Árnyékolás meleg ellen? Ritkán hallott hőség-tippek a szakértőtől!...
Címlap / Szépség-Egészség / Árnyékolás meleg ellen? Ritkán hallott hőség-tippek a szakértőtől!

Árnyékolás meleg ellen? Ritkán hallott hőség-tippek a szakértőtől!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

A háztartások felében nem ismerik teljesen az árnyékolóik képességeit, és lehetőségeit. És Ön kihozza árnyékolóiból a maximumot? Itt az ideje, hogy lerántsuk a fátylat a tévhitekről, és titkokról! Horváth Mihály Ádám, a Gondos Redőnyös a naptej nélküli barnulásról, a meleg kizárásáról, és a redőnyök hibás használatáról. 

Tévhit 1: Napellenző alatt nem barnulunk
De még mennyire hogy barnulhatunk! Persze nem mindegy, hogy milyen anyagú, minőségű és színű napellenzőről van szó. A világos árnyalatú napellenzők ugyanis átengedik a napsugarak nagy részét.

A barnulás maga sem olyan drasztikus, mivel az átjutott fény mennyisége kevesebb, mint a szabadba. Így egyenletesebben, és egészségesebben változtathatjuk bőrünket csodás bronzszínűvé.

Sőt! A jobb minőség napellenző ponyvák UV álló réteggel vannak bevonva. Ennek eredeti szerepe, hogy a textil anyagát megvédje az erős napsugárzás fakító hatása ellen.


A visszapattant UV sugarak azonban így már a napellenző alá sem jutnak be. Ezért akár naptej nélkül is napozhatunk alatta! Gondolta volna?


Mielőtt kifekszik, mindenképpen tájékozódjon, hogy UV álló ponyvája van-e! Az áruházi darabok többsége például biztosan nem az.

Tévhit 2: Minden árnyékoló véd a meleg ellen
Tévedés, nem mindegyik, legalábbis egyáltalán nem ugyanannyira. Általánosságban elmondható, hogy ami az ablakon kívül helyezkedik el, az a meleget is kint tartja, míg a bentiekről ez nem feltétlenül mondható el.

Persze a beltéri árnyékolók is megfogják és magukba gyűjtik a meleget, de egy idő után annál nagyobb erővel sugározzák befelé a lakásba. Ez ellen valamilyen szinten lehet védekezni. A szalagfüggönyöket, és a rolettákat el lehet látni egy ezüst színű hővisszaverő réteggel.

De ha éppen árnyékolóban gondolkodik, jobban jár, ha a kültéri változatot választja! A reluxa kültéri változatát zsaluziának hívják, a rolettáét pedig naphálónak. A redőny is jó megoldás. Ezek teljesen kint tartják a meleget, és bentről kényelmesen kezelhetőek.

És ami a legfontosabb: akár 5-6 fokkal hűvösebb lehet általuk az otthonunk!


Valamivel drágábbak, hosszú távon mégis jobban megéri. A klímán biztosan megspóroljuk az árkülönbözet többszörösét is!

Tévhit 3: A teljesen leeresztett redőnyöktől hűvösebb lesz
Ez nem igaz! Ha otthon tartózkodunk, kis terekben inkább csak megáll a levegő a teljes bezártságtól. Főleg kisbabák, és idősek mellett lehet különösen veszélyes. Óvja meg szeretteit a hőguta veszélyétől! Ezért soha ne engedje le maximálisan a redőnyt, hadd járjon a levegő!

A redőny ilyen szempontból nagyon szerencsés – Ha csak a pici réseket hagyjuk nyitva, máris hagytunk teret a légmozgásnak, viszont a bejövő fénysugarak édeskevesek ahhoz, hogy felmelegítsék a szobát.

Sikeres otthon-hűtést kívánok!

Forrás:
Horváth Mihály Ádám, a Gondos Redőnyös
http://GondosRedonyos.hu

Képek:
piqs.de: funeddy - warten auf
piqs.de: hansi - :D
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 6210 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x