Az önfeláldozó máj - Tisztítsd meg!
hirdetés
Címlap / Szépség-Egészség / Az önfeláldozó máj - Tisztítsd meg!

Az önfeláldozó máj - Tisztítsd meg!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-04-19

Jógatanár és mester mondta nekem: minden nap reggel három mozdulat szükséges. Ennyit mindenki megtehet magáért. Összedörzsöljük a kezünket, megmelegítjük vele a vesénket, közben kicsit mozgatjuk a csípőt előre hátra, végül jobb kézzel négyzetesen, óramutató járásával megegyezően körözünk a pocakunkon. Ehhez még egy speciális mozdulat is társul. Most eláruljuk! 


Rendezvénynaptár
Jobb oldalon a legalsó bordaív alatt-mellett van a májunk. A máj felelős a vér tisztaságáért, ezt úgy éri el, hogy önmagát feláldozva magába gyűjti a szervezetünk számára mérgező anyagokat. Amikor kevesebb a mérgező anyag a vérben, akkor lenne alkalma oda visszaüríteni, vagyis önön magát méregteleníteni, de ezt a lehetőséget ritkán adjuk meg neki. Ha végre méregtelenítünk, igencsak mérgesek szoktunk lenni, mert ahogy a mérgező anyagok a májból a vérbe, és onnan persze belőlünk kifelé áramlanak, közben jelentős dühöt is érezhetünk, hiszen „hogy van az, hogy elkezdtem a méregtelenítést, de mégis rosszul érzem magam?” Türelem, előbb a vérbe ürül, és onnan ki. A szemetesbödön most a konyhában kiborult, akkor egy ideig ott van szemét, mérgesek is vagyunk, de attól végig kell söpörnünk a szemetet a lakáson, míg a kinti kukához érünk.

Jól megindokoltam, miért kell mégis hozzákezdenünk? Lehet igen, lehet nem. Ha szerinted még fér a májadba, akkor még pakoljad.

Ja jut eszembe, másnaposság esetén azért szokott segíteni a feles, mert a sok szemetet a máj másnap a vérbe ürítené, és ezért rosszul vagyunk, de ha még ráküldünk némi toxikus utánpótlást, a szerető májunk feláldozza magát, és csak nyeli, csak nyeli.

Ennyi volt a bevezető a lényeg előtt: egy kis önmasszázs, a máj méregtelenítése, a májra kis szeretet energia, odafigyelés küldése.A máj méregtelenítése

Jobb kezemet a jobb bordaív alá helyezem, ahol a májam van. Belélegzek, figyelem a légzést, irányítom a jobb kezemhez, ami megemelkedik. Kilélegzek, és kissé rá is nyomok a kezemmel, mintegy segítem a hasüreg összehúzódását.

Figyelem, milyen érzetek jelentkeznek bennem, ahogy a kezem a bordaív alá férkőzik.

Csak annyi nyomjuk hogy véletlenül se okozzunk magunknak fájdalmat. Ha megszokta ezt az érintést, akkor belégzésre csak érintek, kilégzésre pedig kicsit simogatok, ritmusosan, és követem a szervet, ami a kilégzés során feljebb húzódott. Ezáltal a kéz finoman érintve bejutott a bordaív alá.

Most pedig egy kis meditáció hozzá, hogy hatásosabb legyen a mozdulat: képzeljük el, ahogy a máj, a szervünk értünk dolgozik. Minden nap, minden percben, akár önmagát is feláldozva szedi magába és raktározza a toxikus anyagokat. Ahogy megsimogatjuk, köszönetet mondunk neki ezért.

A köszönetet a máj úgy fogadja, hogy puhább lesz, rugalmasabb – mintegy belesimul az ujjaink végébe. Képzeletben mosolygunk rá, és a májunk visszamosolyog.Ha evésileg is tennél a máj méregtelenítéséért, akkor a tavasz és a zöld jegyében salátát, uborkát  és persze nem csak zöldet, hanem zellert, rebarbarát és retket.
Van amelyik kicsit hashajtó, de soha nem annyira, mint a gyógyszerek – amiket minden ősi és természetgyógyász módszerrel kiváltani szeretnénk.

Kicsi cikk, kicsi meditáció. Ha jól esett, ha szeretnél még hasonlókat olvasni, akkor várlak az oldalamon és a blogomban >>

Tovább a Chi Nei Tsang önmasszázsra >>

Ha pedig érdekelne önmasszázs tanfolyam, akkor kérdezz Tőlem!

E-mail >>

Képek:
piqs.de: hckRuby - Bauch
piqs.de: Peter Lascaux - Hanoi Market 
 
[ 11947 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x