanácsadás) a talpmasszázst, hátmasszázst is rendszeresen bevetni a gyógyulás érdekében.

Sok sikert és türelmet a munkához! Ha kérdése merül fel a témával kapcsolatban, kérem levélben keressen meg.

A cikk folytatásában legközelebb az emésztőrendszer reflexzónáinak masszírozásáról olvashatunk.

Balobás Ferenc
Fotók: Béres Anikó
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 11583 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x