Fogyás laktató ételekkel
Címlap / Szépség-Egészség / Fogyás laktató ételekkel

Fogyás laktató ételekkel

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2019-12-08

Bárki képes lehet különlegesen finom étkeket az asztalra varázsolni. Szükséges persze hozzá némi szeretet, odaadás és vágy, hogy igazán jót főzzünk, de ez tökéletesen elegendő. Sőt, nem árt tudni, hogy egyszerű, olcsó alapanyagokból is lehet tökéletesen fejedelmi menüt előállítani. Ja és ne feledjük. Az ilyen még fogyaszt is. 

 

Rendezvénynaptár
Kiadós
Tudni kell azt is, hogy a megfelelően elkészített étel fogyaszt! Ennek az az oka, hogy a megfelelően előállított étel kellően laktató, főként az ízek által.

Ha folyton koplalunk, a szervezet megtanul tartalékolni. Ha izzadunk, a szervezet vizet raktároz, mindig eléri, hogy hibátlan helyzetben legyen, hiszen így tudunk életben maradni. Ezt inkább köszönjük meg neki!

A cikk előző része >>

A fogyókúra a mai kor egyik alapvető témája, hiszen a legtöbbet, valljuk be, túlesszük magunkat. Sokat fogyasztunk haszontalan alapanyagokból, és nem kapjuk meg sokszor mellé a kellő tápanyagokat. Ez még egy bio étkezésűre is igaz lehet, ha tartósítószert kap, vagy időről időre a piacon vett permetszeres zöldséget eszi. Természetesen valamit valamiért, nem lehet tökéletesen tiszta étkezést lefolytatni.


Ha jót főzünk, akkor azt mondjuk, hogy az ízek a helyén vannak, telített az ízvilág, illik hozzá ez vagy az a fűszer, köret és kiegészítő. Ha az ízek a helyükön vannak, az alapanyagok pedig jó esetben nem úgy vannak összeállítva, hogy nem különben rohadnak össze, akkor az ételt tökélyre fejlesztettük.

Akkor kevés is, egy szűk tányérnyi is elegendő belőle, és jó lakunk. Ez a titka!

Az étkezés rítusa
Együnk lassan. Adjuk meg a módját, étkezzünk fejedelmien. Használjunk szép tányért étkészletet ugyanúgy, ahogy érdemes felvenni a jobbik ruhánkat…

Amikor megadod a módját, akkor étkezés előtt inkább megfürdesz, inkább a hajad is megfésülöd, úgy ülsz neki, a gyomor fel tud készülni az ételre, van ideje, és az ízek, valami fantasztikus… Ilyenkor nem kell belőle egy dézsa.

Fontos az is, hogy ne fűszerezzük túl „magyarosan”. Az extra paradicsomos és paprikás annyi savat termel, hogy fél óra múlva már mehet is rá a következő adag étel (ld. pörkölt, brassói, zöldségpaprikás, stb.) Viszont használjunk mindent, és főként a növényeket, bátran, ami Isten kertjében termett!

Részemről a hangsúly itt a termetten van. A halak, a tojások, a bocik, nyullak, és malackák biztosan nem a pitypang között teremnek. Nem, a virág nem nyílik hangosan...A telt ízek elegendőek, nem eszel folyton, elégedett vagy vele.
Akár napi két étkezésre redukálható az evés. A többit idődet valami értelmes, szellemi tevékenységgel, vagy kreatív alkotással töltsd ki. Jó munkával. Ez az ízes finomság, telítetten a jó étel, ami úgymond a jóság minőségében van. Tápláló, így elég naponta néhányszor kis adagban, és mellette kívánod a gyümölcsöt és az egészséges finomságokat is. Nem újra és újra ugyanazt. Amikor újra és újra csak enni kívánsz, nem adtad meg a tápanyagokat szervezetednek. Gyümölcsnél is érezheted ezt. Egy hétig! Utána feltöltődsz vitaminokkal.

Az ízek tudománya
Ehhez bármilyen gyógynövényt és fűszernövényt bevethetsz. Egyszerre nem kell túl sokféle belőle. Hagyjunk holnapra is. Az ízek között jó ha egy-egy dominál, a többi pedig csak kísér. Az ilyen étkezés az, ami mellett szépen, lassan, laktató és telített ételekkel lefogyhatunk a megfelelő testsúlyra.

Ez is a konyha művészete. Ha harmóniába kerülünk magunkkal és feladatköreinkkel, ami napi szintű, pl. a friss táplálék elkészítése, akkor nincs túlsúly és kóros soványság sem. Az elmozdulás súlyunkban legfeljebb valamely betegség esetén megengedhető. Átmenetileg.

Fodor Kata

Képek:
piqs.de: mike´l - Meine Lieblingsspeise
piqs.de: gammelstaad - Fudge

 
 
[ 6882 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x