Mennyi sót fogyasszunk naponta? (Videóval!)
Címlap / Szépség-Egészség / Mennyi sót fogyasszunk naponta? (Videóval!)

Mennyi sót fogyasszunk naponta? (Videóval!)

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Zsír is kell a fogyáshoz? Cukor is szükséges a böjtnapokon? Mennyi sót fogyaszthatunk egészségünk megőrzéséhez? Az Irányadó Napi Beviteli Érték jelölés hasznos társ a kiegyensúlyozott életmódban. Keresd Robot! 

Az INBÉ jelölést már nemcsak az élelmiszerek csomagolásán, de a weben és a Facebookon is érdemes keresni, ugyanis a kiegyensúlyozott életmóddal kapcsolatos tudatos szemlélettel és játékos formában „tálalt” ismeretekkel is gazdagodhat az odalátogató. A TÉT Platform szervezésében széleskörű tájékoztatási kampány kezdődik június elején, amely az Irányadó Napi Beviteli Értékre és ennek az élelmiszerek csomagolásán feltüntetett jelölésére hívja fel a figyelmet.

Nincs egészségtelen élelmiszer, csak rosszul összeállított étrend. Vannak ugyan olyan élelmiszerek, amelyeket előnyben kell részesíteni, míg másokat csak ritkábban szabad fogyasztani, de az egészséges táplálkozás egyetlen étel vagy élelmiszer tilalmát sem jelenti. A dietetikus szerint a lakosság sok esetben még mindig téves információkkal rendelkezik az egészséges és kiegyensúlyozott táplálkozásról. Sokan, főként a fogyókúrázók hajlamosak bizonyos tápanyagokat, például a zsírt teljesen kiiktatni a napi étkezésből, ami szintén egészségtelen. Dr. Lelovics Zsuzsanna dietetikus szerint sokkal fontosabb az, hogy mértéktartóak legyünk, és a változatos étrend mellett rendszeresen mozogjunk is.


Az INBÉ jelölés segítséget jelent a vásárlók számára a helyes mérték megtalálásához, hiszen megmutatja, hogy az adott termék egy adagjának elfogyasztása során milyen mennyiségben visszük be a fő tápanyagokat (energia, cukor, zsír, telített zsírsav, nátrium – azaz konyhasó) a szervezetünkbe. A mennyiségen túl a teljes napi beviteli érték százalékos arányát is jelzi, segítségével tehát könnyen kialakíthatjuk a személyes és családunk kiegyensúlyozott étrendjét is.

A kampány keretén belül az egyes tápanyagok fontosságának, illetve mértékletes fogyasztásának ismertetése céljából meglepő kóstoltatásokra is sor kerül majd, ahol a vásárlók további ismereteket szerezhetnek az élelmiszereken lévő jelölésről.

A jelöléshez kapcsolódó kampányban mutatkozik be „INBÉ Robo” is, „aki” megszemélyesíti majd az INBÉ jelölés és a kiegyensúlyozott életmódhoz kapcsolódó tudásplatformot. Robo „programját” dietetikus szakértők írják, akiktől hasznos tanácsokat kaphatunk, valamint a Facebookon kérdezni is lehet tőlük a kiegyensúlyozott életmóddal kapcsolatban.

Az Irányadó Napi Beviteli Értékek figyelembe vétele már önmagában nagy lépés a tudatos és kiegyensúlyozott táplálkozás felé. A tájékoztató kampány egyik fontos eleme, hogy bemutassa: a tudatosság egy folyamatos törekvés, amit már némi odafigyeléssel vagy tettel bármikor el lehet kezdeni. Ehhez kapcsolódóan INBÉ Robo egy fogadalomtételre invitálja az érdeklődőket a Facebook közösségi portálon, ahol mindössze egy apró, könnyen megtartható ígéretet kell tenni, viszont ennek megtartását az ismerősök is láthatják.

Az INBÉ önkéntes jelölési rendszer megértését egy információs honlap is segíti: a www.inbe.hu oldalon nem csak az INBÉ címkékről lehet többet megtudni, de a fogyasztók segítséget kaphatnak egy egészséges, kiegyensúlyozott étrend összeállításához is.




Kép: piqs.de: Ingchen - S A L Z
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 5750 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x